Regata Cupa Bricul Mircea 2011 „Am luat locul trei la o Regată care nu a avut loc încă”

cupa-bricul-mircea-2011-2jpg-300x228.jpgAcum mulţi ani, prin 1975, am participat la Cupa ,,Bricul Mircea', în calitate de sportiv. În acea vreme, exista un calendar competiţional coordonat de Federaţia Română de Canotaj-Yachting. Participarea tuturor cluburilor de yachting din România era o obligaţie şi o onoare, la start luând parte toate clasele competiţionale şi toate grupele de sportivi de la copii până la seniori.

Zilele trecute, în perioada 7-9 august 2011, a avut loc la Constanţa, etapa primului Campionat de Yachting Offshore al României, cu denumirea ,,Regata Cupa Bricul Mircea' (în noul format), organizată de catre Statul Major al Forţelor Navale Române, Liga Ofiţerilor din Marina Militară şi Clubul Sportiv Marina. La concurs s-au înscris echipajele a cinci yachturi, iar festivitatea de premiere a avut loc duminică, 9 august 2011, orele 18, pe Bricul ,,Mircea', în dana portului militar Constanţa. A fost remarcabilă prezenţa la regată a yachtului ,,Tomis', ambarcaţiune care aparţine Academiei Navale Române, cu o istorie de peste 60 de ani, dar şi a velierului ,,Adornate".

Eu am participat în calitate de membru al echipajului yachtului ,,Cozia ", alături de Bebe Anuţă (proprietar), Matei Stănei şi Horia Gheorghe şi am ocupat locul al III - lea.

Numai că, exact după ce diseminasem experienţele trăite la regata sus menţionată, mă pomenesc miercuri 10 august, a. c., cu un comunicat de presă al Yacht Clubului Regal Român, scris evident fără diacritice, ca tot românul modern care se respectă şi care ne anunţa: "Cea mai spectaculoasa regata din 2011, organizata de Yacht Club Regal Roman, de Ziua Marinei Romane. Cel mai prestigios club de yachting din Romania, Yacht Club Regal Roman, sarbatoreste si in acest an Ziua Marinei Romane in parteneriat cu Comandamentul Flotei Maritime, prin organizarea celei mai spectaculoase regate. Regata "Cupa Bricul Mircea", cea mai spectaculoasa regata de acest fel organizata in Romania pe data de 15 August, la care se asteapta sa participe cele mai bune 12 echipaje si ambarcatiuni" ...

Mă declar de-a dreptul consternat în faţa colegilor. Nu ştiu ce să mai cred ? ! Care va să zică am urcat pe podium la o regată care nu a avut loc încă ... Sau cum ? Sunt bulversat, ce mai ! Un alt prieten mai amabil dă să mă consoleze: Amice o fi fost promoţie doi într-unul, Regata asta a voastră ! Altul mai hâtru intervine: Nu măi, dacă zici că-i noul format, ăsta o fi fost concursul de old boys şi acuma poate vine întrecerea de juniori. Cine ştie ? Corect, cine ştie ce-o mai fi fost ? Zic şi eu.

Surprinzător şi totuşi îmbucurător, este faptul că tot mai multe cluburi au ajuns să-şi dispute organizarea de concursuri de yachting cu denumirea navei şcoală Mircea şi totodată, felicităm Marina Militară că nu refuză pe nimeni în astfel de demersuri.

Stelian Marinescu

www.magazin-nautic.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 444

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 555

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 441

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa Tenorii Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă concertează în turneul „3 voci magnifice”

10 Apr 2024 550

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 426

Baschetbaliștii de la CSM Constanța au învins CSM Corona Brașov și se pregătesc de play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Apr 2024 774

Spectacol în premieră, la Teatrul Jean Bart din Tulcea - „Scrisoarea unei necunoscute”, de Stefan Zweig

04 Apr 2024 613

Procurorul general îi solicită preşedintelui Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Iliescu în dosarul Mineriadei din iunie 1990

03 Apr 2024 709

Premieră pentru justiția din Dobrogea! Curtea de Apel Constanța analizează mâine cererea de strămutare a dosarului tragediei de la 2 Mai!

31 Mar 2024 847

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 893

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

28 Mar 2024 475

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 880

Centrul pentru incluziune socială a romilor, reactivat la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 1131

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 815

CSM Constanța Baschetbalistele, o nouă mare performanță. Au cucerit Cupa României! „Un succes istoric“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1387