„Vinurile Dobrogei, altfel decât le ştiai“ Demers în premieră pentru România. Poţi degusta diamantele neştiute ale viticulturii de la malul mării



„Ai auzit de franţuzoaica - gourmet cu vinuri de la Olimp? Dar de berarul convertit la vin, de lângă Cetatea Histria? Franco-germanii de la Aliman îţi spun ceva? Sau veteranul de la Cernavodă? Dar de «străbunii» de la Darie ştii?
 
Ei sunt cei care fac vinurile Dobrogei, altfel decât le ştiai! Vinurile bune, de la crame mici - adică exact acelea care «fac spectacolul» enologic şi gastronomic cel mai interesant. Anne Marie Rosenberg, Paul Fulea, Mark Dworkin, Trantu Iota şi Crama Darie îşi vor dezvălui secretele, pasiunile şi poveştile în faţa iubitorilor de gusturi bune, prin intermediul vinurilor pe care le produc“, spun cei de la vinul.ro. Vinurile Dobrogei merită din plin atenţia ta şi a oricărui consumator pretenţios.

Vinul bun este, în primul rând, umanitate şi caracter. Crame din Dobrogea

Revista Vinul.Ro împreună cu wineshop-ul Vinmag.Ro şi-au propus ca în această vară să aducă aproape de tine - toate la un loc sau separate, oriunde în România! - diamantele neştiute ale viticulturii de la malul mării. Intri pe Vinmag.Ro şi le găseşti acolo, cu detalii despre gustul şi aromele fiecăruia, cu o scurtă prezentare a cramelor şi a oamenilor care le dau naştere. Pentru că vinul bun este, în primul rând, umanitate şi caracter. Iar Dobrogea le are din plin pe amândouă.
  • Crama Darie
  • Crama Histria
  • Crama Trantu
  • Domeniul Clos des Colombes
  • WineRo

    Acestea sunt cele cinci crame cu ale căror vinuri va începe un demers în premieră pentru România, în care producătorii dintr-o regiune şi-au dat mâna cu un retailer specializat (şi care livrează în toată ţara) şi cu singura revistă specializată în vin, pentru a promova, împreună, o mare zonă viticolă a ţării noastre. 
Nu spune nimeni să uiţi de Murfatlar, Măcin, Sarica sau Ostrov, producători mari, care ţin ridicat şi ei, de mult, stindardul vinurilor dobrogene. Dar acum ai ocazia să cunoşti şi licorile neştiute şi inovatoare, în mod normal, mai puţin accesibile în comerţ şi care reflectă, fiecare în felul ei, personalitatea zonei de origine, ca şi ştiinţa şi pasiunea oamenilor care le fac.

„Vinurile Dobrogei, altfel decât le ştiai”. Eveniment de lansare - 23 iunie, Bucureşti

Evenimentul de lansare a campaniei va avea loc joi, 23 iunie, de la ora 19.00, în interiorul şi pe terasa magazinului Vinmag, din bulevardul Ion Mihalache numărul 92, bloc 44 A2 (intrarea pe lângă Mega Image), Bucureşti, şi va include prezentarea cramelor participante, precum şi o degustare amicală de vinuri de la cele cinci crame participante în faza iniţială a proiectului, însoţită de mici gustări. Accesul la eveniment se face numai cu rezervare telefonică prealabilă şi prin achiziţionarea (de la faţa locului) a unui voucher în valoare de 40 de lei, pe care îl poţi folosi la cumpărarea oricărui vin care ţi-a plăcut.

Rezervările se pot face la tel: 0723.335.155!

Campania de promovare „Vinurile Dobrogei, altfel decât le ştiai” este în primul rând o acţiune culturală de recuperare, valorizare şi promovare a vinurilor şi destinaţiilor turistice regionale. Componenţa comercială a campaniei este şi ea de maximă importanţă, deoarece, cumpărând un astfel de vin, sprijini dezvoltarea în continuare a viticulturii româneşti de nişă şi, implicit, dezvoltarea culturală, economică şi umană sustenabilă a zonelor rurale ale României.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Ziua 267 – 24.09.2022. Astăzi sărbătoresc strugurii

24 Sep 2022 1351

„Nu cădem pe spate la prima icră de somon!" Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends” - ghid pentru enogastronomia din România

08 Jun 2022 1010

Poezia zilei Lucruri simple – Valentina Popescu

28 May 2022 2132

GastroArt Carnați cu vin (rețetă interbelică)

22 Apr 2022 1596

Poezia zilei Lucruri simple – Valentina Popescu

19 Mar 2022 2261

Poezia zilei Lucruri simple- Valentina Popescu

01 Jan 2022 2141

GastroArt Ce se mânca în România în 1865, trei rețete dintr-o carte reeditată în premieră

04 Dec 2021 2517

VINARTE extinde și modernizează Castel Bolovanu și face upgrade la Domeniile Vinarte

18 Aug 2021 1331

Secretele vinului rosé

19 May 2021 1570

Caloian de la Crama Oprișor, cel mai bun vin rose la Concursul Național de Vinuri Rose

17 May 2021 2583

​Rodia conține mai mulți antioxidanți decât vinul roșu. De ce e bine să o consumi

27 Mar 2021 3261

Efectele vinului asupra sănătății

08 Feb 2021 2550

„Vinul roșu face bine la circulație!” Discuție incredibilă între un polițist și un șofer băut

17 Jan 2021 2395

Diana Dumitrescu, despre beneficiile vinului roșu

29 Oct 2020 2837

Rodia, mai bogată în antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde!

25 Aug 2020 2753