Amenințările anului pe internetCele mai mari pericole din mediul online în 2015

 
Editorii publicației Wired au realizat o lista cu cele mai periculoase persoane și entități de pe internet, printre candidați aflându-se nu doar potențiale amenințări pentru siguranța publică, ci și cei care sunt considerați un pericol doar pentru că nu respectă convenții sociale sau legale, informează incont.ro.

Edward Snowden

Fostul agent NSA este, în funcție de tabăra în care te situezi, fie cel mai periculos om de pe internet, fie cel mai eroic, scrie Wired, preluată de Mediafax.

În opinia unora, Snowden a expus într-un mod riscant operațiuni secrete cruciale care aveau obiectivul de a combate potențiali teroriști și alți adversari ai statului. Alții consideră, în schimb, că a îndreptat un reflector mult dorit asupra unor programe care sfidează legea sau care o calcă pur și simplu în picioare, notează incont.ro.

Kim Jong-un

Deși nu se știe exact dacă în spatele atacului cibernetic asupra companiei Sony s-a aflat sau nu Coreea de Nord, simpla sugestie că liderul nord-coreean a fost în vreun fel responsabil pentru intruziunea și amenințările față de cinematografe a facut ca Sony să anuleze inițial lansarea filmului „The Interview", pentru ca apoi comedia să debuteze online pentru un record de 18 milioane de dolari din vânzări, relatează incont.ro.

Cody Wilson

Potrivi incont.ro, la numai 26 de ani, Cody Wilson și-a construit deja o carieră dintr-o serie de proiecte digitale considerate cele mai controversate din istorie. Un libertar radical, Wilson și-a câștigat celebritatea prin inventarea primei arme complet printabile în format 3-D, Liberator. Scopul său: să permită oricui, în orice colț al lumii, să creeze cu un singur click o armă letală din plastic, iar prin acest lucru să demonstreze cum noile tehnologii pot reduce întreaga noțiune de regulă la ceva perimat. Recent, tânărul a colaborat cu Amir Taaki pentru Dark Wallet („portofelul întunecat"), o aplicație care șterge urma monedelor bitcoin.

Amir Taaki

Pe măsură ce sistemul de plată digital Bitcoin a devenit regularizat de instituții financiare de bază, Taaki s-a luptat pentru a aduce „cripto-valută" înapoi la rădăcinile sale: independența, incontrolabilă și subversiva. Alături de Cody Wilson, Taaki a condus procesul de dezvoltare a Dark Wallet, programul care permite cheltuirea bitcoin fără să fie depistată, asigurând folosirea sa în economia „internetului întunecat" și alte aplicații nu foarte legale.


Verto

Verto este pseudonimul administratorului site-ului Evolution, cea mai mare piață anonimă a internetului. Verto este și fondatorul forumului Tor Carding, o piață anonimă pentru numere de carduri de credit furate. Evolution a strâns până în prezent mai mult de 22.000 de oferte de produse majoritar ilegale, printre care și arme și date de pe carduri de credit furate.



Sursa: incont.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Accesarea și utilizarea mediului online, în siguranță! Recomandările Poliției pentru constănțeni

12 Jan 2023 1164

Sharenting, bullying şi pedofilie Magistratul Zafer Sadîc atrage atenţia asupra pericolelor din postările cu şi despre copii

08 Nov 2019 8813

Solidari pe reţelele de socializare Părinţii din Constanţa vor să identifice zonele din oraş unde lipsesc locurile de joacă!

09 May 2017 4457

Sub îndrumarea Organizației Salvați Copiii Campanie europeană de conștientizare cu privire la pericolele din mediul online

13 Jul 2015 1875