Acţiune în forţă a poliţiştilor rutieri din Constanţa

În perioada 26-28 noiembrie., poliţiştii rutieri intensifică activităţile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Astfel, Serviciul Rutier şi Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Constanţa derulează o acţiune în întreg judeţul pentru reducerea riscului rutier, având în vedere principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere de la nivelul judeţului.

Dispunerea poliţiştilor în teren şi acţiunile întreprinse pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie grave se face ţinând cont de intervalele orare şi zonele cu risc crescut identificate în urma analizelor efectuate de către Serviciul Rutier Constanţa, acţionându-se cu precădere pentru combaterea şi prevenirea accidentelor de circulaţie care au drept cauze viteza neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor sau autoturismelor şi traversarea prin loc nepermis a pietonilor.

Astfel, în prima zi, poliţiştii au aplicat 494 sancţiuni, în valoare de 94.325 lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pietonilor care au traversat strada prin loc nepermis - 198, conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză - 140 şi nu au purtat centura de siguranţă - 60. De asemenea, opt conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu au acordat prioritate pietonilor, 7 pentru că nu au acordat prioritate altor autovehicule, 10 pentru că au fost depistaţi conducând autovehicule cu defecţiuni tehnice, doi pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, unul pentru lipsa asigurării obligatorii, 68 de conducători auto fiind sancţionaţi pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii au reţinut 17 permise de conducere, dintre care opt pentru neacordare prioritate pietonilor, şapte pentru neacordare prioritate autovehicule şi doi pentru depăşirea vitezei regulamentare, cinci certificate de înmatriculare fiind retrase.

În cadrul acţiuni poliţiştii rutieri au constatat şi trei infracţiuni la regimul rutier. Daniel Gigi B. (49 ani), din Constanţa, a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

Acesta a condus o autoutilitară pe bulevardul 1 Mai Vechi, din municipiul Constanţa, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi având dreptul de conducere suspendat pentru perioada în curs. Bărbatul a fost reţinut pe baza de Ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Constanţa, urmând a fi prezentat Parchetului Judecătoriei Constanţa cu propunere corespunzătoare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța

28 Mar 2024 53

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 139

Curentul electric oprit, pe bulevardul Mamaia, în Constanța (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 264

Doi bărbați au fost puși după gratii la Poarta Albă, județul Constanța. Ce fapte au comis

28 Mar 2024 197

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, depistat în urma unui accident rutier, în Năvodari, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal

28 Mar 2024 210

Praful saharian este vizibil deasupra mării, la Constanța (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 418

LIVE Încep conferințele Dilema la Constanța. Ce subiecte sunt prezentate în prima zi (Galerie FOTO)

28 Mar 2024 232

Primăria Constanța Atenție, constănțeni! Mâine vor suna sirenele de alarmare publică

28 Mar 2024 241

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 344

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 282

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 384

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 254

Afaceri Constanța Cât costă serviciile pentru mentenanța rețelelor de iluminat cumpărate de Primăria Ghindărești (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 259

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 631

Licitații Constanța Conectivitate trimodală în Portul Constanța. Cine elaborează studiul de fezabilitate (DOCUMENT)

28 Mar 2024 269