Litoral TV Cu bebelușul la vaccinare

Programări și liste de așteptare pentru nou-născuți. De când au ajuns vaccinurile BCG în maternitățile din Iași, telefoanele medicilor sună în disperare. Proaspetele mămici vor să-și imunizeze copiii cât mai repede. Însă din cauza numărului mare de solicitări, cadrele medicale s-au văzut nevoite să întocmească liste de așteptare.

La Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, telefonul sună fără întrerupere. Toate apelurile vor un singur lucru! Sunt zeci de mame care, în ultimele două luni și  jumătate, s-au văzut nevoite să plece acasă cu bebelușii, fără a-i vaccina împotriva tuberculozei.

De când vaccinul BCG a apărut din nou în sertare, medicii văd zilnic peste 40 de mame care vin cu micuţii la spital. Din cauza numărului mare de solicitări, conducerea maternității a decis să facă și liste de așteptare. De exemplu, pentru sugarii din afara municipiului, s-au făcut programari până pe data de 5  septembrie.

Problemele mămicilor nu s-au încheiat însă. Dacă bebelușii  au trecut de vârsta de 3 luni, copiii au nevoie  de o testare suplimentară, care să arate dacă au intrat sau nu în contact cu persoane bolnave de TBC.
Vaccinul antihepatitic B va ajunge de la Ministerul Sănătății la Direcția Sanitară din Iași, la sfârșitul acestei luni.

Reamintim că timp de două luni și jumătate, peste 1.000 de copii născuți la Maternitatea „Cuza Vodă” au  plecat acasă fără a fi imunizați împotriva tuberculozei și a hepatitei B.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.