Andrei Hrebenciuc a fost suspendat din funcţia de profesor în cadrul Academiei de Studii Economice

Andrei Hrebenciuc este suspendat din funcţia de profesor în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE). Decizia a fost luată ca urmare a arestării sale în dosarul retrocedărilor. Potrivit newsit.ro, Andrei Hrebenciuc riscă să îi fie desfăcut definitiv contractul de muncă dacă va fi condamnat.

Potrivit Regulamentului ASE, arestarea preventivă duce la suspendarea contractului de muncă. Astfel, potrivit Regulamentului de Ordine Interioară (ROI) Art. 35 alineatul 1, „contractul de muncă se suspendă în cazul în care salariatul este arestat preventiv, în condiţiile Codului de procedură penală”.

Andrei Hrebenciuc este cadru didactic în cadrul Facultăţii de Economie Teoretică şi Aplicată în Departamentul Economie şi Politici Economice, din martie 2013 având funcţia de lector universitar. Tot de anul trecut, Hrebenciuc jr. Predă cursul de Macroeconomie studenţilor de la Economie.

Andrei Hrebenciuc și Paltin Gheorghe Sturdza au fost arestați preventiv, vineri dimineaţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Hrebenciuc jr. este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Paltin Gheorghe Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

sursă foto: jurnalul.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Andrei Hrebenciuc rămâne în arest

29 Oct 2014 2391

ÎCCJ judecă astăzi contestaţiile depuse de Andrei Hrebenciuc şi Gheorghe Paltin Sturdza împotriva arestării

29 Oct 2014 2591

Andrei Hrebenciuc contestă arestarea preventivă

28 Oct 2014 1960

Fratelli Constanţa şi dosarul lui Hrebenciuc Avocatul Nicolae Mergeani, cercetat de procurorii DNA pentru spălarea banilor (document)

25 Oct 2014 17459

Andrei Hrebenciuc a fost arestat preventiv!

24 Oct 2014 3387