Liberalul Memis Baiazid, pacalit de un recidivist

Liviu Mara a reusit sa se ascunda mai bine de 20 de ani sub identitati false

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au dispus trimiterea in judecata a unui individ care, ani de zile, a reusit sa insele vigilenta autoritatilor. Condamnat in 1987 la pedeapsa inchisorii, acesta a reusit sa se ascunda zeci de ani sub diverse identitati false. Intre timp, nu a stat cu mainile in san. Cu ajutorul actelor de identitate falsificate, a infiintat mai multe societati comerciale si a facut imprumuturi la banci. Prejudiciul se ridica la zeci de milioane de euro. Liviu Florin Mara are acum 57 de ani, iar ultimul domiciliu l-a avut pe strada Sabinelor din Bucuresti. In 1987 a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de delapidare. Ca sa scape, s-a ascuns zeci de ani sub identitati false, pana cand executarea pedepsei s-a prescris, lucru care s-a intamplat in 2004. In iunie 2007, Liviu Florin Mara a reusit sa obtina, pe cai ilegale, datele de identitate ale unui anume Vasile Gavriluta, domiciliat in Calarasi. Persoana care l-a ajutat sa obtina aceste date nu a putut fi identificata de anchetatori. Cu ajutorul acesteia, a falsificat o carte de identitate cu datele reale ale barbatului din Calarasi, dar cu fotografia sa. Sub numele de Vasile Gavriluta, individul a infiintat SC Superintermed SRL, dand declaratii false la Biroul Notarial Maria Stan, declaratii in care afirma ca indeplineste conditiile legale pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociat unic si administrator al SC Superintermed SRL. La data de 04.06.2007, in numele firmei proaspat infiintate, a incheiat un contract de inchiriere cu SC Izolatex SRL. Obiectul contractului l-a constituit un imobil in care societatea urma sa-si aiba sediul. Apoi, cu ajutorul unei alte persoane, care, de asemenea, nu a putut fi identificata, Liviu Florin Mara a mai falsificat o carte de identitate, folosind datele reale ale lui Alexandru Stamate, un barbat din comuna Vlad Tepes, judetul Calarasi, dar cu fotografia sa. Sub acelasi nume a dat din nou declaratii la acelasi birou notarial, declaratii in care a precizat ca indeplineste conditii legale pentru a detine calitatea de asociat unic si administrator al SC Serco Proiect SRL, ca urmare a preluarii prin cesionarea partilor sociale de catre fostul asociat unic si administrator Florentina Anastasiade. Denumirea societatii a fost schimbata in SC Walter Grup SRL. In mod asemanator, Liviu Florin Mara a preluat, la data de 19.10.2005, prin cesionarea partilor sociale, SC Schnell SRL Constanta, sub identitatea falsa de Gheorghe Radu. In numele firmei respective a efectuat operatiuni comerciale pana in luna februarie 2008, incasand de la diferite societati comerciale sume de bani pe care le-a retras in numerar.

Prins cand incerca sa mai obtina un credit

In cele din urma a atras atentia Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, care a constatat o disproportie evidenta intre activitatea financiara desfasurata de SC Schnell SRL Constanta prin conturile bancare, in perioada 2005 - 2006, si indicatorii declarati autoritatilor fiscale. In aceasta perioada, societatea a incasat 1.438.397 lei, in timp ce in bilanturile contabile declarate, veniturile sunt in valoare totala de 924.220 lei, diferenta nefiind inregistrata in contabilitate. Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi, iar dosarul a fost declinat la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta. Sub identitatea falsa de Gheorghe Radu, in februarie 2008, Liviu Florin Mara a decis sa contracteze un credit de la BCR. A intocmit in fals o adeverinta de salariu care atesta ca indeplineste functia de director marketing la Departamentul Transport, din cadrul SC Sobhi-Luna SRL Constanta, precum si un contract individual de munca, pe care a aplicat un numar fals de inregistrare la Inspectoratul Teritorial de Munca. Inarmat cu cele doua acte, a solicitat bancii un credit de 60.000 de lei, care i-a fost acordat. Desigur, ratele nu le-a platit, astfel ca banca l-a somat pe adevaratul Gheorghe Radu, care a sesizat Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta. La data de 28 mai 2008, politistii au fost sesizati ca o persoana cu un act de identitate falsificat pe numele de Vasile Gavriluta urmeaza sa se prezinte la Banca Transilvania, pentru a ridica o suma de bani. Oamenii legii au reusit in sfarsit sa puna mana pe Liviu Florin Mara. In urma cercetarilor efectuate s-a constatat ca firmele infiintare de acesta nu prea obisnuiau sa inregistreze in contabilitate veniturile realizate, prejudiciul ridicandu-se la zeci de milioane de euro. In editia on line a cotidianului nostru vom prezenta integral rechizitoriul, unde se poate vedea multitudinea escrocheriilor pe care le-a putut utiliza un om normal si pe cine a putut el sa pacaleasca. Printre pacaliti se afla Constantin Panzaru, Mahmoud Sobhi, Simona Parvulescu, Gabriel Dragos Milea, Gabriel Stalpeanu, Roman Iustin Fabian, Constantin Cusa, Nicolae Dicu, Nikolaus Welter, Vili Stanca, Dumitru Batu, Daniel Perifan, Memis Baiazid, Constantin Oancea, Iulian Zagaevschi si multi altii.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 519

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 979

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 492

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 624

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 450

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1634

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 469

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 356

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 447

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 304

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 647

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 492

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 574