Sondaje de opinie

„Suntem nişte cobai!“ Majoritatea participanţilor la sondajul de opinie, împotriva vaccinării obligatorii a copiilor

Vaccinurile ajută corpul să producă anticorpi împotriva bolilor infecţioase care pun viaţa în pericol. Prin vaccinare au fost salvate milioane de vieţi şi s-a reuşit eradicarea unor maladii care au provocat în trecut moartea a milioane de oameni. Într-adevăr, de-a lungul timpului s-au înregistrat şi evenimente nedorite în urma vaccinării, precum boli neurologice, autism, deficit de concentrare, diabet, reacţii alergice şi boli autoimune, din cauza, se pare, a conservanţilor din conţinutul lor, precum tiomersalul. Trebuie să luăm însă în calcul că toate procedurile medicale sunt însoţite de riscuri, la fel şi vaccinarea.

Sondajul s-a încheiat pe data de 26 Februarie 2017. 

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: „Sunteţi de acord cu vaccinarea obligatorie a copiilor?“ La sondajul de opinie lansat de ZIUA de Constanţa au participat 1.588 de persoane. Dintre acestea, doar 22% sunt de acord cu vaccinarea obligatorie a copiilor, în timp ce 78% sunt împotrivă.

„Copilul meu nu este de sacrificiu“ 

Mai mult, cititorii ne-au împărtăşit părerea lor privind vaccinarea obligatorie a copiilor. „Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie. Trebuie respectată decizia părinţilor“, ne-a scris Nae. „Cât de specială trebuie să fie mintea unei persoane pentru a susţine că trebuie injectaţi obligatoriu (cu forţa) o mulţime de vaccinuri contaminate în organismul bebeluşilor? Dacă nu ştiţi că actualele vaccinuri sunt contaminate, vă rog să aveţi amabilitatea de a citi cu atenţie un studiu ştiinţific recent publicat. Acum, după ce aflăm şi noi că vaccinurile sunt contaminate (lucru dovedit ştiinţific), poate că vom reuşi să înţelegem de ce companiile farmaceutice care produc vaccinuri refuză să îşi asume în scris răspunderea legală pentru siguranţa propriilor lor vaccinuri. Din moment ce aceste companii ne asigură, strict verbal, că vaccinurile lor contaminate sunt sigure, ce motiv le împiedică să certifice în scris siguranţa acestora? Oameni buni, decizia de a vaccina sau a nu vaccina copiii este şi trebuie să rămână a părinţilor şi nu a unor birocraţi care au demonstrat, de nenumărate ori, că nu dau doi bani pe viaţa şi pe sănătatea copiilor noştri!“, crede George Daniel Stoian.
 
„Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie. Copiii mei nu sunt vaccinaţi, aşa că nu am întâmpinat probleme de sănătate. Băieţelul în vârstă de patru ani şi nouă luni merge la grădiniţă şi a fost doar răcit. Nu regret pentru că am luat această decizie şi sfătuiesc părinţii să citească despre reacţiile adverse ale vaccinurilorׅ “ susţine Bianca. „Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie“, a transmis Alexandra Tudor.
 
„Vreau să mi se respecte libertatea de decizie, în toate privinţele. Pentru copilul meu vreau ce este mai bine, aşa cum înţeleg eu acest bine: să nu fiu obligată să îi administrez un tratament pe care îl consider nociv pentru el, sub pretext că este spre binele colectivităţii sau chiar al umanităţii. Copilul meu nu este de sacrificiu. Pentru copilul meu dau socoteală în faţa lui Dumnezeu şi vor da socoteală şi cei care nu se gândesc la copii, decât prin prisma altor considerente. Vreau să am libertatea necondiţionată de a-l duce la şcoală, în tabere, de a solicita tratament de urgenţă (pentru cazurile de urgenţă), tot aşa cum vreau să am libertatea şi de a nu-l duce la şcoala dacă sistemul se dovedeşte din ce în ce mai periculos pentru sănătatea lui mentală şi emoţională, şi de a nu-l vaccina, dacă vaccinul se dovedeşte periculos, şi de a nu mai vizita vreun medic în spital, dacă tratamentul se dovedeşte parţial benefic pentru copilul meu. Vreau această libertate, nu obligativitate. Nu vreau să dau cu subsemnata, când niciun medic nu a dat cu subsemnatul pentru copilul meu sau pentru familia mea, de-a lungul anilor. Nu vreau să fiu constrânsă, condiţionată, obligată. Nu mă pot pronunţa în legătura cu vaccinurile, ci doar cu obligativitatea lor: categoric, NU!“, susţine Anca Teodora Butiuc.
 
„Sub nicio formă! Noi am pornit în această aventură de bună-credinţă, am început vaccinarea recomandată, până ce am avut probleme mari de sănătate cu copiii! Părintele trebuie să se documenteze foarte bine şi să aibă dreptul să decidă ce procedură medicală e mai bună pentru copilul său, aşa cum e şi constituţional!“, a transmis Cosmin.

 „Se lucrează la cel mai mare genocid din istoria omenirii“

„Copilul este vaccinat şi nu a avut probleme de sănătate care să poată fi puse pe seama vaccinării. Eu sunt pentru vaccinare“, ne-a scris Raluca. „Citind despre efectele secundare ale vaccinurilor pe termen lung, m-am regăsit (alături de mulţi alţii) în această poveste cu două tăişuri, despre care medicul nu îţi spune niciodată nimic“, a comentat Ana. 
 
„Nu sunt de acord, se lucrează la cel mai mare genocid din istoria omenirii“, susţine Daniel Angelo. „Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie! E genocid în masă acest vaccin obligatoriu, cu efecte imediate sau în timp! Nimeni nu poate în lumea asta să mă oblige să semnez sentinţa de deces a copilului, familiei mele! Aceste vaccinuri sunt nişte experimente nefericite la adresa umanităţii, şi se încearcă prin ele eradicarea populaţiei la nivel global! Atâta timp cât nimeni nu îşi asumă consecinţele legale asupra efectelor adverse ale vaccinurilor, tot la fel nimeni nu mă poate obliga acceptarea lor! Fiecare are dreptul să decidă pentru el şi copilul lui! Suntem nişte cobai, din păcate! Informaţi-vă ce efecte pot apărea în timp de la aceste substanţe introduse în organism prin vaccinuri. Pe moment, poate totul a fost în regulă în urma vaccinării, dar nimeni nu vă garantează starea de sănătate din viitor, efectele pot fi devastatoare“, crede Oana. 
 
„Vaccinarea obligatorie înseamnă dictatură medicală, crime!“ este de părere Cristina. „Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie! Mi-am distrus copilul când am ales să îl vaccinez! Alergii respiratorii, alergii alimentare şi acum astm! Cine îşi asumă responsabilitatea? Plăteşte cineva pentru suferinţa copilului meu?“, susţine Sorina.
 
„Eu am vaccinat ambii copii şi nu am avut nicio reacţie adversă, probleme cu ei... mulţumesc lui Dumnezeu. Sunt conştientă că pot fi reacţii adverse, dar cred că depinde şi de imunitate, de genă sau de noroc. Oricum, e greu să treci prin aşa ceva din cauza vaccinurilor şi nimeni să nu te sprijine, mai ales statul“, a transmis Roxana. 
 
„Eu, ca părinte, am singurul drept din lume asupra copiilor mei, şi nu statul. Statul nu dă doi bani pe tine când copilul rămâne cu sechele după vaccinare sau dependent de medicamente o viaţă întreagă. Informaţi-vă, dragi părinţi! Copiii sunt responsabilitatea noastră. Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie“, susţine „fără nume“.

„Copiii sunt vaccinaţi fără analize prealabile“

„Nu sunt de acord, deoarece fetiţa mea a rămas vătămată din cauza vaccinurilor“, scrie Ramona. „Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie. Nouă, părinților de copii afectați de vaccin, trebuie să ni se lase dreptul de a alege pentru copiii noștriׂ“, a declarat Andreea. „Copiii sunt vaccinaţi fără analize prealabile şi fără a se cunoaşte istoricul familiei privind bolile autoimune. Copilul a fost puţin afectat, pentru că am realizat că nu e în regula şi m-am oprit din a-l vaccina“, spune Viorica.
 
„Am văzut în propria familie ce înseamnă autismul după vaccinare, lupta părinţilor de a-şi ajuta copilul să se integreze într-o societate în care, dacă eşti diferit, eşti tratat ca un paria. Am văzut indiferenţa cu care sistemul tratează aceste aşa-zise cazuri excepţie, am văzut cheltuielile exorbitante cu tratamentul copilului vătămat (toate pe spinarea părinţilor). Am văzut durerea din ochii lor, respingerea venită din partea grădiniţei, şcolii. Şi am analizat temeinic ce conţin aceste vaccinuri şi motivarea deciziilor instanţelor care au acordat despăgubiri celor vătămaţi. Într-un stat democratic, consider un drept fundamental posibilitatea de a alege (sau nu) un tratament, chiar dacă este vorba de unul preventiv“, ne-a dezvăluit Gabriela. 
 
„Consider că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, deoarece pe fiecare prospect se afla o listă lunga de reacții adverse, părintele trebuie să decidă, fiecare individ este unic. Am fost şi eu pro vaccin până mi-am vaccinat fetița cu un vaccin adus de peste mări şi ţări, brusc, starea de sănătate s-a înrăutățit, refuza hrana, nu mai urina, stare de somnolenţă, icter. După şase zile, copilul mi-a decedat. Bineînţeles, «vaccinul neavând ce reacții să dea...» Cine mă mai poate obliga să mă vaccinez pe mine? Nimeni! Dacă vaccinez și se întâmplă iar ceva, suportă statul toată suferința mea, îmi mai poate aduce cineva copilul înapoi?“, a mărturisit Ioana.
 
„Clar un mare NU vaccinării obligatorii! Suntem un stat democratic, să vă reamintesc, dacă tot au ieşit atâţia oameni în stradă. Vaccinarea trebuie să fie opţională. Fiecare decide pentru corpul său. Trebuie respectate drepturile pacientului şi Constituţia!“, a comentat Laura. 

„Documentaţi-vă foarte bine înainte să vaccinaţi copiii!“

„Decât să jucăm ruleta rusească cu copiii noştri, mai degrabă lăsăm mama natura să decidă. Stil de viaţă sănătos, atât cât e posibil, cu toată poluarea care ne bombardează din toate părţile“, crede Andreea. „Documentaţi-vă foarte bine înainte să vaccinaţi copiii, pentru că în ziua de azi există mult prea mulţi copii bolnavi şi nimeni nu îşi pune un semn de întrebare! Vaccinurile NU sunt sigure şi nimeni nu îşi asumă reacţiile adverse pe care le-ar putea avea! Singurele persoane care suferă cu adevărat de pe urma lor sunt bebeluşul şi mama! Îmi doresc să dau timpul înapoi şi să mă documentez bine înainte să îmi distrug copilul!“, susţine Andreea. 
 
„Respectând drepturile tuturor oamenilor, vaccinurile trebuie să rămână opţionale şi nu obligatorii“, a transmis Anca.
 
„Nu mă poate obliga nimeni să-mi vaccinez copiii. Am unul vaccinat și bolnăvicios și unul nevaccinat sănătos tun, care nu mi-a luat nici rujeolă, nici scarlatină, deși era neimunizat în epidemie la grădiniţă. Când răcește, îi curge nasul și atât. Pe mine nu mă mai convingeți că vaccinurile sunt bune. Am văzut. De două ori convulsii febrile, alergii de tot felul, după fiecare vaccin, bronşiolită... Şi lista poate continua“, a declarat Gabriela. 
 
„Nu sunt de acord. Am un băieţel de opt luni, nu are niciun vaccin şi este foarte sănătos. Nu sunt de acord să bag metale grele în copilul meu. Plus că, dacă citeşti prospectul şi vezi reacţiile adverse, îţi piere tot. De ce au ca reacţii adverse moartea şi autismul? Nu regret nicio secundă că nu i-am făcut vaccinul“, ne-a spus Georgiana.
 
„Oricine se poate documenta azi! Nu puteţi susţine că vaccinurile la copii au ca principale avantaje imunizarea şi protecţia împotriva bolilor. Puteţi doar spune că cei care fac vaccinurile pretind că imunizează împotriva bolilor! Luminarea minţilor!“, este de părere Anamaria.
 
„Nu sunt de acord! Nimeni nu mă poate obliga să-mi otrăvesc copilul! Am un băieţel de un an complet nevaccinat şi perfect sănătos. Nu-l voi vaccina“, a comentat Simona.
 
„Nu doresc să fie obligatorie vaccinarea atâta timp cât nimeni nu-şi asumă riscurile vaccinării. Mi-am vaccinat copiii, am păţit-o, m-am trezit la realitate şi nu vreau să-i mai vaccinez“, a transmis Maria. 
 
„Nu mi-am vaccinat copilul și nici nu îl voi vaccina (chiar dacă aprobă legea, deși mă îndoiesc, pentru că sunt încălcate multe legi și drepturi pentru obligativitatea vaccinării. Are cinci luni și nici măcar iritație de scutec nu a făcut, darămite răceli, bronşiolită, pneumonii, precum copiii vaccinați. Un mare NU vaccinării. O să ies la proteste dacă va fi nevoie pentru sănătatea copilului meu și sigur și alte mămici se vor alătura“, consideră Loredana. „Nu doresc vaccinare obligatorie, atât timp cât nimeni nu îşi asumă responsabilitatea pentru reacţiile adverse“, susţine Adrian.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Majoritatea participanţilor la sondaj nu sunt de acord cu noul regulament-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar

22 Jan 2018 136

Sondaj de opinie Credeţi că FC Viitorul se va califica în turneul play-off al Ligii 1?

22 Jan 2018 345

Sondaj de opinie 96 la sută dintre participanţi vor ca în Constanţa să fie montaţi stâlpi de iluminat la fiecare trecere de pietoni

15 Jan 2018 176

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu noul regulament-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar?

15 Jan 2018 456

Sondaj de opinie 81 la sută dintre participanţi sunt de părere că Radu Mazăre nu se va mai întoarce din Madagascar!

08 Jan 2018 296

Sondaj de opinie Vreți ca în Constanța să fie montați stâlpi de iluminat la fiecare trecere de pietoni?

08 Jan 2018 2007

Sondaj de opinie 80 la sută dintre respondenți nu sunt de acord cu introducerea unei noi taxe auto

31 Dec 2017 671

Sondaj de opinie Credeți că se va mai întoarce Radu Mazăre din Madagascar?

31 Dec 2017 1446

Sondaj de opinie Peste jumătate dintre participanţii la sondaj, nemulţumiţi de cum arată Constanţa în preajma sărbătorilor de iarnă

18 Dec 2017 284

Sondaj de opinie Credeţi că este momentul ca în România să fie introdusă o nouă taxă auto?

18 Dec 2017 3471

Sondaj de opinie 89 la sută dintre respondenţi cred că ar trebui majorate sancţiunile în cazurile de ultraj împotriva poliţiştilor

11 Dec 2017 273

Sondaj de opinie Vă place cum a fost amenajat municipiul Constanţa în preajma sărbătorilor de iarnă?

11 Dec 2017 2348

Sondaj de opinie Cititorii noştri cred în eficienţa protestelor de stradă. Cum au răspuns la sondaj

04 Dec 2017 428

Sondaj de opinie Credeţi că ar trebui majorate sancţiunile în cazurile de ultraj împotriva poliţiştilor?

04 Dec 2017 1481

Sondaj de opinie 56 la sută dintre respondenţi nu cred că, în 2018, Simona Halep va triumfa într-un turneu de Grand Slam

27 Nov 2017 325

Sondaj de opinie 80 la sută dintre respondenţi cred că este oportună dotarea poliţiştilor din trafic cu camere video

20 Nov 2017 392

Sondaj de opinie Credeţi că, în 2018, Simona Halep va reuşi să triumfe, în premieră, şi într-un turneu de Grand Slam?

20 Nov 2017 669

Sondaj de opinie Constănţenii sunt convinşi - salariile se vor micşora după trecerea contribuţiilor sociale la angajat

13 Nov 2017 363

Sondaj de opinie Credeţi că este oportună dotarea poliţiştilor din trafic cu camere video?

13 Nov 2017 1252

Sondaj de opinie Fanii sunt optimişti. Cred că SSC Farul va promova în Liga a 2-a la finele sezonului 2017/2018

06 Nov 2017 2048

Sondaj de opinie Credeţi că salariile se vor micşora după trecerea contribuţiilor sociale la angajat?

06 Nov 2017 1179

Sondaj de opinie Credeţi că SSC Farul Constanţa va promova în Liga a 2-a la finele campionatului 2017/2018?

30 Oct 2017 3036

Sondaj de opinie Cititorii ZIUA de Constanţa au votat - se impune mărirea salariilor în serviciile de ambulanţă

23 Oct 2017 418

Sondaj de opinie Consideraţi că se impune mărirea salariilor în serviciile de ambulanţă?

16 Oct 2017 2515

Sondaj de opinie. Mii de gânduri şi sute de mesaje 90 la sută dintre respondenţi cred că poliţiştii care lucrează în teren merită salarii mai mari

09 Oct 2017 6870

Sondaj de opinie Consideraţi că poliţiştii care lucrează în teren ar trebui să primească salarii mai mari decât cei care fac muncă de birou?

02 Oct 2017 10934

Sondaj de opinie Sunteţi de acord ca militarii români să fie trimişi în continuare în teatrele de operaţii din Afganistan?

25 Sep 2017 1584

62 la sută dintre participanţii la sondaj sunt de acord cu introducerea unei limite de vârstă pentru şoferi

18 Sep 2017 906

Sondaj de opinie V-au fost solicitaţi bani pentru fondul clasei şi pentru fondul şcolii în noul an şcolar?

18 Sep 2017 3507

53 la sută dintre constănţenii care au răspuns sondajului susţin că nu au participat sau nu le-au plăcut evenimentele estivale organizate de Primărie şi CJC

11 Sep 2017 2496

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu introducerea unei limite de vârstă pentru şoferi?

11 Sep 2017 3974

Sondaj de opinie V-au plăcut spectacolele organizate de Primărie şi Consiliul Judeţean, pe bani publici, în acest sezon estival?

04 Sep 2017 2560

70 la sută dintre participanţii la sondaj vor ca salvamarii să plece acasă când se ridică steagul roşu, de pericol de înec

28 Aug 2017 1262

Surpriza sondajului Jumătate dintre respondenţi cred că Mazăre este primarul ales al Constanţei care a făcut lucruri notabile pentru municipiu

31 Jul 2017 2789

Sondaj de opinie Credeţi că noul director al Spitalului Judeţean Constanţa, Bogdan Obadă, va îmbunătăţi activitatea medicală?

31 Jul 2017 2835

Sondaj de opinie Care dintre primarii aleşi ai Constanţei credeţi că au făcut lucruri notabile pentru municipiu?

24 Jul 2017 2266

Sondaj de opinie Credeţi că FC Viitorul va avea câştig de cauză în dubla din turul trei preliminar al Ligii Campionilor?

17 Jul 2017 2090

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de rezultatele obţinute de elevii constănţeni la Bacalaureat?

10 Jul 2017 1874

Sondaj de opinie Pe care dintre următorii foști candidați l-ați alege primar al municipiului Constanța?

26 Jun 2017 12176

Sondaj de opinie Aproape toţi participanţii la sondaj sunt de acord ca şoferii care produc accidente cu victime şi sunt băuţi să execute închisoare cu executare

12 Jun 2017 1820

Sondaj de opinie Credeţi că s-au adunat bani pentru protocol la examenul de Bacalaureat?

12 Jun 2017 4679

Sondaj de opinie Credeţi că şoferii în stare de ebrietate care produc accidente cu victime ar trebui să execute închisoare cu executare?

29 May 2017 2539

Sondaj de opinie Vreţi ca în municipiul Constanţa să fie montate pasarele pietonale?

22 May 2017 8296

Sondaj de opinie Credeţi că FCSB ar avea câştig de cauză la TAS, în cazul contestării titlului de campioană al FC Viitorul?

15 May 2017 4622

Sondaj de opinie Cine credeţi că ar trebui să preia baza sportivă „Farul“ din Constanţa?

08 May 2017 9212

„Vrem parcări, nu ridicări!“ „Luptă strânsă“ în sondajul pe tema serviciului privind ridicarea automobilelor parcate neregulamentar

01 May 2017 3773

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu decizia RADET Constanţa de a sista furnizarea căldurii?

01 May 2017 4993

Sondaj de opinie Vreţi ca în Constanţa să fie reintrodus serviciul privind ridicarea automobilelor parcate neregulamentar?

24 Apr 2017 7826

Sondaj de opinie Cum văd constănţenii autospecialele neinscripţionate dotate cu aparate radar

19 Apr 2017 1740

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de felul în care a arătat municipiul Constanţa de sărbătorile pascale?

19 Apr 2017 4431