Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu introducerea unei limite de vârstă pentru şoferi?

Legislaţia actuală nu prevede o limită de vârstă pentru conducătorii auto. Astfel, cei care deţin permis de conducere pot şofa chiar şi la 80 ori 90 de ani. Conform specialiştilor, un conducător auto poate conduce liniştit dacă nu figurează în evidenţele unui medic ca având afecţiuni neurologice.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu următoarea întrebare:

Sondajul s-a încheiat pe data de 17 Septembrie 2017 

De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, şi părerea dumneavoastră pe marginea subiectului propus.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Alex

16 Sep, 2017 12:36

Limite 25-75 ani.

Marian

11 Sep, 2017 21:29

DA, cu condiția ca pe lânga restricțiile legale, sa nu fi avut la activ multe accidente soldate cu daune mari sau decese(dacă tânăr fiind nu le-a putut evita... la o vârstă înaintată nici atât...!?).Dacă d.p.d.v. al sănătății esti OK...!? Dece nu...?

Soare

11 Sep, 2017 18:28

Atat timp cat e apt medical pentru a conduce, orice om indiverent de varsta, poate conduce. Adevarat ca dupa o anumita varsta nu mai e "Hemilton sau Alonzo" in trafic dar asta nu trebuie sa-i ingradeasca dreptul de a conduce. Persoanele in varsta conduc mai prudent decat multi, multi tineri care se dau foarte capabili in ale condusului. Vedeti si proportia accidentelor, inclina balanta negativa tot spre tineri. Problema nu cred ca e varsta ci viteza, alcoolul, mai nou drogurile si nu in ultimul rand teribilismul unora care confunda drumurile publice cu circuitele de viteza.

maria

11 Sep, 2017 12:44

Instructorii sint extrem de slabi in ce priveste pregatirea practica si teoretica. Nu reusesc sa transmita cursantilor ideea de responsabilitate, ca nu esti singur pe lume, ca nu trebuie sa ai comportament de carutas, cu toate ca ,saracul cal, stia sa te aduca acasa si sa te fereasca , daca erai baut.Nu cum se comporta iresponsabilii astia care cred ca daca si-au luat masinii au ajuns cineva. Selectia naturala functioneaza,asa ca nu e nevoie de limita de virsta. Un om cu scaun la cap realizeaza daca mai este apt sa conduca. Mai rau e cu pustimea care are impresia ca le stie pe toate si pot orice.

Adrian Ionescu

11 Sep, 2017 00:44

Care ar fi motivele pentru care un om?indiferent de varsta trebuie sa nu sofeze? In afara de cele medicale sau de ordin penal nu vad ratiunea.La 20 de ani daca ai afectiuni incompatibile cu calitatea de sofer,nu sofezi,cel putin legal.La 100 de ani,daca esti sanatos,care este motivul pentru care sa nu se permita condusul? Eu as impune limita de varsta pentru instructori: sa aibe intre 45 si 135,2 ani!

Articole asemanatoare

62 la sută dintre participanţii la sondaj sunt de acord cu introducerea unei limite de vârstă pentru şoferi

18 Sep 2017 1864