Scurtă analiză a candidaţilor PSD şi PNL pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Tu pe cine votezi?

Ne aflăm în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Vă invităm să urmăriţi o analiză a listei de candidaţi ai celor mai importante partide din judeţ: PNL şi PSD. Considerăm că lista este utilă pentru a vă decide cui să acordaţi votul şi, implicit, încrederea dumneavoastră pe 11 decembrie.
 
PNL Constanţa ne propune anul acesta o listă cu nume noi, care nu au mai fost până acum implicate în politica de la nivel central. Singura excepţie este Lucia Varga, fost ministru al Mediului, deputat din 2008. Deşi restul candidaţilor nu au experienţă politică parlamentară, foarte probabil o vor suplini prin experienţa profesională. Ce-i drept, candidaţii PNL Constanţa au reuşit în domeniile lor de activitate. Exemple sunt: Bogdan Huţucă - în domeniul finanţelor; Ana Marcu - în domeniul bancar; Robert Boroianu - în business; Vergil Chiţac - în domeniul siguranţei naţionale şi în mediul academic.
 
PNL Constanţa a insuflat nevoia de schimbare şi la nivel naţional, Partidul Naţional Liberal având 60% oameni noi. De asemenea, s-au păstrat criteriile de integritate, dar şi cotele de gen. La Constanţa „target-ul” a fost chiar depăşit, întrucât liberalii constănţeni au 50% femei pe locurile eligibile şi semi-eligibile. O altă particularitate a listei PNL Constanţa este prezenţa a trei cadre universitare (Vergil Chiţac, fost rector, şi decanii Costel Stanca şi Mihnea-Claudiu Drumea) pe lista de la Senat, iar pe lista de la Camera Deputaţilor regăsim încă două persoane: Ioan Tiberiu Tofolean şi Ioan Solomon.
 
În ceea ce priveşte listele PSD Constanţa, majoritatea candidaţilor au experienţa a cel puţin un mandat de parlamentar. Lista de la Senat este deschisă de cunoscutul om de afaceri Tit-Liviu Brăiloiu, care s-a remarcat prin afacerile de succes pe care le-a gestionat. Lista de la Camera Deputaţilor este deschisă de Iulian Iancu, un politician cunoscut la nivel naţional. Acesta mizează pe experienţa din domeniul energetic, însă are probleme cu legea, fiind urmărit penal de procurorii DNA. De asemenea, s-a vehiculat din surse WikiLeaks că ar apăra interese Gazprom.
 
De menţionat că şi PSD a încercat să aducă doi oameni noi pe listele din Constanţa, însă acest lucru nu s-a concretizat. Este vorba despre campioana olimpică Cătălina Ponor şi jurnalistul Alexandru Căutis.
 
La nivel naţional, PSD păstrează cea mai mare parte din vechea gardă. Fostul premier Victor Ponta a primit derogare de la codul de etică şi va candida la Târgu Jiu, în timp ce Liviu Dragnea va fi din nou parlamentar de Teleorman. Astfel, social-democraţii au mizat până acum în campanie pe programul de guvernare, şi mai puţin pe competenţa şi integritatea oamenilor care ar trebui să implementeze proiectele.
 
Vom continua să oferim astfel de analize, deoarece este foarte important ca alegătorii să meargă la urne şi să votaţi în deplină cunoştinţă de cauză. Votul este cea mai importantă armă a noastră, de a schimba în bine ceea ce nu ne place.
 
Material realizat de PNL Constanţa (P)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expert Forum susţine că BEC ar trebui să publice alături de lista de candidaturi propusă şi numărul de semnături declarat de către partidul politic sau candidatul independent!

15 Apr 2024 355

Otrăvurile din sondaje Cu cine vor vota constănțenii la alegerile locale?

14 Apr 2024 1232

15 partide și 7 candidați independenți au depus candidaturi pentru alegerile europarlamentare

13 Apr 2024 528

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 632

Cine sunt candidații PNL la primăriile din județul Constanța. Lista oficială (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 2110

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1201

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 717

ZIUA LIVE Politica faptelor versus Constanța proiectelor! (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 479

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 738

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit testarea candidaților înscriși la Concursul național organizat de ANFP

05 Apr 2024 693

ZIUA LIVE Ce proiecte au candidații PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 710

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 3775

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 1044

Felicia Ovanesian strânge semnături pentru a candida ca independent la Primăria Municipiului Constanța

23 Mar 2024 1024

Cine sunt candidații AUR la alegerile locale din județul Constanța. Lista oficială (DOCUMENT)

23 Mar 2024 5974