13 grădinițe și 5 școli finalizate printr-un program al Ministerului Educației în perioada 1 iulie - 20 septembrie 2017. Printre acestea și o școală din județul Constanța

În cadrul Proiectului Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.), derulat de Ministerul Educației Naționale prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare (UMPMRSU), a fost finalizată, în intervalul 1 iulie — 20 septembrie 2017, construcția a 13 grădinițe.
 
Recepția lucrărilor a vizat grădinițe construite în județele Arad (Grădinița cu program normal nr. 1 Ineu și Grădinița cu program prelungit Sântana), Bacău (Grădinița cu program normal Palanca și Grădinița cu program normal Urechești), Buzău (Grădinița cu program normal nr. 1 Pârscovul de Sus), Gorj (Grădinița cu program normal Bustuchin), Maramureș (Grădinița cu program prelungit Fărcașa), Mehedinți (Grădinița cu program normal nr. 24 Drobeta Turnu Severin), Olt (Grădinița cu program normal Crâmpoia), Satu Mare (Grădinița cu program normal Negrești Oaș), Vâlcea (Grădinița cu program normal Călimănești și Grădinița cu program normal Băbeni) și Vrancea (Grădinița cu program normal Anghelești).
 
De asemenea, în aceeași perioadă, în cadrul Proiectului Reabilitarea Infrastructurii școlare (P.R.I.S.) a fost finalizată construcția a două unități de învățământ: Școala cu clasele I — VIII din Păun (județul Iași), respectiv Școala cu clasele I — VIII din Șinca Veche (județul Brașov). Concomitent s-a realizat și reabilitarea a alte trei unități de învățământ gimnazial: Școala cu clasele I — VIII nr. 2 din localitatea Nicolae Călinescu și Școala cu clasele I — VIII nr. 4 din Storești (ambele în județul Botoșani) și Școala cu clasele I — VIII nr. 3 din localitatea Ciprian Porumbescu (județul Constanța).
 
Precizăm în context că Ministerul Educației Naționale (prin UMPMRSU) implementează două proiecte privind construcția de școli și grădinițe: Proiectul Reabilitarea Infrastructurii școlare (P.R.I.S.) și Proiectul Reforma Educației Timpurii în România (P.R.E.T.).
 
Proiectul privind Reforma Educației Timpurii (P.R.E.T.), cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României, are ca obiective principale construirea a 380 de grădinițe noi și dotarea lor cu mobilier. Data de finalizare: 31 decembrie 2019.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția și elevii din Constanța discută despre traficul de persoane și violența în școli

19 Apr 2024 290

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 288

Licitații Tulcea Elevii de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Babadag vor primi, zilnic, pachete alimentare de la SC Complex Anelis SRL (DOCUMENT)

19 Apr 2024 265

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 258

Lumea marinarilor Din nou spre America. „Mircea”, SUA, Canada

19 Apr 2024 451

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 507

Ziua Porților Deschise la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale din Constanța

18 Apr 2024 407

Licitații Constanța Structurile Școlii Gimnaziale „Nicolae Maraloi“ din comuna Saraiu vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 319

Lumea marinarilor Aplauze pe scena Atlanticului. „Mircea”, SUA, botez marinăresc

18 Apr 2024 654

Activități ale polițiștilor în școli din județul Constanța

17 Apr 2024 386

RAJA SA, gazdă, în cadrul Programului Național Școala Altfel, pentru elevii de la Școala Gimnazială “Remus Opreanu” din Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 379

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 998

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 457

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 816

Cumpărări directe Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Mircea Vodă, achiziție de echipament sportiv de la firma unui fost handbalist (DOCUMENT)

11 Apr 2024 490