Ambasada SUA, despre sistemului public de sănătate din România

 
Ambasada SUA îi felicită pe organizatorii celei de-a treia ediţii a conferinţei „Sănătatea femeii în România”, care aduce laolaltă profesionişti din domeniul sănătăţii, factori decizionali, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai presei.
 
„Prezenţa noastră aici pentru a discuta despre sănătatea femeii este un pas important spre soluţionarea problemelor din sistemul de sănătate din România.
Îmbunătăţirea sistemului public de sănătate începe cu aplicarea inteligentă de noi politici şi legi. Utilizarea eficientă a datelor poate ajuta guvernele să ia decizii fundamentate care să sporească eficienţa şi să genereze rezultate mai bune pentru pacienţi.
În Statele Unite cheltuim peste trei trilioane de dolari anual pentru servicii de sănătate, iar costurile sunt în continuă creştere. Această sumă reprezintă peste 17% din PIB. În acelaşi timp, ne luptăm cu problema cheltuielilor excesive şi lipsa accesului multor americani la îngrijirea de care au nevoie. Deşi alocăm sume uriaşe pentru serviciile medicale, ne străduim constant să îmbunătăţim eficienţa sistemului medical american.
Pentru a răspunde acestor provocări, în Statele Unite, Agenţia pentru Cercetare şi Calitate în Domeniul Sănătăţii (The Agency for Healthcare Research and Quality, ARHQ) face parte din Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Umane. ARHQ dezvoltă cunoştinţele, instrumentele şi datele necesare pentru îmbunătăţirea sistemului medical şi pentru a-i ajuta pe americani, pe angajaţii din domeniul sănătăţii şi pe factorii decizionali să ia hotărâri fundamentate privind sănătatea.
 ARHQ finanţează proiecte de cercetare şi modele inovatoare care pot fi aplicate ulterior în spitalele de pe tot teritoriul SUA. De exemplu, asemenea României, Statele Unite se confruntă cu provocarea asigurării unui număr suficient de specialişti în comunităţile rurale şi defavorizate. ARHQ a finanţat un model inovator de pregătire a medicilor primari pentru a furniza îngrijire specializată. Modelul s-a extins de la programul iniţial desfăşurat într-un singur stat şi concentrat pe îngrijirea în cazurile de hepatită C, la alte state şi specializări”, este discursul însărcinatului cu afaceri al SUA Ad-Interim, Dean Thompson, la conferinţa „Sănătatea femeii – practici bazate pe dovezi”.
 
Statele Unite se confruntă şi cu uriaşe diferenţe în rezultatele îngrijirii pacieţilor în diferite părţi ale ţării.
 
„Pentru a înţelege de ce unele sisteme sunt mai eficiente decât altele, ARHQ a finanţat trei Centre de Excelenţă pentru a studia cum sistemele de îngrijire cu rezultate bune promovează practici de îngrijire medicală bazată pe dovezi. Reprezentanţii ARHQ au conştientizat că trebuie să înţelegem de ce unele sisteme au rezultate de înaltă calitate, însă există puţină cercetare în domeniu care să determine cum şi de ce anumite sisteme generează aceste rezultate superioare. Proiectul ARHQ va ajuta la obţinerea cercetărilor necesare şi va permite sistemelor medicale de pe tot teritoriul SUA să îşi îmbunătăţească rezultatele.
Website-ul ARHQ oferă resurse atât pentru clinicieni, cât şi pentru public, oferind tuturor cetăţenilor posibilitatea de a afla mai multe despre sănătate. Pagina de internet le oferă femeilor informaţii specifice privind sănătatea lor, inclusiv informaţii despre o diversitate de subiecte, de la diabet, cancer, sarcină până la renunţarea la fumat. Scopul paginii este să furnizeze cât mai multe informaţii cu putinţă pentru a le încuraja pe femei să îşi asume responsabilitatea deciziilor medicale care le privesc.
Sănătatea femeii este un domeniu în care informarea publică şi prevenţia joacă un rol esenţial, iar Departamentul Sănătăţii şi Serviciilor Umane (HHS) include şi un Birou pentru Sănătatea Femeii. Acest Birou îmbunătăţeşte sănătatea femeilor din SUA prin promovarea şi coordonarea unei ample agende de sănătate la nivelul HHS, care abordează prevenţia şi furnizarea serviciilor, cercetarea şi educarea publicului şi specialiştilor din domeniul medical şi promovarea profesională a femeilor din domeniul medical şi ştiinţific. Puteţi afla mai multe despre acest birou la: www.womenshealth.gov.”, a susținut Dean Thompson în cadrul conferinței.  
 
Pentru a obţine rezultate mai bune în România, Dean Thompson a îndemnat guvernul să folosească datele în cel mai eficient mod posibil, aşa cum se străduieşte ARHQ să facă, şi să încurajeze publicul să joace un rol mai pronunţat în procesul decizional.
 

„Dorim să încurajăm un dialog deschis şi amplu despre performanţa sistemului medical românesc.
Toţi actorii implicaţi (guvern, Parlament, organizaţii internaţionale şi sectorul privat) trebuie să participe la acest dialog.
Un dialog structurat între factorii decizionali, cercetători, grupuri de pacienţi şi comunitatea de afaceri poate sprijini documentarea şi consolidarea politicilor naţionale de sănătate, promovând în paralel eficienţa şi eficacitatea lor”, a mai prercizat Dean Thompson în cadrul conferinței, se arată într-un comunicat de presă.

 
„Felicităm acest guvern pentru deschiderea arătată faţă de îmbunătăţirea consultării cu toţi actorii implicaţi. Ministerul Sănătăţii poate lua cele mai bune decizii pentru pacienţii români luând în considerare numeroasele puncte de vedere şi experienţe.
Ministerul Sănătăţii va avea mai multe oportunităţi de a utiliza în mod eficient datele pentru cercetare şi studiu. Ministerul continuă să colecteze mai multe date prin intermediul cardului de sănătate introdus în 2015. Lumea academică şi companiile aşteaptă cu nerăbdare să evalueze aceste date. Partajarea de date permite o mai bună studiere, evaluare şi orientare a subiectelor de ţin de sănătatea publică în România.
 
Menţionez din nou că apreciem disponibilitatea dumneavoastră de a continua discuţia şi de a colabora pentru a asigura îmbunătăţiri eficiente şi sustenabile ale sistemului public de sănătate din România.
Prezentările de astăzi şi discuţia ulterioară sunt menite să faciliteze accesul la bune practici şi politici din domeniul sănătăţii femeilor”, conform aceluiași comunicat. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasada României în Statele Unite ale Americii, gazdă a unei recepții pentru Harvard Club of Washington DC

20 Feb 2024 662

Înalți oficiali și diplomați americani, în discuții la București despre regiunea Mării Negre

23 Jan 2024 3531

Avioane F-16 ale SUA vor survola într-un exercițiu Bosnia-Herțegovina, ca un avertisment adresat „secesioniștilor” sârbi

08 Jan 2024 775

Reuniune la nivel înalt la Tulcea pentru a consolida exporturile de cereale ucrainene şi securitatea alimentară globală

07 Dec 2023 921

15 ani de cooperare între Poliția de Frontieră Română și Ambasada Statelor Unite ale Americii la București (FOTO)

15 Sep 2023 921

Eveniment în Portul Constanța LIVE VIDEO-TEXT. Înalți reprezentanți ai SUA și UE discută despre transportul cerealelor din Ucraina (FOTO)

15 Sep 2023 1293

Eveniment în Portul Constanța Înalți reprezentanți ai SUA și UE discută despre transportul cerealelor din Ucraina

14 Sep 2023 978

Știri Constanța Forțele Navale Române și ale SUA organizează Exercițiul multinațional „Sea Breeze 23.3”

08 Sep 2023 833

Păsări flamingo roz surprinse în Tuzla și pe Lacul Nuntași din Dobrogea (FOTO)

12 Aug 2023 4753

Ambasada SUA Concurs de videoclipuri pentru liceeni „Demnitate, Libertate și Dreptate pentru toți”

24 Jul 2023 1002

Moment inedit pentru România în Congresul SUA! Mesaje de susținere la aniversarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA

13 Jul 2023 1362

LIVE VIDEO Ambasada SUA organizează evenimentul „Noi, Oamenii - 25 de ani de Parteneriat Strategic” la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO)

12 Jul 2023 1827

Constanța Expoziție fotografică itinerantă „Noi, Poporul/We the People”, în Piața Ovidiu. Este celebrată aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre SUA și România

07 Jul 2023 1133

Ministrul Aurescu a înmânat Ordinul Național „Serviciul Credincios” lui David Muniz, fost însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei SUA la București

19 May 2023 1034

Surse Alertă într-un complex de lux din capitală! Soțul unei funcționare de la ambasada SUA din România, găsit mort

13 May 2023 1368