Admitere MAI ianuarie 2018 Proba sportivă se schimbă. Iată modificările!

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice Ordinul ministrului afacerilor interne privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale MAI și a Ordinul ministrului afacerilor interne privind activitatea de management resurse umane în unitățile militare ale MAI.
 
Introducerea traseului practic aplicativ la concursul de admitere în școlile de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne, în locul probelor de verificare a aptitudinilor fizice susținute la examenele precedente, are la bază mai multe argumente, printre care și cele legate de necesitatea adaptării probelor de concurs la nevoile instituționale și la standardele internaționale.
 
Una dintre consecințele imediate ale acestei schimbări este eliminarea baremului de înălțime în condițiile în care testarea calităților fizice ale candidaților va impune și o anumită statură necesară parcurgerii acestor probe.
 
Menținerea probelor sportive susținute până în prezent (alergare de rezistență, viteza și aruncarea mingii medicinale), ar fi făcut imposibilă susținerea examenului de admitere din ianuarie 2018, în special din cauza condițiilor meteo specifice sezonului rece care ar fi putut pune în pericol sănătatea și integritatea corporală a candidaților.
 
Potrivit comunicatului, din perspectiva nevoilor instituționale, parcurgerea traseului practic aplicativ contribuie la testarea a patru calități motrice de bază - viteza, rezistența, îndemânarea și forța, dar și la verificarea rapidității reacției candidatului.  Fiecare concurent de la instituțiile de învățământ ale MAI care pregătesc polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră va trebui să realizeze traseul ce cuprinde 11 elemente într-un timp de maxim 2 minute și 25 secunde (elementele din care este alcătuit traseul sunt detaliate în anexa la OMAI supus dezbaterii publice).
 
Datorită specificului aparte al muncii pe care o desfășoară reprezentanții IGSU, la Școala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti traseul aplicativ este diferit de cel aplicat pentru școlile de jandarmi și de poliție. Astfel, traseul presupune 10 elemente pe care candidatul trebuie să le parcurgă. Elementele trebuie parcurse într-un minut și cinci secunde.
 
O abordare similară a probelor sportive se regăsește și la admiterea în școlile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania.
 

"Reamintim că, în conformitate cu pachetul de măsuri aprobat de ministrul Carmen Dan, pentru diminuarea deficitului de personal, MAI organizează, în premieră, o sesiune de admitere în luna ianuarie 2018 în școlile de agenți și subofițeri. Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră.2, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

TROACA ADRIAN

04 Nov, 2017 08:11

Sunt de acord cu acest traseu practic utilitar care verifica toate calitatile motrice si care este adaptat la conditiile climaterice.Sustin ca el este anuntat tarziu, pentru rezultate pozitive , candidatii au nevoie de lucru specific de minim trei luni.Pentru politie, frontiera, jandarmi, traseul de 11 elemente este anuntat, cel de 10 elemente ale pompierilor sta in suspans.Ce vor verifica specialisti la examen, candidatii pregatiti sau pe cei fara pregatire?

Articole asemanatoare

Simona Halep - „Proba mea de sânge a stat peste două ore la o temperatură greșită!“. Ce spune Laboratorul de control doping

08 Mar 2024 631

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, vicecampioană mondială la simplu. „Istorie, o performanță imensă!“

03 Dec 2023 1141

După bronzul mondial cu echipa, Elena Zaharia a fost aproape de medalie și la dublu feminin

02 Dec 2023 927

CSM Constanța Luminița Smău și Erchin Ali, evoluții de top la Cupa Ana Lugojana (GALERIE FOTO)

03 Oct 2023 915

CSM Constanța Atleta Ioana Colibășanu, a 12-a în lume la triplusalt. „Mă bucur că am intrat în finală“ (GALERIE FOTO)

15 Jul 2023 1326

Constanța Bianca Mei-Roșu respectă tradiția. Din nou campioană europeană la dublu feminin. Povestea aparte a titlului de la Sarajevo

15 Apr 2023 1735

CSM Constanța Atleta Alexia Dospin - campioană, într-o familie de campioni. Aur la tineret și barem de Europene îndeplinit! (GALERIE FOTO)

03 Mar 2023 2720

Tenis de masă Constănțeanca Elena Zaharia, în finala Campionatului European, după o semifinală de infarct! (GALERIE FOTO)

18 Sep 2022 2045

Campionatul European de Natație Bianca Costea, medalie de argint la 50 m liber

07 Jul 2022 1503

Ioana Colibășanu, primul titlu de campioană sub pregătirea Elenei Colibășanu „Sunt cea mai mândră antrenoare - mămică!“ (GALERIE FOTO)

05 Jul 2022 2637

Tulceanca Nicoleta Ciortan a câștigat titlul de campioană mondială la atletism masters

04 Jul 2022 804

Jocurile Olimpice 2022 Andreea Grecu ocupă locul 9 în proba feminină de monobob

13 Feb 2022 1874

Tenis de masă Constănţeanca Bianca Mei-Roşu, vicecampioană mondială la categoria Under-15

07 Dec 2021 2359

Jocurile Olimpice Tenis de masă. Eliza Samara, eliminată la simplu în turul III

26 Jul 2021 2511

Tenis de masă Constănţeanca Eliza Samara, pe podium la Campionatul European

27 Jun 2021 3701