Sondaj de opinie Constănţenii sunt convinşi - salariile se vor micşora după trecerea contribuţiilor sociale la angajat

Mutarea CAS (contribuţia la pensii) şi CASS (contribuţia la sănătate) de la angajator la angajat, de anul viitor, va schimba total impozitarea salarizării. Mai exact, salariul brut de astăzi va suporta o povară fiscală mai mare, micşorând netul.
 
De anul viitor, contribuţiile sociale vor fi datorate exclusiv de angajat, cu reţinere la sursă, iar plata efectivă va fi în sarcina angajatorului. În paralel, vor mai intra în vigoare alte două măsuri, respectiv reducerea contribuţiilor de la 39,2% la 35% şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%.
 
Guvernul va reduce, de la 1 ianuarie 2018, numărul de contribuţii sociale obligatorii pe care trebuie să le plătească angajatorii pentru propriii salariaţi, conform unui proiect de act normativ lansat recent în dezbatere publică. Concret, vor rămâne contribuţia la pensii şi contribuţia la sănătate, care vor fi suportate în totalitate de salariat, plus contribuţia asigurătoare pentru muncă, ce va fi suportată doar de angajator.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: Credeţi că salariile se vor micşora după trecerea contribuţiilor sociale la angajat?
 
Sondajul s-a încheiat pe data de 12 Noiembrie 2017
La sondaj au participat 262 de cititori. Dintre aceştia, 73% consideră că salariile se vor micşora după trecerea contribuţiilor sociale la angajat, iar 27% cred contrariul.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.