Cezar Preda Am discutat cu conducerea SRI despre rolul avut în cazul Laurenţiu Mironescu

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a oferit răspunsuri cu privire la rolul SRI în cazul Laurenţiu Mironescu membrilor Comisiei de control parlamentar al activităţii SRI, în cadrul audierii desfăşurată marţi după-amiază la Parlament, a declarat preşedintele comisiei, deputatul PDL Cezar Preda."În primul rând nu putem vorbi de un niciun caz de corupţie şi în niciun caz la Comisia de control al activităţii Serviciului Român de Informaţii. A fost una din întrebările la "Diverse" care s-au pus vizavi de ceea ce înseamnă rolul Serviciul Român de Informaţii în rezolvarea acestei situaţii, acestui caz", a declarat Cezar Preda la finalul întâlnirii cu conducerea SRI.

Întrebat de presă dacă SRI a acţionat bine în acest caz, Cezar Preda a precizat că SRI a acţionat în limitele legii. "Am fost foarte interesaţi de ceea ce înseamnă securitatea economică, avem un raport de la SRI. Trebuie ca şi comisia să accelereze puţin rezultatele, până la urmă, informaţiilor care se trimit la beneficiari, în zona guvernamentală. (...) Domnul director Maior şi conducerea SRI au răspuns la absolut toate întrebările, fiecare membru al comisiei s-a lămurit în ceea ce priveşte legalitate activităţii Serviciului Român de Informaţii. S-a constatat că în niciun caz prezentat în media şi în societatea românească Serviciul Român de Informaţii nu a acţionat decât în limitele legalităţii pe care le are prin legea în baza căreia funcţionează.

Cezar Preda a mai precizat că o altă prioritate a Parlamentului este prezentarea rapoartelor de activitate ale SRI, începând cu cel din anul 2007, până la zi, respectiv raportul pe 2010. "Apoi, cred că prezentarea rapoartelor care s-au strâns de câţiva ani ale Serviciului Român de Informaţii, inclusiv cel din 2010, în plenul Parlamentului reunit trebuie făcută. Birourile reunite ale Senatului şi Camerei au luat în discuţie prezentarea rapoartelor SRI", a precizat Cezar Preda.

Legat de raportul de securitate economică prezentat de SRI la comisie, Cezar Preda a precizat că acesta este un raport anual al SRI, cu caracter secret. "Raportul este secret şi prin atribuţiile pe care le au membrii comisiei de control al Serviciului Român de Informaţii rămân în interiorul comisiei şi nu vă pot da alte date", a subliniat preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI.

Rugat să detalieze ce alte aspecte au solicitat membrii comisiei legat de cazul Mironescu, Cezar Preda a spus că s-a aflat ceea ce s-a dorit. "Absolut tot ce am vrut să aflăm am aflat. Serviciul Român de Informaţii a acţionat conform legii", a conchis Cezar Preda.

Sursa: http://www.agerpres.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

c.neagoe

24 May, 2011 18:26

Daca a actionat conform legii , inseamna ca a informatla timpsi ministru de interne si pe Boc; atunci cine se face vinovat de faptul ca au fost lasati sa fure in continuare , ba chiar sa fi promovati ?

Articole asemanatoare

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 542

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 518

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 640

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 701

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 496

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 573

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 551

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 756

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3388

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14079

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 924

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 930

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1942

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1343

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2827