Salata Panzanella (salata de rosii si paine)



Secretul pentru o panzanella grozava este insa combinarea aromelor, asa ca trebuie sa stea minim o ora in frigider, cat painea sa absoarba zeama rosiilor bine coapte. Nu numai ca o sa avem o delicioasa salata de post, dar este cel mai bun motiv sa mancam paine inmuita in sosul salatei de rosii, exact ca in copilarie, fara sa avem mustrari de constiinta.

INGREDIENTE PANZANELLA (SALATA DE ROSII SI PAINE CROCANTA)

  • 500 g de rosii bine coapte
  • 250 g de paine ciabatta, veche de 2-3 zile, taiata in bucatele de cam 2 cm
  • o ceapa rosie mica, curatata si spalata
  • 150 ml de ulei de masline
  • 50 ml de otet din vin rosu
  • frunze de busuioc
  • 5-6 catei mici de usturoi, curatati si spalati
  • un varf de lingurita cu zahar
  • sare

Modul de preparare al salatei Panzanella îl puteţi găsi pe reteta-video.ro



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Piftele din cartofi (rețetă din 1933)

15 Feb 2022 2049

Centrulnatura.ro Rețetă de salată de iarnă (salată „boeuf” de post)

03 Dec 2021 2484

lauraadamache.ro 12 retete de post simple si rapide

20 Nov 2018 3562

Biscuiți de post cu portocale

31 Mar 2017 13582

Plăcintă cu năut şi spanac

28 Mar 2017 14342

Biscuiti cu fulgi de ovaz si miere

27 Mar 2017 13527

Reţete post. Salată de linte şi roşii (video)

26 Mar 2017 8360

Tocanita de ciuperci

23 Mar 2017 10518

Cozonac de post

20 Mar 2017 8423

Waffe de post

19 Mar 2017 10827

Rețetă video. Varză creață cu legume. Rețetă de post

18 Mar 2017 9668

Video. Ardei umpluti cu orez, reteta post

17 Mar 2017 9801

Video. Reţetă de post - mâncare de spanac

16 Mar 2017 15834

Mancare de cartofi cu masline si orez (de post)

15 Mar 2017 10238

Prajitura de post cu fructe

14 Mar 2017 9141