Primarul din Techirghiol are planuri mari pentru dezvoltarea localității!

În calitate de membru al Asociaţiei Oraşelor din România , primarul oraşului Techirghiol va participa la un forum în Belgia prin care se vor dezbate aspecte prevind regionalizarea şi turismul.
 

„Prin bunăvoinţa preşedintelui AOR, Nicolae Matei, voi reprezenta, alături de alţi 6 primari, într-un forum belgian care va avea loc la Ambasada României din Belgia. S-a convenit să se facă pe mai multe grupuri de lucru care vor interesa partea belgiană cât şi cea a română și să fie un succes.” a declarat Adrian Stan, primar Techirghiol.
 
De asemenea oraşul Techirghiol ar urma să fie inclus într-un proiect de oferte turistice în domeniul balnear.
 
„Un profesor de la Universitatea Bocconi din Milano ne-a invitat să facem parte dintr-o reţea europeană de oraşe termale care să aibă contact cu Rusia, să prezentăm oferta turistică în Rusia.” a mai spus Adrian Stan, primar Techirghiol.
 
În plus, oraşul Techirghiol va beneficia de o serie de proiecte ce ajută la dezvoltarea oraşului. Începând cu luna noiembrie a acestui an vor demara lucrările privind construcţia unei grădini botanice care va fi finalizată în 2015. Proiectul în valoare este realizat în colaborare cu Grădina Botanică de la Balcic.
 
“Va fi făcut pe malul lacului, cu o suprafaţă de 2 ha, cu sere şi porțiuni în aer liber, avem deja un parteneriat cu avocații din România iar la întreținerea acestui parc vor contribui și ei. Va fi un beneficiu adus turiștilor care vin în Techirghiol, care vor beneficia și de o zonă de recereere.” a adăugat Adrian Stan, primar Techirghiol.
 
De asemenea, reţelele de apă şi canalizare din oraş vor fi reabilitate şi schimbate, finanţarea proiectului fiind de 1,6 milioane de euro şi asigurată de Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Grindeanu „Pas important pentru construcția unei noi autostrăzi - Alternativa Techirghiol”

23 Apr 2024 361

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

22 Apr 2024 2173

Primăria Techirghiol a semnat un contract cu o firmă din Constanța. Ce va presta?

22 Apr 2024 377

Cumpărări directe Constanța Ce firmă prestează serviciile de reparare și de întreținere sistem de irigare la Techirghiol (DOCUMENT)

21 Apr 2024 463

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 726

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 608

Istoria Dobrogei Povestea lui Ioan Movilă și a înființării primei stațiuni pe litoral, Techirghiol

19 Apr 2024 5381

Constanța Femeie, reținută pentru înșelăciune – încasa avans pentru apartamente

19 Apr 2024 440

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 331

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 483

Contract în valoare de peste 3,7 milioane de lei Primăria Techirghiol a concesionat sistemul de iluminat public din oraș firmei Euro-Audit Service SRL (DOCUMENT)

16 Apr 2024 445

​Prefectul județului Constanța, în instanță alături de Primarul orașului Techirghiol. Dosarul, pe rolul Tribunalului

12 Apr 2024 487

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Techirghiol!

12 Apr 2024 541

Taina Sfântului Maslu și Sfinți Tămăduitori la Sanatoriul Balnear Techirghiol (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 550

CJC face plângerea penală împotriva Asociației de Dezvoltare pentru demararea unor achiziții de lucrări pentru două drumuri din județ

10 Apr 2024 713