Litoral Tv Ajutor pentru orfelinatul Casa Speranței

Copiii și tinerii orfani infectați cu HIV au primit astăzi o veste bună. Ambasada Statelor Unite ale Americii au oferit orfelinatului “Casa Speranței” o mare mână de ajutor. Aproximativ 100.000 de dolari vor fi investiți aici pentru reabilitarea și refacerea clădirii.
Reprezentanți ai Ligii Navale a Statelor Unite, dar și 20 de marinari de la bordul navei USS Vella Gulf au arătat cât de important este să fii om, mai presus de toate. Plini de altruism, au trecut la treabă de cum au venit. Nu au avut nicio problemă în a vopsi locul de joacă al copiilor, de a repara scările de access sau de a tăia iarba.
”Suntem încântați să fim aici, în România, legând relația de prietenie cu voi, marele nostru aliat. De asemenea, suntem bucuroși să ne aflăm aici, la orfelinatul "Casa Speranța" pentru a munci voluntar” a declarat Brendan Hood, preot militar ”USS Vella Gulf”.
Orfelinatul “Casa Speranței” a fost înființat în 1991. În acest orfelinat cu patru apartamente, trăiesc 15 copii și tineri orfani infectați cu HIV, cu vârste cuprinse între un an și 26 ani. În România sunt doar două orfelinate pentru copiii infectați cu HIV, cel de la Constanța și unul la Giurgiu.
“Prin mâinilor celor de aici au trecut 80 de copii, de când sunt înființați. Este un centru cu adevărat special. Am avut ocazia să întâlnesc copiii de aici, cel mai mic are 1 an și 2 luni. Este o tragedie ce se întâmplă cu acești copii, trebuie ajutați, trebuie asigurat tratamentul medical. Dacă putem să asigurăm, prin materialele de construcție, prin orice, să-i ajutăm să meargă mai departe și să aibă grijă de acești copii, este un lucru extraordinar pentru noi.” a spus Teodor Patrichi, președintele Consiliului Român al Ligii Navale.
Nu este pentru prima dată când militarii americani calcă pragul orfelinatului. Aceștia sunt atașați de copiii care trec prin clipe deloc ușoare.
“Nu este prima dată când ni se întâmplă asemenea lucruri frumoase. Ei sunt militari, dar sunt și oameni, au ceva în inima lor pentru copii Casei Speranța. De nenumărate ori au venit cu donații, de nenumărate ori au venit să ne ajute cu reparații, ne-au adus diverse lucruri și chiar s-au jucat cu cei mici. ” a afirmat Elena Cișmașu, administratorul orfelinatului “Casa Speranței”.
Pentru reabilitarea și refacerea clădirii, orfelinatul a primit din partea ambasadei SUA aproximativ 100.000 de dolari.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liga Navală SUA şi Consiliul Român al NLUS Zâmbete pentru copiii orfelinatului „Casa Speranţei“ din Constanţa

04 Jun 2014 2729