Litoral Tv Dificultăţi financiare la Spitalul CF Port Constanţa

Situaţia Spitalului CF Port Constanţa este critică. Datoriile cresc, numărul pacienţilor s-a redus, iar cadrele medicale, deşi s-au implicat inclusiv financiar pentru salvarea unităţii spitaliceşti, sunt preocupate de păstrarea locului de muncă. Invitat în emisiunea Radiografia Zilei, managerul unităţii doctorul Dorel Oprea a menţionat că valoarea contractului cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate s-a redus anual, iar la asta s-a adăugat şi faptul că spitalul a pierdut încă o sursă de venit.
“A scăzut foarte mult valoarea contractului cu Casa, fie Casa transportatorului, fie Casa Județeană. Ce acoperă salariile și ceva către furnizori. Imaginați-vă, în condițiile în care spitalul trebuie să-și mențină acel plan de eșalonare, ceea ce contractăm noi este total insuficient. Este foarte simplu, nu trebuie să ai foarte multă pregătire ca să-ți dai seama că în momentul în care ești forțat să plătești aceste dări către stat ca să nu te blocheze, trebuie să iei de undeva. Noi ne-am înregistrat cu datorii către furnizori. Și ca să fie cireașa de pe tort, am pierdut și monopolul pe Siguranța Circulației, deci noi avea o sursă de venit foarte clară ce însemna Siguranța Circulației și Navigației. Din 2014 s-a externalizat și serviciul acesta, sub policlinici private care efectuează și aceste servicii.” a declarat doctorul Dorel Oprea, managerul Spitalului CF Port Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier, în Constanța. O mașină a intrat într-un copac (Galerie FOTO)

06 Apr 2024 1051

Ei sunt actualii proprietari ai terenului retrocedat şi apoi revândut în timpul lui Mazăre şi revendicat în instanţă de Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa!

12 Jul 2019 12375

Ministerul Transporturilor evaluează posibilitatea ca spitalul CF Port să fie transferat la CNAPMC

05 Oct 2017 2596

Primăria Constanța i-a spus NU managerului spitalului CF Port, Dorel Oprea

09 Jan 2016 5568

Copil de 15 ani, secerat de zeci de mii de volţi

29 May 2015 2469