Sondaj de opinie Credeți că incendiul din clubul Colectiv a fost provocat intenționat?

Dezvăluiri cutremurătoare despre cauzele care au stat la baza tragediei de la Colectiv dau peste cap imaginile create pănă acum despre incendiul de la clubul Coelctiv. Specialiştii INSEMEX în Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă nu au mai întâlnit niciodată incendii de complexitatea celui de la Club Colectiv şi nici substanţele descoperite acolo.
 
Da cu mult mai şocante sunt declaraţiile colonelului STS Ștefan Enache. În interceptările prezentate de DNA în dosarul în care a fost arestat preventiv, acesta recunoştea că focul ar fi fost pus intenţionat, iar ministrul de Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea, ar fi cunoscut situaţia. Detaliile incredibile ale directorului INSEMEX pun şi mai mult paie pe foc după ce colonelul STS, Ștefan Enache, consilier al Guvernului, a apărut într-o serie de stenograme cu declaraţii care aruncă în aer tot ce se ştia până în prezent. Ceea ce până acum erau doar nişte supoziţii pe reţelele de socializare pare că este confirmat de un funcţionar al statului..

Povestea cazului începe după ce Ştefan Enache a contactat un ales PSD din Constanţa- judecat în două dosare pentru fapte de corupţie. Întâlnirea a avut loc la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde politicianul avea termen în dosarul de corupţie.

Iată stenogramele din dosarul lui Ștefan Enache:

Investigator sub acoperire: Ne întâlnim undeva la un restaurant, la ceva?
Ştefan Enache: Vii p-aici, treci p-aici, că eu sunt până seara târziu, că sunt cu bugetul, că până termin cu bugetul, m-au căpiat.
Investigator sub acoperire: Da?
Ştefan Enache: Acum e la CSAT plecat. I-am făcut toate mapele. Am tras o mapă uite aşa, toată mapa.
Politician PSD: Mamă vor să vină ăştia să facă revoluţie...
Ştefan Enache: Păi să vină, că eu sunt din 91 aicea, şi m-am săturat, să-i vezi că fac ce fac şi tot o laie merge.
Politician PSD: Dacă nu ne-nţelegem...guvernăm pentru români, guvernăm pentru străini, băga-mi-aş ...
Ştefan Enache: Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la...poţi să spui...Eu ştiu ce a fost acolo la...când au dat ăia foc. Eu le-am spus „d-acolo nu scapă nimeni!" Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo. Păi dacă am doctor, bun prieten, care e la Spitalul 9.
Politician PSD: Zici că a fost provocare?
Ştefan Enache: Provocare...
Politician PSD: Provocare, ă?
Ştefan Enache: Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister...Şi Oprea... Păi dacă şi-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!", unii... Şi eu am prieteni care au fost...specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor...
Politician PSD: I-a stropit, i-a...?
Ştefan Enache: Ce vorbeşti...Şi gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.
Investigator sub acoperire: Mergem să vedem şi blocul ăla?
Ştefan Enache: Da, putem să mergem.


Vezi aici dialogul pe larg

Politician PSD din Constanţa, în stenogramele ofițerului Enache, consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului


În acel moment, Gabriel Oprea era implicat într-un scandal imens legat de moartea poliţistului Bogdan Gigină. Colonelul STS, Ștefan Enache, consilier al Guvernului, recunoaşte în interceptări că focul din clubul Colectiv a fost pus intenţionat. Potrivit cotidianul.ro, un desfăşurător al protestelor din ţară şi în străinătate dovedeşte că acestea erau planificate încă din 4 noiembriepănă pe 8 noimbrie. Însă, 4 noiembrie este exact ziua în care Guvernul Ponta a demisionat, iar ziua de 8 noiembrie este chiar ziua în care în Piaţa Universităţii a venit preşedintele Klaus Iohannis, remarcă jurnaliştii de la Cotidianul.

Și Muzicianul Florin Chilia a pus paie pe foc în jurul acestui subiect. Pe blocul său, acesta a făsut o supoziție șocantă. Chilian susţine că Iohannis ar fi dat ordinul, iar şeful statului trebuie anchetat pentru crimă.

„«A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta» a spus Klaus Iohannis pe 1 noiembrie 2015. În limba romana ce a spus Iohannis înseamnă că pentru a schimba Guvernul Ponta, el Iohannis a trebuit să apeleze la o variantă de a provoca demisia lui Ponta, varianta pregătită de multă vreme: Să ucidă tineri şi copii. Să ordone uciderea unor oameni nevinovaţi“, notează Chilian.
 
Ma multe aici: Ipoteză șocantă. Florin Chilian - „Klaus Iohannis a dat ordinul care a ucis 63 de tineri la Colectiv!“ 
 
Sondajul s-a terminat pe data de 10.01.2016.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este oficial! Club Sportiv Universitar Neptun Constanța, radiat!

25 Feb 2024 974

Bogdan Ghiu împlinește 65 de ani. Scriitorul și-a petrecut copilăria și adolescența la Constanța

05 Jul 2023 1095

Şapte ani de la tragedia din Colectiv. Slujbe de pomenire la Biserica Sfântul Nicolae-Broşteni şi în faţa fostului club

30 Oct 2022 1128

Decizie definitivă în dosarul Colectiv Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare (DOCUMENT)

12 May 2022 1833

Se împlinesc șase ani de la tragedia Colectiv. Ce evenimente pentru comemorarea victimelor vor avea loc astăzi

30 Oct 2021 2029

Filmul „Colectiv”, dublu nominalizat la Oscar, difuzat în Marea Britanie, pe BBC

30 Mar 2021 2402

Colectiv – Cinci ani de la tragedie Lanţ uman între Curtea de Apel Bucureşti şi fostul club, în memoria victimelor incendiului

30 Oct 2020 2086

Judecata dosarului Colectiv, amânată la Curtea de Apel București! Când a fost stabilit noul termen

19 Sep 2020 2393

115 ani de închisoare la fond Când va avea loc primul termen în apelul dosarului Club Colectiv

16 Jul 2020 2036

Primele condamnări în dosarul clubului Colectiv! Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, 8 ani și 6 luni de închisoare. Peste 50 de milioane de euro, daune

16 Dec 2019 4396

Aproximativ 70 de persoane au murit Dosarul Colectiv, termen, azi, în Sala de Festivităţi a Tribunalului Bucureşti

27 Nov 2019 2216

Patru ani de la tragedia din Colectiv. Slujbe de pomenire a celor 64 de morţi. Printre decedaţi şi o tânără din Constanţa

30 Oct 2019 2424

Dosarul Colectiv, azi un nou termen! Printre victime, o tânără din Constanţa

31 Jul 2019 2147

70 de morţi după un incendiu într-un club din Bucureşti. Azi, un nou termen în proces

09 Nov 2018 2473

Rugăciuni şi lacrimi, la trei ani de la tragedia din Colectiv

31 Oct 2018 2153