Poftă bună cu Gina Bradea Pizza de post



Aluat cu exterior uşor crocant şi pufos la interior, cu umplutură din tot felul de legume şi condimente, după preferinţe sau buzunar: pizza cu ceapă, pizza cu dovlecei, vinete, ardei gras, porumb, ciuperci, măsline..mai dulce şi mai picantă, după gust.

Ah, ce bună e!!

Ce ne trebuie pentru reţeta de Pizza de post:

Cantităţi pentru 1 pizza. Eu când frământ fac de obicei reţeta, fac mai multă pizza când aprind cuptorul din curte, cel cu lemne. Dacă fac la aragaz, fac de 4-5 ori dozele din reţeta, adică folosesc 1,2 – 1,5 kg de făină.

Pizza de post

Durată pregătire: 20 minute
Durată gătit: 10 minute
Total: 30 minute

Ingrediente:

Pentru aluat:
•    300 g faină;
•    1 pliculeţ drojdie uscată;
•    30 ml ulei de măsline;
•    1 linguriţă rasă zahăr;
•    200 ml apă călduţă;
•    sare.
Pentru sos:
•    100 ml suc de roşii gros;
•    piper – cât se ia cu 2-3 degete;

•    busuioc proaspăt 4-5 frunze sau ¼ linguriţă uscat;
•    sare;
Umplutură după gust:

•    ceapă verde sau uscată;
•    porumb;
•    dovlecei;
•    roşii;
•    ardei gras;
•    vinete;
•    măsline;
•    ciuperci.....etc.

Modul de preparare îl puteți găsi pe pofta-buna.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De ce „fără gluten nu înseamnă mai bun”. „Credem că oferă beneficii, dar e invers!“

02 Apr 2023 3197

ecuisine.ro Vinete pane (in aluat de clatite)

02 Jun 2015 2949

ecuisine.ro Budincă de cacao (de post)

12 Mar 2015 3290

ecuisine.ro Pizza de post cu vinete

11 Mar 2015 2976