Bamburic "Sunt liberal. Il stiu pe Matei de la Navodari, dar nu am jucat niciodata poker cu el"

Interviu cu Liviu Dorin Bamburic, controversatul om de afaceri, impuscat in noaptea de 17 ianuarie, in fata blocului situat pe Aleea Hortensiei nr. 2

-CTV a fost lansat aici, in clubul in care realizam acest interviu. Este coincidenta sau sunteti...


E o coincidenta. Fiind membru al Partidului National Liberal, in momentul lansarii televiziunii, mi-au cerut sprijinul. Nu am nici o legatura cu CTV-ul, nici cea mai mica legatura. De altfel, nu am participat atunci. Am stat doar 10-15 minute. In rest a fost totul organizat de catre PNL. Sunt membru al partidului si nu am nicio functie.

-Despre clubul Two?


In primul si in primul rand, suma de 2,5 milioane de euro, care se vehiculeaza, este total eronata. Eu am finantat aici prima parte a proiectului. Vreau ca, dupa Cazino, aceasta sa fie, ca arhitectura, a doua cladire a Constantei. Pentru ca tot s-a vorbit atata, in functie de investitiile care se vor face, urmeaza sa preiau suta la suta afacerea. Localul va suferi o serie de transformari, urmand sa devina un club, cu un restaurant la etajul intai, iar sus o terasa, cu un bar. Toate de lux si va fi, probabil, singura cupola de sticla din Romania.

-E o cladire noua?


E de doi ani de zile. Are jos amenajat ceva. Sunt niste ziduri acolo.

-Sunteti prieten cu primarul de la Corbu?


Aici as vrea sa spun niste lucruri. Ma consider un apropiat al domnului Marian Galbinasu, deoarece consider ca este un om deosebit. Si pot sa afirm public, cu toata taria si puterea morala, nu este vorba de niciun interes material sau alt interes. Doar ca este unul, alaturi de alti oameni, printre care Victor Manea sau domnul Dragomir, care a inteles ca trebuie sa facem si noi ceva, in Romania, pentru Romania. Este, printre altele, master-planul la care lucrez de doi ani si jumatate si in care s-au antrenat firme foarte puternice, 90 % din strainatate, care sunt dispuse sa investeasca aici, in zona Constanta, respectiv zona Corbu. Este proiectul meu, pe care il coordonez alaturi de profesionisti. Ceea ce ma opreste si ceea ce incurca este neemiterea titlurilor de proprietate, ceea ce se stie, este o mare ilegalitate produsa in judetul Constanta.

-Lupta la Corbu se da pe terenurile de la mare. Dumneavoastra unde aveti? In primul rand sau mai departe de mare?


In primul rand de la mare. Am si acolo. Miza nu o reprezinta terenul de la mare. Acum, acolo, terenul nu valoreaza doi bani. Pentru viitor, da. Este altceva. Eu am venit cu niste idei. Conform master-planului, cele doua buhazuri urmeaza sa fie secate. Dupa care sa fie transformate in canale navigabile. Si, in felul acesta, cele doua rauri, care inainte faceau legatura intre lac si mare, erau unicat in lume. Erau doua rauri care intrau direct in mare. La ora actuala, eu doresc sa fac aici o mica Venetie. Vad ca primarul Ovidiu Brailoiu a furat o parte din ideile mele si doreste sa faca acelasi lucru la Eforie. Ma bucura ca sunt niste primari care doresc sa faca ceva pentru cetatenii lor. Am fost la Corbu si in fata Consiliului Local am spus: "Vreti ca, peste 20 de ani, copiii dumneavoastra sa traiasca tot ca acum?". Un studiu facut de catre firme recunoscute arata ca Europa are nevoie de statiuni de lux. Nu exista decat doua in Europa. Si de aceea trebuie ca aici sa facem o statiune a Constantei, a Romaniei, a Europei. Care speram sa se realizeze. Si acest lucru il vrem pentru toata tara si nu pentru anumite persoane, asa cum se interpreteaza, pentru ca toata lumea vede doar interese. Daca nu vom putea, ne vom retrage. Deci, aici, important este proiectul. Degeaba are cineva teren la mare, daca in plan urbanistic se spune ca acolo va fi teren de golf. De exemplu, eu am acceptul scris chiar al Agentiei Internationale de Golf, care vrea sa realizeze, intr-adevar, un teren international. Ceea ce este un lucru foarte bun.

-Cum s-au vandut terenurile de la Corbu?


In prezent, nimeni nu este proprietar acolo, ca nu s-au facut acte. Acolo s-au vandut terenuri mai mult pe intelegeri verbale. Si pentru ca tot vorbeam mai devreme de primarul Marian Galbinasu, trebuie sa spun ca acesta, cu echipa lui, a reusit sa recupereze terenul pe care urmeaza sa-l dea cetatenilor comunei Corbu.

-Ati jucat poker cu Nicolae Matei?


Nu. Nu sunt pocait. Dar nu am jucat poker cu el.

-Dar il cunoasteti?


Pe Matei de la Navodari? Da. Il cunosc, dar nu am jucat poker cu el. Eu nu sunt ipocrit. 90% dintre barbati pot sa stea fata in fata cu mine, dar nu cred ca vor avea curajul sa spuna ca nu joaca jocuri de noroc. Ca joaca table pe bani, ca joaca remi pe bani, sunt sigur ca toata lumea joaca. Ca asa suntem noi, barbatii. Eu vreau sa fiu asa cum sunt. Da. Imi place sa joc poker. Da, am jucat la ruleta si am pierdut bani, dar am pierdut banii si munca mea. Acum nu mai joc la ruleta, joc poker. E un joc care imi place. Nu este un joc de care imi este rusine.

-In ziua in care ati fost impuscat...


Pentru ca a venit vorba de noaptea aceea, trebuie sa spun ca s-au tras in mine noua gloante, dintre care cele doua din pulpa au iesit, celelalte sapte au ramas in corp. Trei au fost extrase, patru sunt in mine, dintre care unul este in bazin, unul langa ficat...

-Cum s-a tras in dumneavoastra?


Din fata. Un alt neadevar care s-a spus. Ca am fost dus cu ambulanta. Nici dupa jumatate de ora nu a venit salvarea. Si asta in conditiile in care stiau ca sunt impuscat. Au venit doi baieti de-ai mei, care m-au dus si mi-au salvat viata. Cei care au ramas acolo, Elena si ceilalti, spun ca nici dupa zece minute de cand am plecat nu a venit salvarea.

-Va amintiti ce s-a intamplat?


Da, pentru ca am fost tot timpul constient. M-am dat jos din masina si ma indreptam spre scara. In momentul acela, cineva a venit dupa colt, din umbra. A indreptat cu doua maini pistolul spre mine. Cum e scara, m-am dat jos, am coborat pe iarba si am luat-o incolo. El a venit din spate. Acolo e intuneric si a tras de doua ori. Am fost impuscat de doua ori si, cu toate acestea, am facut doi pasi, incercand sa fortez usa. Eram intins pe spate. A venit, a mai tras de doua ori. El a vrut sa traga in alta parte, dar eu m-am miscat. Si, la un moment dat, i-am spus: "Nu te-ai saturat, mai tragi?".

-Dupa parerea dumneavoastra, a vrut sa va omoare?


Am ajuns cu capul la zece centimetri de intrare, in momentul in care am simtit, efectiv, ca indreapta pistolul spre mine. Spre cap. A tras, a lovit putin. Daca aveam pistol, trageam si eu.

-V-a luat cineva vreo declaratie?


Imediat, nu.

-Dar de cand ati iesit din spital?


Sigur ca au fost interesati. Este un comisar, Popa, de la Bucuresti. Care mi se pare un specialist, un om care stie sa puna intrebari. Am dat o declaratie unui comisar de la Bucuresti, care mi-a cerut niste lamuriri. Am dat o declaratie scrisa dupa ce am fost transportat cu elicopterul. Si apoi au mai venit sa ceara niste lamuriri. Deci, persoana respectiva, pe care o apreciez ca politist, si-a lasat familia si a venit, in weekend, si a stat alaturi de mine.

-Ce veti face in continuare?


Voi oferi o recompensa, voi angaja detectivi particulari.

-Atentatorul a zis ceva, a rostit vreo vorba? E roman?


Nu. Dar parerea mea e ca nu e strain. Din punctul meu de vedere, daca voia sa ma omoare, putea. Ii multumesc bunului Dumnezeu ca nu mi-a atins nimic vital. Si altceva. Eu, de bine, de rau, cu banii aia pe care ii castig, mai mult sau mai putin, construiesc acolo, cat de cat, o biserica pentru oameni si dau la oameni, credeti-ma ca dau la casele de copii si la batrani. Dau din cat am si eu. Daca voia sa ma schilodeasca, tragea in rotula. Eu am avut noroc. Cel de la femur a trecut pe langa. Dupa primele patru cartuse am bagat mana in buzunar si am scos telefonul. El o fi crezut ca scot pistolul. Si am facut apel pe nevazute, stiind ca la ultima tasta am Politia. Dar am apelat un prieten de-al meu, de la Buzau, dupa care eu am sunat politia, eu am sunat ambulanta, eu mi-am sunat bodyguard-ul.

-Nu i-ati vazut masina?


Nu s-a auzit nicio masina. Au venit baietii, m-au dus. Tin sa le multumesc inca o data domnului doctor Marin, doamnei doctor Marga.

-Cine e doctorul Marin?


Chirurgul care m-a operat.

-Ce a zis de gloante? Le va mai scoate vreodata?


Sa vedem. E foarte posibil. Daca se va putea, bine, daca nu, nu. Aici, la Constanta, s-a facut prea multa anestezie si era posibil sa decedez. Doctorii din Constanta sunt foarte buni. Doctorul Irinel Popescu a transmis echipei de chirurgi felicitari pentru aceasta operatie. Nu mai aveau ce sa imi faca.

Scris de: {autor}Emilian ANDREI{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1707

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1717

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 758

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1437

Consiliul Județean Constanța organizează concurs pentru conducerea executivă a DGASPC. Până când se pot depune dosarele?

10 Mar 2024 3787

ZIUA LIVE Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)

08 Mar 2024 752

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța, scoate la concurs un post vacant. Detalii

07 Mar 2024 888

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 870

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 558

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 723

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 760

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1247

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

22 Feb 2024 1098

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

21 Feb 2024 944

Interviu online cu voleibalistul Eric Petcu, de la CSM Constanța „Inițial, a fost doar o joacă, iar în timp a devenit o pasiune“

15 Feb 2024 1660