Inculpatul Mazare lasa lopata. Cauta dovezi

Soc, ieri, pe la pranz. Redactiile fierbeau. Nimanui nu-i venea sa creada ce se tot vorbea.

Printr-un comunicat numerotat sec 271/VIII/3 din 28 octombrie 2008, DNA anunta ca procurorii sai au dispus trimiterea in judecata a 37 de inculpati in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza. Ei au creat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro. Dintre acestea, 77,77 milioane euro in dauna statului si 36,16 milioane euro in dauna municipiului Constanta. Pe lista cu cei care vor trebui sa dea socoteala pentru fraude, primul este Mazare Radu Stefan. Primarul municipiului Constanta. Urmat de Constantinescu Nicusor Daniel, fost consilier municipal. Si altii. Racu Constantin, fost director al Directiei Administratie Publica, Dospinescu Daniela Ramona, directorul Directiei Patrimoniu, Marica Ion, directorul Directiei Tehnic Investitii, Miron Dan, fost consilier municipal si consilierii juridici Talpau Cristian, Chirca Nora Alina si (fost) Ghitulescu Bogdan. Procurorii spun ca in sarcina lor s-au retinut o multime de infractiuni. Abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata; fals intelectual, in forma continuata; asociere pentru savarsirea de infractiuni. Pe langa cei mari vin si pestii cei mici. Multi, foarte multi. Iar pe pielea lor a fost aplicat stigmatul, deloc onorabil: infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie. Pe un om normal, numai cand citeste asa ceva, il trec fiorii pe sira spinarii. Lor li se adauga nume sonore din Constanta, care au facut tot felul de manevre cu terenuri retrocedate. Gasca era mare de tot. In gasca sunt si notari, si cadastristi si mostenitori ai persoanelor indreptatite sa primeasca terenuri. Si verisori, si prieteni si colegi de scoala. Ceea ce inseamna ca reteaua a fost mare. Numai ca problema este alta. Sunt prea multi inculpati. Instantele vor avea mult de lucru. Vina se va imprastia. Se va dilua. In tot acest timp, Mazare va lasa lopata de constructor si va cauta dovezi sa isi salveze pielea. Dar va arunca vina pe magistrati ca nu isi poate duce la indeplinire programul de locuinte ieftine pentru tineri. Si se va spala pe maini de promisiunea cu care a castigat alegerile.

Scris de: {autor}Emilian ANDREI{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări Directe Primăria Cuza Vodă, județul Constanța cumpără pachete pentru sărbători. Ce produse vor conține (DOCUMENT)

18 Apr 2024 362

Cumpărări directe Constanța Lucris Servcom SRL se ocupă de instalarea luminițelor de Paște în Năvodari (DOCUMENT)

18 Apr 2024 291

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 740

Cumpărări directe Constanța Energybas Actual SRL, din Băneasa, contract de 52.000 de euro cu Primăria Oltina pentru serviciile de iluminat din comună (DOCUMENT)

15 Apr 2024 512

Cumpărări directe Constanța Peter & Stars SRL va organiza un spectacol la Castelu, cu 4.000 de euro (DOCUMENT)

15 Apr 2024 431

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 425

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” se pregătește de 1 iunie. A închiriat scenă, ecran led, suntet și lumini. Iată pentru ce sumă (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 525

Cumpărări directe Constanța Primăria Cuza Vodă investește în echipament sportiv (DOCUMENT)

13 Apr 2024 598

Cumpărări directe Constanța Creative & Innovative Management, contract cu Primăria Cuza Vodă. Iată care este obiectul achiziției! (DOCUMENT)

13 Apr 2024 548

Cumpărări directe Constanța AX Perpetuum Impex a bătut palma cu Primăria Crucea. Ce servicii va presta firma? (DOCUMENT)

13 Apr 2024 496

Cumpărări directe Primăria Comunei Mereni, județul Constanța a atribuit un contract de servicii de curățenie (DOCUMENT)

12 Apr 2024 1027

Cumpărări directe Armis Aqua SRL va încasa de la Primăria Eforie peste 350.000 de lei pentru reabilitarea foișoarelor și posturilor salvamarilor (DOCUMENTE)

12 Apr 2024 497

Licitații Constanța De la cine a cumpărat Direcția Județeană de Statistică echipamente IT pentru dotarea Biroului Electoral Județean

12 Apr 2024 366

Cumpărări directe Primăria Constanța a achiziționat prin cumpărare direct materiale pentru secțiile de votare. Vezi de la cine (DOCUMENT)

11 Apr 2024 469

Licitații Primăria Constanța Arasound SRL va asigura serviciile de sunet pentru evenimentele muzicale care vor avea loc în Piața Ovidiu în perioada 4 -6 mai! (DOCUMENT)

11 Apr 2024 554