Litoral Tv Elevii găsesc soluții pentru câinii fără stăpân

Mai mulți elevi din Năvodari, împreună cu profesorii lor au hotărât să găsească soluții la problema câinilor maidanezi. Alături de ei au fost și reprezentanții Primăriei Năvodari, care au discutat despre viitorul câinilor fără stăpân.
Elevii claselor a V-a, VI-a și a VII-a aparținând școlii generale nr. 2 din Năvodari au decis că este momentul să găsescă soluții pentru câinii maidanezi și au luat atitudine pentru ca patrupedele fără stăpân să aibă parte de un tratament civilizat.
“Elevii școlii noastre au participat la diferite acțiuni, au fost la biobază, au avut o activitate care s-a desfășurat timp de o lună și jumătate”, ne-a declarat profesor Ligia Mangri, director Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Năvodari.
La acțiunea inițiată de Școala Gimnazială “Grigore Moisil” din Năvodari au participat și reprezentanți ai autorităților locale. Aceștia au stat de vorbă cu elevii și le-au prezentat câteva alternative pentru a salva câinii comunitari.
“Să mărim biobaza sau să reușim să găsim un partener privat care să mărească biobaza, iar voi împreună cu părinții voștri să adoptați un câine care să stea în biobază și să plătiți lunar o taxă”, le-a spus copiilor unul dintre reprezentanții administrației publice locale.
Încă din această vară, legea pentru eutanasierea câinilor fără stăpân este blocată în lipsa normelor de aplicare.
“Nu este o soluție să blocăm această lege, care de un an încoace, cu sprijinul autorităților locale din toată țara, începuse să controleze practic problema câinilor comunitari”, ne-a declarat Cerasela Scarlat, șef Serviciu Gospodărie Comunală Primăria Năvodari.
Normele de aplicare a legii au fost suspendate în urma deciziei Curții de Apel București. În acest moment, câinii bolnavi nu pot fi eutanasiați, iar maidanezii nu pot fi adunați de pe stradă, întrucât Biobaza de Ecarisaj din Năvodari este ocupată până la refuz.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.