Somon în crustă de aluat franţuzesc cu creson

img_6152__thumb1.jpgAzi avem somon în foietaj cu cremă de brânză şi creson.

Cresonul e o plăntuţă care se foloseşte în special la salate şi aduce puţin la gust cu gulia. Dacă nu aveţi şi nu găsiţi înlocuiţi-l cu spanac sau chiar şi cu urzici, ştevie, leurdă sau salată verde.

Iată reţeta...

Timp: ~30min

Porţii: 4

Ingrediente: 1 foaie de aluat franţuzesc (foietaj), 800g file de somon cu sau fără piele (sau alt file de peşte: crap, novac,...), 100g creson (sau spanac, urzici...), 1 lămâie, 150 cremă de brânză gen Philadelphia (sau brânză proaspătă de vacă, untoasă şi bine scursă), 1 lingură verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel, iarba ciorii), 1-2 căţei de usturoi, 1 lingură de pesmet, 1 ou, sare, piper

Mod de preparare:

Amestecăm brânza proaspătă cu verdeaţa tocată, usturoiul mărunţit, puţină sare şi piper.

Spălăm şi uscăm bine fileurile de somon cu şervete de hârtie. Le puteţi admira în poză alături de bucheţelul de creson :P

Punem jumătate din catitatea de creson într-o crăticioară cu 1 lingură de apă şi lăsăm pe foc 3-4 minute să se opărească.

Îl scurgem apoi bine de apă, îl tocăm şi îl păstrăm deoparte.

Întindem aluatul de foietaj pe o foaie de copt în tava în care îl vom coace. Presărăm pesmet, aşezăm fileurile de peşte pe lungime, presărăm sare, piper şi stropim cu câteva picături de zeamă de lămâie.

Radem deasupra puţină coajă de lămâie care va da o aromă deosebită şi aşezăm crema de brânză cu verdeţuri. Presărăm desupra cresonul tocat.

Împăturim aluatul şi încercăm să îi dăm o oarecare formă de peşte.

Ungem cu ou bătut şi scrijelăm cu o furculiţă nişte urme gen solzi de peşte. Dacă aveţi răbdare şi timp puteţi să vă jucaţi mai mult cu decoratul peştelui iar dacă îl preparaţi pentru o masă festivă chiar va face furori ;)

Coacem în cuptorul preîncălzit la foc mediu (200°C) timp de 20min până se rumeneşte aluatul.

Servim cald alături de restul de creson şi eventual o garnitură de cartofi copţi ori natur.

Ca sos vă recomand sosul de iaurt cu usturoi, e răcoritor şi merge perfect în combinaţie cu somonul ;)

Să aveţi poftă!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Urări de Paște 2023. Felicitări și mesaje pe care să le trimiți celor dragi

12 Apr 2023 1654

Revista Zări Alb Astre ZăriAlbAstre2020- „OFFLINE“ de prof. dr. Luminița Radu

08 Mar 2023 1036

#ConstanțaEsteBine Ziua 277 – 4.10.2022. Astăzi sărbătoresc aromele

04 Oct 2022 838

Cât de sănătos este salamul și cum ar trebui consumat

20 Jun 2022 3603

7 iunie - Ziua Înghețatei de Ciocolată

07 Jun 2022 1181

Ce nu știți despre mititeii, muștarul şi berea consumate de 1 mai!

27 Apr 2022 1810

Aromadieta. Despre efectele mirosurilor asupra unei persoane

30 Mar 2022 1114

Centrulnatura.ro Încercați „aventuri” culinare inedite!

26 Mar 2022 1457

Centrulnatura.ro Încercați „aventuri” culinare inedite!

18 Jan 2022 1991

Centrul Natura Miezul fructului de Tarap este extrem de dulce, cărnos și delicios, precum cel am cremelor de la prăjituri

31 Dec 2021 2382

Cercetătorii britanici au descoperit o formulă care ar putea da berii o aromă nouă

18 Nov 2021 1148

Căpșunile, de ajutor în creșterea imunității

18 Feb 2021 2503

Ziua înghețatei de căpșuni. Ce alte arome „ciudate” există

14 Jan 2021 2226

lauraadamache.ro Ardei umpluti, reteta traditionala de ardei grasi umpluti cu carne

06 Jan 2021 3504

Este Ziua alimentelor prăjite. Care este secretul unei prăjeli reușite

02 Dec 2020 1916