A încercat să fenteze examenul de titularizare Un profesor a fost eliminat din examen la Constanţa

La proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, desfăşurată, astăzi, în cinci centre de examen, s-au prezentat 842 de cadre didactice. Dintre cei prezenţi, în sălile de concurs, un candidat care susţinea proba la disciplina educaţie muzicală a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă. Acesta a încercat să fenteze examinarea folosindu-se de telefonul mobil.

88 de candidaţi s-au retras din examen din motive personale şi 13, din motive medicale, mai informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Conform metodologiei „candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, şi părăseşte sala după cel puţin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale”.

De asemenea, „candidaţii eliminaţi pentru fraudă şi tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturile didactice în anul şcolar 2014-2015”.


Candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7


Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a  concursului de  ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului  pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare) și  minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire). 

Primele rezultate se afişează pe 25 iulie la fiecare centru de examen. Contestaţiile se înregistrează în perioada 25-26 iulie la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, iar rezultatele finale vor fi publice pe data de 30 iulie 2014.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei profesori din Constanţa, cu nota 10 la proba scrisă Au fost afişate notele înainte de contestaţii la examenul de titularizare

26 Jul 2014 4112

Editorial Peştele de la cap se-mpute, iar elevul de la...

23 Jul 2014 2470

ISJ Constanta a stabilit data concursului pentru ocuparea posturilor vacante în învățământul preuniversitar

07 May 2014 3167