Litoral Tv Lucrările podului rutier care face legătura între Portul Constanţa şi Autostrada Soarelui se desfăşoară cu dificultate

Gabara necesară transportului de mare tonaj întârzie să apară la Constanţa. Și în timp ce podul Agigea este închis, la podul rutier care leagă Portul de Autostradă, lucrările se desfăşoară cu încetinitorul. Betonul necesar constructorilor este în prezent plimbat pe o rută ocolitoare de 80 de kilometri.

“ Am analizat o rețetă de beton cu extensia lucrabilității până la trei ore, dar punem în vedere că pe măsură ce pilonii se ridică, timpul necesar pentru ridicarea betonului de la nivelul solului până sus crește și atunci îmi scurtează timpul disponibil pentru transport. Și atunci trebuie să găsim o variantă de transport cu o distanță și un timp mai scurt. “  a spus consultantul, Anghel Stănescu.

Materialul de constructie trebuie să ajungă de la staţia de beton aflată în partea de nord a podului rutier până în partea de sud, unde se desfăşoară lucrări. În tot acest timp, betonul poate suferi schimbări din cauza condiţiilor meteo şi poate fi refuzat de constructori. În prezent, durata transportului este de o oră şi două zeci de minute iar la fiecare două zile au loc aproximativ şapte transporturi. La începutul lunii noimbrie va fi pusă în funcţiune o gabară.

„ Am legat transportul acestui beton de prezența gabarei pe care o așteptăm la începutul lunii noiembrie. „ a declarat directorul executiv CNACN, Severin Tănase.

„ S-a găsit o soluție, la începutul lunii noiembrie va veni o gabară de 1000 de tone specială pentru transport agabaritic.„  a afirmat prefectul Eugen Bola.

Costurile suplimentare vor fi analizate la sfârşitul lunii şi vor fi suportate de agenţii economici. Lucrările vor fi încheiate în luna mai 2014 iar din iunie podul va fi pus în funcţiune.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Curiosu

22 Oct, 2013 21:57

Chiar ne crede prosti domnul consultant Stanescu?In Constanta sunt cel puțin 4statii de betoane care pot asigura beton de calitate.Firma care executa acest pod nu a mai făcut astfel de lucrări,ritmul e sub orice critică.Asta e adevarul domnule consultant.Pentru întârzieri penalizati contractorul conform contract.

Articole asemanatoare

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 249

Prefectul din Tulcea, demers la Curtea de Apel Constanța pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Măcin

18 Apr 2024 314

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 787

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 411

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 477

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 380

Prefectura Constanța cere anularea autorizației emise pentru MCG Private Residence SRL, care construiește la Năvodari

06 Apr 2024 3413

Căminul „Sf. Cuvios Ioan’’ din Constanța, în atenția autorităților. Ce nereguli au fost constatate

04 Apr 2024 672

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 437

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 509

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 660

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3032

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 636

Prefectura Constanţa a renunțat la procesul intentat primarului comunei Seimeni. Miza - anularea unui act administrativ

20 Mar 2024 472

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. S-a stabilit un nou termen în dosar

19 Mar 2024 637