Ajutoare alimentare și rechizite de la Uniunea Europeană pentru persoanele dezavantajate

Peste 2,5 milioane de români vor beneficia de ajutoare în cadrul unui program derulat în România cu fonduri europene.

Proiectul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAPD) a fost publicat recent pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE), pentru consultare publică, scrie Adevărul.

Ajutoarele, care vor fi distribuite pe întreg teritoriul României, constau în pachete cu alimente de bază, dar şi rechizite şi ghiozdane pentru şcolari.

Pentru anul în curs, distribuirea alimentelor se va face o singură dată, având în vedere data la care au fost alocate fondurile europene. Începând cu anul 2015 ajutoarele vor fi distribuite de două ori pe an. Ajutoarele alimentare vor fi distribuite pe bază de cupoane tipărite la Imprimeria Naţională.
Pe cupoane vor fi trecute datele personale ale celui care va primi ajutoare, componenţa coşului alimentar, precum şi perioada de valabilitate. Cupoanele se vor elibera anual şi vor avea valabilitate restrânsă, urmând a fi distribuite de primării. Beneficiarii vor preschimba cupoanele în alimente la depozitele special înfiinţate în baza programului POAPD. Pentru persoanele care nu sunt deplasabile, autorităţile locale vor face parteneriate cu ONG-uri care acţionează în domeniu, pentru distribuirea pachetelor cu alimente la domiciliul beneficiarilor, mai notează Adevărul.

Pe de altă parte, rechizitele vor fi distribuite prin intermediul școlilor, copiilor înscrişi în programul POAPD. Pentru a putea beneficia de rechizite gratuite, cei mai săraci şcolari vor întocmi dosare de participare la program, care vor fi transmise la inspectoratele şcolare, scrie Adevărul.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăriile constănţene primesc astăzi pachetele cu alimente ce vor fi distribuite personelor defavorizate prin POAD

13 Jun 2016 3285