„Există un astfel de serviciu?!“ Majoritatea constănţenilor respondenţi, nemulţumiţi de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi

Municipiul Constanţa arată ca o junglă. Cu vegetaţie luxuriantă. Cu parcuri în care bălăriile cresc în voie, copaci uscaţi, care stau să cadă peste trecători şi maşini, tufişuri decorative care nu au văzut foarfeca de săptămâni întregi. De toaletarea şi tăierea copacilor uscaţi, întreţinerea spaţiului verde din municipiul Constanţa, plantarea arborilor şi arbuştilor decorativi se ocupă Serviciul Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa, condus de Gheorghe Coman.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea „Sunteţi mulţumiţi de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa?“, sondaj la care au participat 695 de persoane. Dintre acestea, 95% sunt nemulţumite de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi şi doar 5% dintre respondenţi s-au declarat mulţumiţi. Mai mult, zeci de constănţeni ne-au împărtăşit nemulţumirile lor legate de activitatea acestui serviciu.

 
„Toată iarba din parcuri e uscată. Nu avem nicio floare.“
 
„De mult nu am mai citit o glumă bună. Vă mulţumesc. Să o luăm metodic. Cobori în Gara Constanţa şi prima dezamăgire este parcul, cu o mizerie care se curăţă din când în când (aici este şi vina celor ce folosesc parcul) şi o superba fântână arteziană, care nu mai funcţionează de doi ani. A fost umplută cu apă pe 22 august, dar nu i s-a dat drumul. Mergem mai departe şi ajungem în celebrul parc din centrul oraşului, care, culmea, are şi centrul administrativ. Groaznic. De anul trecut au venit harnicii edili, au distrus tot ce se putea distruge spunând că se va reconstrui un nou parc arheologic. Cel vechi, cu fântâni arteziene de o frumuseţe aparte, le puţea celor ce lucrează la Casa Albă. Aşa că se face, dar la Paştele Cailor, deoarece termenul era 2016. Mai vreţi? Mai am. Fântâna din faţa hotelului Oxford, frumoasa păpădie, s-a ofilit, iar dacă vreţi şi să vă amuzaţi, fântâna de la far a început să stropească după 15 august, într-o zi când ploua. Deşi aş vrea să mă exprim delicat, nu pot“, ne-a scris Gh. B.
 
„Nu, nici nu cred că există acest serviciu“, spune C.S.
 
„Constanţa este o ladă de gunoi mizerabilă. Toată iarba din parcuri şi de peste tot e uscată. Nu avem nicio floare. Sensurile giratorii sunt mizerabile, o să iasă şerpi, care ar trebui să-i strânga de gât pe edil“, ne-a scris C.B.
 
„Ce oraş curat să avem sau spaţii verzii? Parcurile şi locurile de joacă s-au umplut de malluri şi biserici. Câştigă şi cei de la Primărie ceva dând autorizaţii. Dacă ar fi după mine, i-aş înhăma şi la treaba cu ei. Prea îşi bat joc de oraş şi de oameni. Nu avem primar cu iniţiativă. Plătim o groază de taxe şi nu se vede nimic făcut în oraşul acesta. Vrem schimbare, până nu e prea târziu. Ruşineee!“, susţine M.B.
 
„Parcurile din Constanţa sunt adevărate jungle cu bălării şi gunoaie. Cred că sunt lăsate intenţionat în paragină până se iveşte un investitor să mai construiască ceva. În parcul Tăbăcărie câte construcţii s-au făcut!“, spune M.O.
 
„Oraşul arată jalnic. Peste tot sunt gunoaie, bălării. Căile de acces către plajele Constanţei sunt ca adevărate tuneluri printre bălării de statura omului şi colcăie de ambalaje, pet-uri şi alte gunoaie. Pot sa afirm fără exagerare ca oraşul nostru este cel mai murdar dintre oraşele mari ale ţării“, susţine D.M.

 
„Nu. Iarba se taie rar, apoi vin după câteva zile, încarcă remorca cu ce au adunat, dar nu strâng tot, mai bate şi vântul împrăştiind iarba şi frunzele uscate şi nimeni nu le adună. În loc să fie curat, ordonat şi frumos, rămâne o imagine dezagreabilă“, a comentat V.R.
 

„Tot oraşul este o junglă! Jalnic de mizerabil, prăfuit, îmbâcsit, fără nicio încântare pentru ochi şi suflet! Nimic din farmecul şi atracţia unui oraş-port sau să te facă să te mândreşti că eşti constănţean!“, a punctat M.R.
 
„Constanţa cred că este cel mai mizerabil oraş din ţară. Te ia plânsul când vezi ce bălării există peste tot. Flori sunt foarte puţine, iar la Primărie e dezastru! Bălării de doi metri!“, menţionează E.M.
 
„Categoric NU! Îl plătim degeaba!“
 
Mesajele pline de indignare continuă: „Există un asemenea serviciu în Constanţa? Nu se cunoaşte! Poate pe state de plată, la furat bani“, spune N.M.
 
„Oare mai trăieşte pe la Primărie, că nu se simte deloc o mână de primar! Să-i pună la muncă pe cei ce iau ajutor social degeaba. Să facă curăţenie, că suntem de tot râsul“, ne-a împărtăşit V.M.
 
„Nu suntem mulţumiţi. Nu avem spaţii verzi! Tot ce mai avem este pârjolit şi plin de gunoaie! Toată Constanţa e plină de gunoaie! Ruşinos!“, a punctat M.P.
 
„Primarul şi cei din subordinea sa ar putea urma ceva cursuri de iniţiere în Primăria Braşov, Primăria Alba Iulia, dacă au sau măcar au avut vreodată intenţia să facă ceva în oraş“, a comentat Z.F.
 
„Nu avem nimic. Nici spaţii verzi amenajate, nici locuri de joacă salubre, nici curăţenie etc. Categoric îl plătim degeaba“, a subliniat A.R.
 
„Bineînţeles că nu! Este cel mai murdar şi mai împuţit oraş din toată ţara. Cred că ar trebui să meargă prin oraşele din ţară să înveţe ce înseamnă să administrezi un oraş. Dacă nu ar fi marea, nu cred că am prinde vreun picior de turist în Constanţa“, a comentat E.O.B.
 
„Nu înţeleg întrebarea, cred că e pusă la mişto! Se vede cu ochiul liber, numai puturoşii din Primărie nu văd! Exemplul cel mai bun este parcul de la Casa Albă!“, susţine V.M.
 
„Tot oraşul Constanţa arată groaznic. Vin turiştii pe Ştefan cel Mare şi nu le vine să creadă că sunt în centrul oraşului. Suntem de ruşinea întregii ţări. Când ne trezim?“, a comentat O.P.
 
„Nu. Dar continuă să fie ales acelaşi tip de primar. Ăsta e urmaşul fidel al celui precedent“, a punctat N.T.
 
„Adevăratul edil al oraşului a fost Ion Bănescu... Asta acum mai bine de un secol...“, ne-a împărtăşit L.G.
 
„Nu, nu suntem mulţumiţi! Bălării, locuri virane ce ar fi trebuit să fie spaţii verzii. Unul dintre cele mai murdare oraşe ale ţării! Îmi pare foarte rău că am ajuns în halul ăsta! Şi noi, cetăţenii, trebuie să ne asumăm o parte din vină, cel puţin prin alegerile făcute“, a menţionat M.C.
 
„O mizerie de oraş! Întrebarea e ce putem face ca să schimbăm asta. Pentru că nu putem aştepta patru ani să vină alţii la conducerea oraşului. Concret, ce putem face?!“, se întreabă L.T.
 
„Nu suntem mulţumiţi. Trăim într-un oraş murdar, fără verdeaţă, fără trotuare, fără preocuparea celor aleşi pentru a ne crea un climat plăcut. Suntem şi noi vinovaţi că nu ştim să ne alegem oamenii potriviţi!!!“, a precizat R.P.
 
„Există un astfel de serviciu? Dacă există, atunci face doar munca de birou, nu văd alte roade ale activităţii lor“, a scris M.S.
 
„Cel mai prost serviciu din Primăria Constanţa“, a declarat N.S.
 
„Ruşine, Ruşine, Ruşine celor care administrează oraşul“, a comentat M.C.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Independența, licitație deschisă pentru servicii de proiectare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 356

Cumpărări directe Constanța Primăria Cuza Vodă investește în întreținerea străzilor împietruite din comună. Iată firma câștigătoare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 398

Județul Constanța Primăria Ghindărești investește în servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice (DOCUMENT)

15 Apr 2024 356

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 443

Cumpărări directe Constanța Primăria Seimeni cumpără tobogan complex (DOCUMENT)

15 Apr 2024 312

Cumpărări directe Constanța Primăria comunei Cobadin investește în servicii de toaletare a arborilor (DOCUMENT)

15 Apr 2024 330

Știri Constanța ​Lucrări în cartierul Tomis Plus! Sunt anunțate restricții de trafic

15 Apr 2024 364

Soarta imobilului de la Brotăcei Maratonul proceselor Georgetei Tapangea vs. Primăria Constanța continuă. Ce au decis magistrații la ultimul termen?

14 Apr 2024 895

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Corinei-Alina Trăilă-Gârbacea, secretar general, UAT Cobadin (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 480

Amânare de pronunțare în procesul dintre Holiday Club Olimp SRL, din Constanța și Consiliul Local al Comunei Chilia Veche prin primar, comuna Chilia Veche prin primar și primarul comunei Chilia Veche

14 Apr 2024 180

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 355

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 526

Au fost emise autorizațiile de construire Două locuri noi de joacă, amenajate în Constanța. Iată unde vor fi situate

14 Apr 2024 654

Un bărbat care pretinde că este călugăr vrea să fie primarul Constanței! (VIDEO)

14 Apr 2024 3965

Investiții la Grădinița cu Program Prelungit „2 Pitici" din Constanța. Vor fi montate o rampă de acces și un foișor

14 Apr 2024 366