Litoral Tv Iarna...tot mai aproape

Pe măsură ce iarna se apropie, autoritățile locale dau zor ca utilajele și materialele necesare pentru deszăpezire să fie pregătite. În nordul județului Constanța, primii fulgi de nea s-au așternut. Primăria din Mihai Viteazu efectuează revizia utilajelor iar magaziile sunt pline cu sare și nisip.
În prag de iarnă, autoritățile locale din toată țara, pun la punct ultimele detalii astfel încât să nu mai existe locuri înzăpezite. Deși meteorologii spun că anul acesta vom avea o iarnă blândă, prima ninsoare și-a făcut deja simțită prezența în nordul județului Constanța. La Mihai Viteazu, magaziile sunt pline cu materiale pentru deszăpezire astfel încât iarna să nu reprezinte o povară pentru localnici.
„Avem un tractor, un caterpillar și o mașină de gunoi căreia îi punem un plug în față. La nevoie, pentru urgențe, scoatem și niște tractoare cu cupe, din agricultură, de la niște societăți, cărora le asigurăm motorina, iar oamenii acționează și ne ajută. Au aprobat deocamdată șase tone de motorină pentru deszăpezire, avem 30 de tone de sare cu nisip, suntem pregătiți pentru iarnă”, ne-a declarat Gheorghe Grameni, primarul Mihai Viteazu.
Mecanicii dau zor la asamblarea și verificarea utilajelor astfel încât să funcționeze perfect.
„Caterpillarul este în revizie, tractorul este în bună funcționare. În termen de două zile, putem acționa pentru deszăpezire. Dar chiar dacă va fi nevoie mai devreme, vom ieși pe teren, pentru că ne vor ajuta și utilajele existente la societățile agricole din localitate”, ne-a mai spus edilul Gheorghe Grameni.
An de an autoritățile locale din Mihai Viteazu fac față cu brio situațiilor surprinzătoate din sezonul rece. Echipele de pe teren asigură buna circulație a drumurilor, iar locuitorii ajung ușor la muncă și elevii la școală.
În localitățile și orașele în care autoritățile nu vor interveni cu utilaje proprii, deszăpezirile vor fi efectuate de firme particulare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.