Litoral Tv Demiteri în masă la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud!

În urma unei decizii a Consiliului Județean Constanţa, Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud a ajuns în subordinea Spitalului Județean Constanța în urmă cu aproximativ trei luni. Atunci autoritățile au susținut că nimeni nu va fi demis și că tot personalul medical își va continua activitatea fie la Spitalul Județean, fie la cel din Eforie Sud. Intenția autorităților de a transforma un Spital de Ortopedie cu istorie și cu notorietate într-un centru de recuperare începe să devină realitate.

Blocul operator în care medicii ortopezi au realizat mii de intervenții chirurgicale complexe, de-a lungul a zeci de ani, a fost desființat, singurii care își mai au rostul în această unitate sunt cei de la Recuperare, care sunt nevoiți să lucreze la temperaturi scăzute, căldura fiiind asigurată de câteva radiatoare.
„Ne anunță că mai avem 20 de zile de preaviz după care suntem concediați din Spitalul de Ortopedie pe care l-am servit timp de zeci de ani. În această situație sunt șase medici ortopezi primari.” a declarat doctor Toma Cucu, medic primar Ortopedie.

Vorbim de șase medici care sunt cunoscuți în întreaga țară, care au realizat intervenții de mare complexitate, în condiții minime, și cu toate acestea conducerea Spitalului Județean Constanța renunță la ei printr-o simplă notificare care argumentează totodată motivele demiterii.
„Lipsurile menționate în notificare nu sunt prezente în fapt în spitalul nostru. Ceea ce ne lipsește într-adevăr din punct de vedere epidemiologic este ventilația artificială cu filtrare în flux laminal, dar după știința mea, numai secția de Ortopedie care s-a înființat în urmă cu un an are acest sistem. Nicio altă secție din vreun spital constănțean nu are această ventilație.” a spus doctor Toma Cucu, medic primar Ortopedie.

Acum, în loc să vedem medici și asistente pe holuri, îi vedem pe muncitorii care lucrează la schimbarea mobilierului sau a instalațiilor, astfel încât așa numitul Spital de oase să devină simplă secție de recuperare medicală. Dezamăgit de hotărârea conducerii spitalului, medicul Toma Cucu se gândește să atace în instanță , decizia de demitere.
„Acord foarte mare atenție aspectelor legale. Am luat deja legătura cu o casă de avocați pentru a vedea care sunt metodele de acțiune în justiție. O să las specialiștii în Drept să acționeze pentru că nu vreau ca prin declarațiile mele să perturb ancheta. ” a precizat doctor Toma Cucu, medic primar Ortopedie.
Echipa Litoral TV a contactat conducerea Spitalului Județean Constanța însă până la această oră nu a primit niciun răspuns.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

c.negoe

03 Dec, 2013 08:53

Ce inseamna sa ai directori precum Dima, Capatana.

Articole asemanatoare

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 300

Primăria Constanța caută medici veterinari de liberă practică. Contractul de peste 3,2 milioane de lei, scos la licitație (DOCUMENT)

12 Apr 2024 452

Recomandarea să bem doi litri de lichid pe zi, adevăr sau mit? Ce spune nutriționista Bilic

01 Apr 2024 984

Guvern Caravane medicale dotate cu echipamente, în comunități rurale

26 Mar 2024 523

Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța

18 Mar 2024 632

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 516

Peste 1.000 de angajați ai MAI se vor asigura că festivalul Massif se desfășoară în condiții de maximă siguranță

13 Mar 2024 651

Astăzi este Ziua Națională a Meseriilor! Ce mesaj a transmis ministrul Muncii, Simona Bucura

11 Mar 2024 545

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medici specialiști. Detalii

28 Feb 2024 882

Guvern 2.010 posturi vacante din sănătate vor putea fi ocupate prin concurs sau examen

22 Feb 2024 1066

Spitalul Orășenesc Hârșova, județul Constanța angajează! Ce posturi sunt scoase la concurs

05 Feb 2024 929

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Dan-Nicolae Neagoe, director medical la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord (DOCUMENT)

03 Feb 2024 890

Locuri de muncă Constanța Spitalul Orășensc Cernavodă angajează. Ești interesat?

30 Jan 2024 763

Doliu în lumea medicală. Ne-a părăsit prematur un doctor cu mâini de aur. „A fost unul dintre cei mai buni medici ai României”

25 Jan 2024 2363

Premierul Marcel Ciolacu „Prioritatea mea din aceste zile este să găsesc soluții pentru a corecta inechitățile sociale adunate într-un deceniu“

24 Jan 2024 644