Litoral Tv Banii, motorul sănătății !

Policlinica CFR din Constanța trece prin lipsuri majore. Odată cu scăderea numărului de pacienți fondurile s-au redus considerabil. Banii din ce în ce mai puțini și facturile tot mai mari, au afectat funcționarea instituției sanitare. Căldura a fost întreruptă, medicamente abia se mai gasesc  limitând astfel activitatea cadrelor medicale. 
Anii de glorie ai Policlinicii CFR au rămas doar o amintire. Mii de pacienți angajați în domenii precum transporturile navale, aeriene sau feroviare își efectuau exmenele anuale la instituția sanitară însă lucrurile s-au schimbat radical.Odată cu apariția spitalelor private, numărul pacienților s-a redus la aproape o mie anual, ceea ce înseamnă mai puțini bani, mai pune cadre medicale și condiții dificile de muncă. 
“De la un număr de 15.000 de asistați, atâți câți aveam noi în județul Constanța, lăsând la o parte restructurările și alte forme de disponibilizare care au intervenit, am  ajuns în momentul de față să avem numai 1000 de asistați care vin la noi pentru efectuarea vizitelor medicale. De aceea, noi nu putem acoperi cheltuielile cu personalul și cu utilitățile”, ne-a declarat Ali Enise, lider de sindicat.—
Din cauza acumulării datoriilor, spitalul duce lipsă de medicație iar activitatea medicilor este condiționată de utilități. Energia termică a fost întreruptă iar aparatele abia pot funcționa din cauza frigului. Pacienții tremură la consult iar medicii stau îmbrăcați cât mai gros pentru a nu se îmbolnăvi la locul de muncă.
Din cauza lipsurilor majore, cadrele medicale sunt puse în situații stânjenitoare neputând să efectueze toate verificările necesare.
„În momentul în care îți vine pacientul cu glaucom și îi spui că nu pot să măsor, pentru că nu merge aparatul, e o situație delicată și neplăcută de ambele părți. Aparatele acestea ar trebui verificate lunar, dar niciodată nu au fost bani și nu se pot verifica, măcar o dată la șase luni”, ne-a zis dr. Simona Hârțescu, medic oftalmolog
În ciuda lipsurilor și a condițiilor dificile de muncă, medicii sunt foarte bine pregătiți și încearcă din răsputeri să ajute toți pacienții.
„Sunt medici specialiști, medici primari, medici cu responsabilitate vizavi de examinare. Ei sunt acreditați atât intern cât și internațional de comisiile de siguranță. O dată la cinci ani se face reactualizarea acestor medici”, ne-a mai spus Ali Enise, lider de sindicat.
Având în vedere situția existentă , cadrele medicale și pacienți cu greu mai speră la rezolvarea situației însă o suplimenatre a fondurilor ar putea repune policlinica pe un făgaș normal.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.