Litoral TV Orașul Năvodari beneficiază de o cantină socială modernă și un centru de zi

Începând de vineri, orașul Năvodari beneficiază de o cantină socială modernă și un centru de zi. Totul a fost posibil grație unui proiect european inițiat de Primăria orașului Năvodari. Peste 200 de năvodăreni, cu o situație financiară precară vor primi în cadrul cantinei cel puțin o masă caldă în fiecare zi.
„A apărut o avalanșă de cereri cu privire la necazurile oamenilor și nu am rămas indiferenți. De aceea am gândit acest proiect, pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi. La acel moment erau mai multe persoane care mâncau la noi, deci erau asistate, și la acest moment vă spun că sunt în jur de 100 de persoane care mănâncă zilnic la noi, la cantina socială.”, a declarat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.
De asemenea, 25 de copii vor mai beneficia de servicii socio-educative la nivelul centrului de zi, iar alte 60 de persoane vor beneficia zilnic de diferite servicii sociale și medicale.
„Vom încerca să facem centrul cât mai prietenos pentru toate persoanele nevoiașe din Năvodari [...] spațiile arată foarte bine și sunt ultramoderne.”, a declarat Adrian Constantin, șef Serviciu Achiziții Publice Năvodari.
Valoarea totală a proiectului este de 4,7 milioane lei, iar dotările sunt pe măsură: două centre de zi pentru copii, cabinet stomatologic, cabinet de medicină generală, sală de tratamente medicale și centru de zi pentru persoanele în vârstă. Proiectul a fost realizat cu fonduri europene în valoare de peste 3 milioane de lei, fondurile bugetului național fiind de aproape 700 de mii de lei, iar din bugetul local s-au cheltuit doar 77 de mii de lei.
„Se impunea un asemenea proiect. Acum suntem în faza în care putem să preluăm această cantină. Constructorul s-a încadrat în timp [...] perioada limită era 3 noiembrie. Ieri s-a făcut recepția acestui obiectiv [...] și bineînțeles că lucrurile sunt în regulă.”, a mai spus Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.
Proiectul “Cantină socială și Centru de zi în localitatea Năvodari – reabilitare și modernizare” a fost demarat în luna mai a anului 2012. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Intervenții ale polițiștilor în Năvodari, județul Constanța. Au fost aplicate amenzi de 6.000 de lei

19 Apr 2024 192

Cumpărări directe Constanța Cât plătește Primăria Năvodari pentru cosit zone verzi adiacente căilor publice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 277

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 407

Cumpărări directe Constanța Lucris Servcom SRL se ocupă de instalarea luminițelor de Paște în Năvodari (DOCUMENT)

18 Apr 2024 370

LIVE TEXT - Constanța Se lansează OMD Mamaia Nord Năvodari! Cum se pregătesc pentru sezonul estival 2024? (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 765

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 582

Primarul orașului Năvodari și Amira Evo SRL, chemați în instanță de Prefectul Județului Constanța

16 Apr 2024 1771

Justiție Constanța Pronunțarea în procesul dintre reclamanții JT Grup OiL SA, Tiberiu Rafaello Cristian Tucan și Taner Gazi cu pârâții Primăria Năvodari și Building Ştefan AOP SRL, amânată de magistrați

15 Apr 2024 432

Cumul de infracțiuni pentru un șofer în Năvodari, județul Constanța. S-a ales cu dosar penal

14 Apr 2024 537

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 784

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Năvodari!

13 Apr 2024 764

Dosarul se află la Tribunalul Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL vrea să scape de o amendă redusă la jumătate, primită de la Garda de Mediu

12 Apr 2024 560

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța la școli și grădinițe din Constanța

11 Apr 2024 449

Accident în lanț la Năvodari! Trei autoturisme, implicate. Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

11 Apr 2024 770

Razie a polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. S-au aplicat amenzi

10 Apr 2024 440