Agent din cadrul Poliției Capitalei filmat în timp ce amenință cu bâta un șofer în trafic. Polițistul circula pe contrasens cu o autoutilitară

Un agent din cadrul Poliției Capitalei a fost filmat în trafic în timp ce circula cu o autoutilitară pe contrasens. Supărat că unul dintre conducătorii auto care circula regulamentar nu a eliberat drumul bărbatul a coborât din mașină înarmat cu o bâtă și a amenințat șoferul. Întregul incident a fost filmat și postat apoi pe internet. 

După imaginile au devenit virale pe internet polițiștii din Capitală au deschis o anchetă și au constatat că șoferul recalcitrant este angajat în cadrul Poliției Capitalei. 

„Cu privire la imaginile difuzate online şi preluate şi de posturi de televiziune, în care este surprinsă o autoutilitară care se deplasează pe contrasens, iar conducătorul auto aflat la volanul ei are un comportament agresiv faţă de ceilalţi participanţi la trafic, informăm că șoferul a fost identificat şi cu regret am constatat că persoana care apare în imagini este agent cu atribuţii de logistică în cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă nr. 1.” - au transmis reprezentanții Poliției Capitalei. 

 
În consecință, au fost declanşate de urgenţă, din dispoziţia conducerii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, verificări cu privire la acest angajat, urmând a fi dispuse măsuri legale.
 

”În mod public şi transparent ne asumăm faptul că acest bărbat face parte din instituţia noastră, dar un asemenea comportament nu este şi nu va fi tolerat pentru niciun poliţist şi totdată ne cerem scuze pentru această situaţie. Având în vedere modul de manifestare al celui în cauză, Poliţia Capitalei, prin Secţia 1 Poliţie, s-a sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de ameninţare. Pe această cale facem apel la conducătorul auto împlicat în eveniment să se prezinte la această subunitate de poliţie.”  - au mai transmis reprezentanții Poliției Capitalei. 

Totodată,șeful Poliției Române, chestor principal Bogdan Despescu a solicitat conducerii Poliției Capitalei să dispună de urgență, măsuri conform competenței, în cazul agentului de poliție care a apărut în imaginile difuzate online şi preluate de posturile de televiziune.
 

”De asemenea, asigurăm cetățenii că orice comportament abuziv al unui polițist, indiferent dacă este în serviciu sau în timpul liber, va fi sancționat conform prevederilor legale, fiind sesizată unitatea de parchet competentă” - se arată în comunicatul transmis de IGPR. 



Sursa foto: Facebook/Oana Chisticiu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Polițiști agresați și amenințai de un șofer fără permis depistat în trafic. Suspectul, reținut pentru 24 de ore

25 Apr 2023 1035

Ameninţare cu bombă într-un avion civil aflat în spaţiul aerian al României. Aeronava, escortată până în spaţiul aerian ungar

13 Nov 2022 1359

Bărbat prins în trafic, în Hunedoara, cu arme și muniție. Și-a amenințat cu moartea fosta soție și pe mama acesteia

06 Jun 2022 1513

Constanţa. Poliţişti ameninţaţi de un şofer băut depistat în trafic. Suspectul a ajuns în spatele gratiilor

30 Apr 2018 3243