115 ani de balneologie la Techirghiol Conf. univ. Dr. Olga Surdu – „Suntem o unitate unică pe plan internaţional”

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol găzduiește, timp de trei zile 27 și 29 iunie, simpozionul „115 ani de balneologie la Techirghiol”, la care participă medici şi specialişti în domeniul balneoterapiei și reprezentanţi ai societăţilor ştiinţifice internaţionale.

În cadrul simpozionului participă nu doar specialiști din țară, dar și din străinătate, precum Slaheddine Montacer, director General al Oficiului de Termalism şi Hidroterapie din Tunisia, prof. univ. dr. Mufit Zeki Karagulle, preşedinte al Societăţii Internaţionale de Hidrologie Medicală Turcia, prof. univ. dr. Jacek Chojnowski, preşedintele Societăţii poloneze de Balneologie şi Medicină Fizică, Francisco Maraver, profesor Universitatea Complutense Madrid, Spania, profesorul universitar Siena, Italia, Fioravanti Antonella şi profesorul Ahmed Belaitar din Algeria.

Simpozionul este structurat pe trei sesiuni, primele două fiind sâmbătă, iar cea de a treia: duminică dimineaţă. Participanții discută despre aspecte şi politici de sănătate, despre profilaxia şi tratamentul balnear, în contextual bunelor practici europene şi internaţionale. Nu în ultimul rând, la eveniment iau parte și specialiştii Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol: conf. univ. dr. Olga Surdu, kt. (Kinoterapeut) Carmen Oprea, dr. Liliana - Elena Stanciu, dr. Valentina - Elena Ionescu, dr. Viorica Marin, dr. Daniela Profir, dr. Sibel Demirgian îşi vor prezenta lucrările, în care sunt abordate subiecte de actualitate, întâlnite în mod curent în practica medicală.

Invitații, impresionați de unitatea medicală din Techirghiol

Conf. univ. dr. Olga Surdu, vicepreşedintele Federaţiei Mondiale de Termalism şi Climatologie România a declarat că invitații au fost impresionați de unitatea medicală din Techirghiol, pe care au catalogat-o unică la nivel internaţional. „Zeki Karagulle, preşedintele Societăţii Internaţionale de Hidrologie Medicală Turcia a subliniat că suntem o unitate unică pe plan internaţional, deoarece folosim în mod judicios factorii terapeutici naturali, pentru condiţii exacte de recuperare. Zeki Karagulle a mai spus că sanatoriul este o prezenţă activă la toate congresele naţionale şi că este o prezenţă foarte apreciată. De asemenea, reprezentantul din Tunisia, care are rang de secretar de stat, a venit aici cu o sarcină foarte clară. Vrea să pună bazele unei cooperări cu noi la nivel instituţional, cu Sanatoriul, ca bază de practică şi experienţă, dar şi cu Universitatea Ovidius, drept bază de educaţie. Adică profesori de la Universitatea Ovidius vor merge în Tunisia pentru a preda la Masterat”, a  precizat  conf. univ. dr. Olga Surdu, medic primar în cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol.


„Este un eveniment deosebit pentru noi, datorită faptului că se împlinesc peste 100 de ani de balneologie. Încerăm să ducem tradiţia mai departe și în acelaşi timp s-o adaptăm la societatea în care trăim şi la studiile ştiinţifice”, a menționat, la rândul ei, doctorul Valentina Elena Ionescu, directorul medical al Sanatoriului Techirghiol.

La Simpozion au mai fost prezenţi Petru Melinte, reprezentant al Ministerului Sănătăţii, fostul ministrul al Sănătăţii Vasile Cepoi, Neagoe Adela Petrinia, secretar general adjunct în Ministerul Sănătăţii, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Sorin Serioja Chivu, secretar general adjunct al Ministerului Apărării Naţionale, precum și senatorul Marian Vasiliev.

În poză - conf. univ. Dr. Olga Surdu, vicepreşedintele Federaţiei Mondiale de Termalism şi Climatologie România.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol caută fochist și electrician. Ce vechime este solicitată

12 Feb 2024 865

Angajări Constanța Posturi vacante la Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Ești interesat?

03 Feb 2024 15548

Județul Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol cumpără echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale (DOCUMENT)

30 Jan 2024 873

Patru firme câștigătoare Sanatoriul Balnear și de Recuperare din Techirghiol, licitație de aproape 6,9 milioane de euro! (DOCUMENT)

20 Nov 2023 1465

Declarații de avere - Raluca Andreea Labeș, șef Serviciu Administrație Publică, Relații Internaționale, Arhivă și ONG-uri, din CJC (DOCUMENTE)

15 Nov 2023 937

Licitații Constanța Contract de aproape 400.000 de lei între Sanatoriul Techirghiol și Tehnoconsult Proiect SRL. Ce presupune? (DOCUMENT)

02 Nov 2023 976

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a obținut autorizația de construire nr. 114 din 26.10.2023

27 Oct 2023 928

Licitații publice Malif Engeering SRL a bătut palma cu CNI. Este vizat un contract de reparații a secției de recuperare a copiilor de la Sanatoriu Balnear Techirghiol (DOCUMENT)

18 Oct 2023 959

Licitații publice CNI caută diriginți de șantier pentru lucrările de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

04 Sep 2023 778

Licitații publice CNI caută diriginți de șantier pentru lucrările de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

13 Aug 2023 997

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol achiziționează echipamente de fizioterapie. Contract de aproape cinci milioane de lei (DOCUMENT)

07 Aug 2023 1466

Licitații Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol cumpără ambarcațiune pentru colectarea nămolului de la Cirus Plast din Constanța (DOCUMENT)

27 Jun 2023 1103

Ce notă a obținut managerul Sanatoriului Balnear de Recuperare Techirghiol la proba scrisă pentru un nou mandat

17 Jan 2023 16647

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru repararea Corpului C1 al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol (DOCUMENT)

18 Sep 2022 3058

S-au deschis lucrările Congresului Naţional Anual de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneologie (FOTO)

07 Sep 2022 1470