Sondaj de opinie Sunteţi de acord ca aprecierea profesorilor prin oferirea de cadouri la ocazii speciale să fie legalizată?

Fiecare sărbătoare, fie Crăciun, fie Paşte, fie Ziua Femeii, sau sfârşitul anului şcolar înseamnă cheltuieli pentru părinţii care au copii la grădiniţă sau la şcoală, pentru că, de voie, de nevoie, dau bani pentru serbări şi pentru cadoul doamnei învăţătoare, educatoare sau diriginte care se ocupă de cei mici. De la cadouri simbolice, la daruri importante ca valoare, părinţii, organizaţi în asociaţii, strâng bani pentru a face gestul care s-a împământenit în cultura noastră.
 
Ştim cu toţii că nimeni nu impune, dar că aşa trebuie, că mereu sunt părinţi cu iniţiativă şi posibilităţi financiare care vor să arate că au de unde să ofere şi părinţi cu venituri mai modeste care fac eforturi să fie în rând cu lumea… Unii părinţi vor să obţină apreciere din partea cadrelor didactice pentru copiii lor, alţii se tem că, dacă nu cotizează la cadoul „doamnei“, ai lor copii se vor alege cu note mai mici sau tratamente diferenţiate, aşa că, an de an, cotizează la cadourile de sărbători.
 
Ziua Femeii bate la uşă, iar această perioadă pune din nou pe tapet subiectul colectării de bani pentru cadouri. În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează următorul sondaj de opinie:
 

Sondaju s-a încheiat pe data de 12 Martie 2017

 
Vă rugăm să ne transmiteţi într-un comentariu ce sume s-au colectat la şcoala la care învaţă copilul dumneavoastră şi să ne precizaţi, de asemenea, şi numele unităţii respective de învăţământ!
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Catalin

08 Mar, 2017 12:33

Nu cred ca oferirea unui martisor sau a unui buchet de flori unei profesoare ar fi un capat de tara pt vreun parinte. e un gest de respect fata de munca depusa in educarea copiilor. In schimb cadourile scumpe ar cam fi o problema

ariana

07 Mar, 2017 23:04

Sunt cadru didactic si imi exprim dezacordul fata de aceste "obiceiuri". La scoala ne facem meseria cu daruire si pretuire pentru copiii pe care ii formam. Nu asteptam decat sa ii vedem ca invata, simtindu-ne impliniti prin realizarile lor!

Cadru

07 Mar, 2017 13:37

Sunt cadru didactic si parinte dar nu sunt de acord cu astfel de practici. Cadrele didactice sunt rasplatite prin rezultate si prin respectul elevilor.

Ana

07 Mar, 2017 11:20

Cu mare drag am oferit cadouri profesorilor, nu am strans sume mari de bani si a contribuit numai cine a dorit. Nu au fost solicitate cadourile, a fost bucuria copiiilor sa ofere un simbol de martisor.

Viorica

06 Mar, 2017 17:46

Mi se pare frumos sa oferim un mic dar persoanelor speciale din viata noastra. Nu o vad ca pe o obligatie, ci ca pe o forma de apreciere sa oferim dascalilor o atentie; si varianta strangerii de bani e mai avantajoasa. La scoala fiului meu s-au strans cate 100 lei si am oferit celor 13 profesoare un mic dar; la scoala nasei mele nu s-au strans bani,adica nasa a cumparat 15 buchete de flori a 30 lei/buc. Prefer varianta cu un cadou din partea clasei, astfel profesorul primeste aprecierea din partea tuturor copiilor, inclusiv a celor care nu pot/nu vor sa participe.

Nicolau

06 Mar, 2017 14:57

Sunt cadru didactic si nu sunt de acord cu aceste obiceiuri si nici cu legalizarea lor. Cel mai bine ar fi sa renuntam la oferirea de daruri. De multe ori le-am spus parintilor ca multumirea si respectul fata de cadrul didactic se arata prin colaborarea cu acesta, prin sprijinirea copilului in activatile scolare.

fara nume

06 Mar, 2017 14:27

Respectivele cadouri nu trebuie conditionate de nici una dintre parti. Profesorul nu trebuie sa-i defavorizeze pe elevii fara posibilitati materiale, dar nici sa-i favorizeze pe cei ai caror parinti isi permit cadouri.

cetateanul 2

06 Mar, 2017 13:55

Nu cred ca noi parintii avem obligatia sa-i sustinema financiar pe ''dascali'' , ei stiu ce salarii sunt in sistem, adica daca nu le convine de ce nu pleaca cum au plecat medicii? De ce sa ne luam de la gura copiilor nostri, sa le dam lor? Pai salariatii de azi au salarii majoritatea mai mici decat ale profesorilor!

CETATEANUL

06 Mar, 2017 09:24

Da,la salariile oferite cu atita ,,generozitate,, de catre guvernanti pt. ceea ce numim cu adevarat DASCAL,consider ca o atentie, fara obligatiile mentionate in articol, usor tendentioase, sunt cu adevarat legale. Mergeti o ora la scoala si concluzionati.

Articole asemanatoare

Idei de cadouri originale și personalizate pentru toate mămicile, de Ziua Femeii 2024

20 Feb 2024 522

Ce cadou a primit de 8 Martie, Marilena Dragnea, subprefectul județului Constanța?

08 Mar 2023 1673

Ofertă specială la Teatrul de Stat Constanța - Cadou de Mărțișor și 8 Martie pentru doamne și domnișoare

01 Mar 2022 2999

Cadouri și felicitări la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța (galerie foto)

06 Mar 2020 1231

RATC Constanţa. Un altfel de cadou pentru toate doamnele și domnișoarele de 8 Martie

07 Mar 2019 2266

Sondaj de opinie Ce spun părinţii despre legalizarea cadourilor pentru dascăli la ocazii speciale

13 Mar 2017 3098

8 Martie vine cu tichete Cadhoc neimpozitate

20 Feb 2017 7037

Naş e Bogdan Chiriţă, şeful Academiei Farul Arbitri şi oameni de fotbal au petrecut la botezul fetiţei lui Marian Carson (galerie foto)

14 May 2016 8009

Preşedintele Academiei Farul Bogdan Chiriţă va boteza copilul arbitrului Marian Carson (galerie foto)

15 Mar 2016 6586

Un altfel de cadou pentru toate doamnele și domnișoarele din Constanța

04 Mar 2016 4373

De 8 Martie, HCM Constanţa le face un cadou doamnelor şi domnişoarelor

06 Mar 2015 1874