Este Nicuşor Constantinescu grav bolnav? Ce cred cei mai mulţi constănţeni despre starea de sănătate a şefului CJC

După o absenţă de aproape nouă luni, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), s-a întors la muncă, pe data de 8 ianuarie. Revenirea lui Nicuşor Constantinescu la muncă, în sediul CJC, s-a întâmplat după ce, în mai multe rânduri, pe parcursul anului 2014, acesta a transmis presei o serie de comunicate şi documente medicale din care reieşea că viaţa sa ar fi fost pusă în pericol în cazul în care ar fi fost transportat din Statele Unite ale Americii în România. Epistolele medicale transmise de peste ocean şi comunicatele formulate de Consiliul Judeţean Constanţa în numele lui Nicuşor Constantinescu, referitoare la starea de sănătate a acestuia din urmă, au început să fie date publicităţii la începutul lunii iulie 2014. Cel dintâi a fost un chirurg american, pe numele său, Mohamad E. Allaf, care l-a operat pe Constantinescu de cancer la prostată. La începutul lunii septembrie a anului trecut, Cătălin Dancu, avocatul preşedintelui CJC, declara că „au fost aduse la cunoştinţa judecătorilor români toate documentele medicale emise în care medicii confirm că domnul Nicuşor Constantinescu nu poate fi transportat şi adus în România în această fază a stării sale de sănătate“.
 
Patru luni mai târziu, până destul de recent, netransportabilul Nicuşor Constantinescu revine la muncă, la conducerea Consiliului Judeţean, ca şi când „aventura americană“ nu ar fi existat. Doctorii au explicat în documentele emise şi făcute publice faptul că preşedintele CJC nu ar putea fi transportat în siguranţă în ţară şi că o eventuală deplasare a acestuia ar periclita progresul înregistrat până la acea dată în lupta cu boala, existând chiar riscul de a pune în pericol viaţa pacientului. Cu toate acestea, Nicuşor Constantinescu a ajuns în ţară toamna trecută. De pe aeroport, el a fost dus însă direct în arest şi, ulterior, a petrecut o perioadă în spitalul penitenciarului Rahova. De câteva zile însă, şeful CJC a revenit fizic la conducerea instituţiei, după ce judecătoarea Eleni-Cristina Marcu, de la Curtea de Apel Constanţa, a luat o decizie definitivă în dosarul în care preşedintele CJC este acuzat că nu ar fi asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a propus cititorilor un sondaj de opinie în care erau invitaţi să răspundă la întrebarea „Credeţi că Nicuşor Constantinescu este grav bolnav?“.

1.391 de persoane au răspuns sondajului nostru, iar 80% dintre acestea consideră că problemele de sănătate ale şefului CJC nu ar fi atât de grave. 20% dintre cei care au răspuns cred însă că Nicuşor Constantinescu este, într-adevăr, grav bolnav.
„Nu este om să nu aibă ceva probleme de sănătate la vârsta lui Constantinescu; dar nicidecum nu suferă de bolile invocate numai să se sustragă şi să amâne prezentarea la instanţă. A sperat că iese Ponta preşedinte şi scapă de dosare, dar... ghinion. Ponta nu ştie cum să scape de ale lui, în curând va începe circul şi pentru el“, şi-a exprimat părerea Alexe, într-un comentariu al sondajului.
 
„Nu pot să spun dacă este sau nu bolnav. Nu mă pricep şi n-am competenţe în acest sens. Ceea ce pot în schimb să spun este că societatea românească este cu adevărat bolnavă, dacă nu este în stare să despartă tranşant, în favoarea adevărului, bolnavul adevărat de escrocul ce se dă bolnav“, spune Răzvan într-un comentariu postat pe pagina de Facebook a cotidianului ZIUA de Constanţa. Tot aici a comentat şi Simion: „Da, e foarte bolnav. Are metastază nesimţită şi ruşine canceroasă“. „Sper doar să fie suficient de sănătos să poată suporta ruşinea, dacă mai are obraz, judecata divina şi umană şi consecinţele, cât mai mult timp... Aşa să-i ajute Dumnezeu! Altfel, cred că are doar o cretinită melancolică presenilă, forma isterică...“, consideră Radu, potrivit comentariului postat de acesta pe Facebook. „Sănătatea unui om nu poate fi contestata decât de către medici, dar trebuie să răspunzi de faptele tale. Când a săvârşit faptele de care a fost acuzat, nu a fost bolnav? Sau bolnavii au imunitate parlamentară?“, se întreeabă Alexandru Sorin.

Sondajul s-a încheiat la data de 19.01.2015

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

alexe

10 Feb, 2015 11:50

nimeni nu e perfect sanatos. Poate ca are ceva probleme, oricum a exagerat foarte mult in a le prezenta numai sa tergiverseze procesele ce le are in justitie. Sper sa se incheie curand si sa dispara cu toti prietenii din constanta, iar averile sa se intoarca la stat.

Articole asemanatoare

Editorial Bolnavul gălăgios

04 Jun 2016 2649

A murit Amuraş Tănase, fostul consilier personal al lui Nicuşor Constantinescu

17 May 2016 6805

Sondaj de opinie Credeţi că Nicuşor Constantinescu este grav bolnav?

12 Jan 2015 5148

Nicușor ConstantinescuDacă aveam dreptul de a lua legătura cu angajații CJC, putem face mai multe în cazul oamenilor morți pe lacul Siutghiol

17 Dec 2014 2216

UPDATE. În seara aceasta, președintele suspendat al CJC ar putea fi adus la ConstanțaJudecătorii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea lui Nicuşor Constantinescu

06 Nov 2014 2082

Mediafax.ro Mazăre, despre Nicuşor Constantinescu - "A repurtat o mare victorie DNA cu un bolnav de cancer"

06 Nov 2014 2332

Cât de bolnav este Nicușor Constantinescu. Vezi declarațiile lui de la New York

01 Oct 2014 2401

Mazăre despre Nicuşor Constantinescu „Nu e corect ce i se întâmplă. E nedrept pentru el ca om”

12 Aug 2014 2823

Litoral Tv Un nou termen de judecată pentru Nicușor Constantinescu

05 Aug 2014 1977

Constanta.ro Patronul Romanian Garden - "Nicușor Constantinescu a mâncat aici, arată ca un om bolnav, nefericit”

18 Jul 2014 4192

Editorial Bolnavul dispărut fără urmă în timpul anchetei

25 Jun 2014 2692

Soția președintelui CJC, Codruța Constantinescu „ I se dă o lovitură psihologică. Soțul meu nu ar fugi”

24 Jun 2014 4118

Primarul Constanţei, Radu Mazăre Am stat în acelaşi pat în care a stat şi Nicuşor Constantinescu

22 Apr 2014 2521

UPDATE Nicuşor Constantinescu, la adresa DNA - „Eu nu pot să mă tratez şi de cancer, să vin şi să fac Zorro“

03 Apr 2014 2690