Litoal TV Autobuzele supraetajate... neatractive ?

Autobuzele supraetajate de la RATC zac în parcare, deși sezonul estival încă nu s-a încheiat. Interesul scăzut al călătorilor pentru aceste mijloace de transport i-a determinat pe reprezentanții regiei să modifice drastic programul de călătorie. Turiștii și locuitorii Constanței vor vedea cât mai rar autobuzele supraetajate, în trafic . Decizia a fost luată de reprezentanții Regiei Autonome de Transport în Comun după ce au observat interesul scăzut al călătorilor pentru aceste mijloace de transport.
 
În anii trecuți sute de turiști se îmbulzeau pentru a prinde un loc în autobuz, chiar și în picioare, însă în acest sezon estival, maşinile au circulat mai mult goale. „Nu mai are caracter de noutate, ca în ceilalți ani. Din ce în ce, s-a redus numărul de călători”, ne-a spus Marius Brătulescu șef serviciu exploatare RATC.
 
Autobuzele supraetajate, vor circula pe aceeași rută, Gara Constanța-Stațiunea Mamaia însă, vor fi observate numai în zilele de weekend. „S-a hotărât reducerea programului în zilele de lucru de luni până joi inclusiv, rămânând în funcțiune vechiul program, vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 13.00, cu pauză până la ora 16.00, și pe urmă până la ora 20.00”, a afirmat Marius Brătulescu șef serviciu exploatare RATC.
 
Prețul unei călătorii pe ruta Gară- Stațiunea Mamaia sau retur, este de patru lei. Din această cauză mulți turiști sau constănțeni preferă în continuare să circule cu autovehiculele clasice pentru care achită numai un leu şi 50 de bani pentru o călătorie. Călătoria cu autobuzul supraetajat este o necunoscută chiar pentru mulți dintre constănțeni.
 
“Niciodată nu am călătorit cu etajate. Nu știu cum este, pentru că am mers numai cu autobuzele clasice”, ne-a spus o doamnă.
 
„Se simte și prețul, bineînțeles. Este cam mare prețul pentru o singură călătorie”, a conchis un bărbat aflat în stația RATC de la Gara Constanța.Maşinile supraetajate vor fi retrase din circulație la sfârșitul sezonului estival, reluându-și activitatea anul viitor. Până atunci, călătorii vor avea la dispoziție autobuzele în care beneficiază gratuit de internet wireless pe toată durata călătoriei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Planul Primăriei privind calitatea aerului în municipiul Constanţa Achiziţia de autobuze electrice, perdele de protecţie la nivelul arterelor urbane şi parcări supraetajate (document)

04 Feb 2019 3120

RATC Constanţa. Se suspendă circulaţia autobuzelor supraetajate

07 Sep 2017 2475

S-a încheiat sezonul pentru autobuzele etajate

12 Sep 2016 2156

Autobuzele supraetajate circulă între orele 10.00 şi 18.00

01 May 2016 3036

Litoral TV Au rulat în gol

09 Jun 2014 1900

Vreţi să vizitaţi navele cu vele? S-au suplimentat autobuzele şi trenuleţele către Terminalul de Pasageri al Portului Constanţa

25 May 2014 2836