Litoral TV Eficiență în salvarea victimelor

Drumul dintre localitatea Negru Vodă și frontiera cu Bulgaria a fost blocat astăzi din cauza unui tir care a derapat, dar și din cauza unor autoturisme blocate în zapădă. Cinci persoane au fost transportate la Spitalul Județean, fiind în stare de inconștiență. Din fericire, nu a fost vorba de un eveniment tragic, ci de un exercițiu de simulare pentru salvarea unor persoane înzăpezite, dar şi pentru a testa noile echipamente achiziţionate printr-un proiect transfrontalier, în parteneriat cu autoritățile bulgare.
Mai multă eficiență în ceea ce privește salvarea persoanelor înzăpezite! Acestea sunt asigurările date de către autoritățile constănțene și cele bulgare la exercițiul de simulare pentru a testa noile echipamente. Mai exact, este vorba despre două utilaje specifice intervenției pe zapadă și de un elicopter care să asigure un transport sigur și rapid al victimelor către spital. Pentru a testa eficiența acestor echipamente, autoritățile au simulat o intervenție privind salvarea unor persoane înzăpezite, pe drumul ce face legătura dintre localitatea Negru Voda și frontiera cu Bulgaria.
„A simulat un exercițiu în condiții grele de iarnă, de căderi abundente de zăpadă [...] a avut loc un accident rutier. Un copac îngreunat din cauza căderilor masive de zăpadă s-a prăbușit peste o mașină unde au fost încarcerate trei victime. Pentru desfășurarea cu rapiditate a evenimentului s-a solicitat intervenția elicopterului [...] elicopterul care a venit de la Constanța, a degajat prima victimă, victima aflată în starea cea mai gravă.”, a declarat dr. Ionut Cealera, director SAJ Constanța.
Cele trei echipamente au fost achiziționate printr-un  proiect transfrontalier, încheiat între Consiliul Județean Constanța și autoritățile bulgare din General Toshevo și Krushari, şi care urmărește o cooperare între cele două regiuni, privind salvarea persoanelor înzăpezite.
„Nu întâmplător am ales aici acest loc [...] aici în 2007, 2008 când a fost o zăpadă foarte mare și s-a blocat drumul acesta DN38, a trebuit să intervenim cu utilajele de la Regia de Drumuri ale CJC, încă de la podul de cale ferată de dinainte de orașul Năvodari, am reușit să eliberăm drumul până la orașul Negru Vodă care rămăsese izolat de trei zile, nu mai aveau alimente, hrană și am venit cu utilajele până în frontiera cu Bulgaria, reușind să facem față atunci acelor situații.”, a declarat Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanţa.            
„Odată cu realizarea acestei simulări, avem convingerea că suntem pregătiți să acționăm și în condiții de iarnă, ca să putem ajunge cu utilajele până la punctul cel mai îndepărtat, folosind și utilajele achiziționate de partenerii noștri de la Consiliul Județean Constanța.”, a declarat Dimitar Mihailov, primar  General Toshevo.    
Drumul dintre localitatea Negru Vodă și granița cu Bulgaria a fost blocat pe o distanță de 6 km pentru o perioadă de 100 de minute.                                                                                                                                                       

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 13

Incendiu la un boiler, în Satu Nou, județul Constanța

23 Apr 2024 161

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 200

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 206

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 142

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 248

Karelly Wash SRL va modifica blocul de patru etaje, edificat pe locul unei spălătorii de pe strada Baba Novac din Constanța

23 Apr 2024 187

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 276

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 182

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 169

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 243

Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru, cinci medalii (trei de aur) la Campionatul Național, plus a treia performanță a competiției! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 246

Au început să dispară stâlpișorii din Peninsula Constanța! Procesul cu Poliția pe aviz, ajuns la Curtea de Apel (FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 245

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 159

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Ilonei – Irina Dragoe, secretar general, UAT Valu lui Traian. Este acționar în Conpet SA (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 159