Litoral Tv Reformăm parţial...bifăm realizări!

Deşi sistemul medical ar trebui să vină în ajutorul pacientului, plătitor al asigurărilor de sănătate, subfinanţarea acestui domeniu important de activitate va genera noi probleme în pofida măsurilor care au intrat în vigoare începând cu luna în curs. De la 1 iunie a intrat în vigoare pachetul de servicii medicale de bază şi contractul cadru, iar reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţională de Asigurări de Sănătate susţin că, astfel, se vor elimina erorile şi vor diminua fraudele din sistem. Însă, majoritatea specialiştilor susţine că sistemul sanitar şi beneficiarul acestor măsuri nu erau pregătiţi din punct de vedere financiar, rezultatele nu vor fi spectaculoase şi nici nu se va ajunge la îmbunătăţirea stării de sănătate a românilor.

În acest context, în cadrul emisiunii Radiografia Zilei, am încercat să aflăm de la Michael Chircor - consultant în management sanitar şi Dragoş Poteleanu - directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa dacă sănătatea cetăţeanului a fost o prioritate pentru guvernanţi şi care va fi perspectiva medicilor.

„Statutul medicului nu se va îmbunătăți cu absolut nimic și vom avea în continuare o “hemoragie” de medici către Vest, care pleacă nu numai pentru bani ci și pentru condițiile de muncă mai bune, pentru siguranța actului medical pentru ei, pe de o parte. Pe de altă parte, cetățeanul nu contează pentru actuala clasă politică. Nu au niciun fel de problemă cu cetățeanul. Cetățeanul vine o dată la patru ani și votează. Încă o dată, e nevoie de o reformă substanțială a sistemului sanitar pe întregul lui, pentru că vii azi cu niște măsuri, mâine cu alte măsuri și pierzi din vedere sistemul în întregul lui.” a declarat Michael Chircor - consultant în management sanitar.

„Cu toate încercările pe care sistemul le face eu sunt convins că o bună parte se adresează și pacientului, implicit prin serviciile pe care furnizorii de servicii medicale le prestează pentru ei, prin finanțarea de care au parte.” a precizat Dragoş Poteleanu, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

500 de milioane de lei aprobate pentru digitalizarea sistemului medical din România

06 Feb 2024 493

Axis Centru Recuperare Medicală SRL Prima clinică privată cu tratamente de recuperare în sistem ambulatoriu din Constanța a intrat în insolvență

09 Oct 2023 1098

Constanța Rezultatele provizorii ale Recensământului populației și al locuințelor, prezentate în cadrul Colegiului Prefectural

18 May 2023 1301

O firmă din Timișoara a câștigat o licitație organizată de Spitalul Județean Constanța. Ce presupune contractul (DOCUMENT)

10 Apr 2023 1453

Ziua Mondială a Sănătăţii, zi liberă pentru angajaţii din sistemul medical

06 Apr 2023 1272

Universitatea „Ovidius“ Constanța achiziționează sistem electrochirurgical si criochirurgical pentru bronhoscopie (DOCUMENT)

25 Oct 2022 1016

Sibiu Bărbat reținut după ce a pretins că este medic de familie. A consultat ilegal pacienți într-un cabinet „împrumutat”

22 Feb 2022 1304

Patru ani de la decesul care a cutremurat sistemul medical din Constanța!

24 Jan 2022 10995

Spitalul Municipal Timișoara va monitoriza activitatea cadrelor medicale. „Când un medic intră la o urgență, el este înregistrat"

11 Nov 2021 1713

Se cer daune de 30 de milioane de euro Sistemul medical din Constanța, zguduit de un dosar penal. Pronunțarea, peste câteva zile

10 Sep 2021 20186

DNA, mega-dosar în sistemul medical 12 persoane au fost reținute. Date din anchetă

04 Dec 2020 3605

Mesaj tulburător al unui medic constănțean “După tragedia de la Giulești, nu s-a schimbat mai nimic în spitale. (...) Un șef mi-a spus să plec afară, dacă vreau să lucrez într-un spital ca afară!”

16 Nov 2020 6617

#alegeriparlamentare2020 Septimiu Bourceanu, candidat PNL la Senatul României, are o proiecție clară despre cum trebuie să arate sistemul medical românesc în următorii 20 de ani

14 Nov 2020 2967

Premieră la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Ce medici au participat la intervenție

15 Aug 2020 4612

Sistemul medical modular de izolare și tratament din Timișoara și-a început activitatea

22 Jul 2020 1353