Angajații KMG donează sânge pentru colegii lor răniți în incendiul de ieri de la Năvodari

Întreaga echipă a KMG International, angajați din Constanța, București, dar și la nivel național s-au mobilizat și vor dona sânge pentru cei trei colegi spitalizați în București, ca urmare a evenimentului de luni de pe platforma Petromidia, se arată într-un comunicat remis ZIUA de Constanța.
 
Unul dintre muncitorii grav răniți a decedat astăzi, la spitalul din Capitală.  Conducerea companiei ce deține rafinăria din Năvodari a păstrat legătura pe tot parcursul nopţii cu familiile celor afectați, cât şi cu cadrele medicale. Reprezentanţii KMG au transmis medicilor disponibilitatea de a oferi orice este necesar pentru tratamentul celor răniţi, precum şi pentru suportarea oricăror costuri de transfer în străinătate în cazul în care acest lucru se impune.
 
Conform măsurătorilor privind emisiile în aer produse în urma evenimentului, nu au fost înregistrate valori care să pună în pericol viaţa angajaţilor şi a comunităţilor din apropierea rafinăriei sau a turiştilor aflaţi pe litoral, fapt certificat de analizele CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear).
 
Echipa de specialişti constituită la nivelul companiei analizează circumstanţele care au dus la producerea evenimentului, pentru a determina cauzele acestuia.

Reprezentanţii rafinăriei au pus la dispoziţia autorităţilor toate documentele necesare pentru efectuarea investigaţiilor conform legilor în vigoare.
 
În acest moment, rafinăria Petromidia funcţionează la capacitate redusă.
 
 Compania a ținut să mai menționeze public faptul că respectă legislaţia în vigoare privind siguranţa şi protecţia muncii, precum şi  reglementările existente în domeniul protecţiei mediului înconjurător.

Citește și ... APM - Calitatea aerului după incendiul de la Petromidia NU reprezintă niciun risc pentru populație (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Mediu Constanța a amendat firma care operează Rafinăria Petromidia, după explozia de vineri

03 Apr 2024 518

Oficial de la ISU Dobrogea despre explozia de la Rafinăria Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1064

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1630

LIVE VIDEO+TEXT Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari! Planul Roșu de Intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 19920

RETROSPECTIVĂ 2023! Incendii violente în județul Constanța! Elevi evacuați de la o școală din Constanța și Planul Roșu de Intervenție activat la Rafinăria Petromidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Dec 2023 1368

Doi ani de la explozia de la Rafinăria Petromidia! Cum s-a produs tragedia care a curmat vieți

02 Jul 2023 1454

Anchetă după explozia urmată de incendiu de la Petromidia! Specialiștii INSEMEX Petroșani cercetează cauza deflagrației

27 Jun 2023 1179

UPDATE. Intervenție de urgență pe strada Traian din Constanța!

26 Jun 2023 1690

Ce spune ISU Dobrogea despre incendiul de la Petromidia (VIDEO)

22 Jun 2023 1407

Marian Becheanu, de la ITM Constanța, despre incidentul de la Petromidia „E foarte probabil să facem o expertiză tehnică care să răspundă la întrebarea care a fost cauza evenimentului” (VIDEO)

22 Jun 2023 1617

Eroii zilei! Ei sunt pompierii care au intervenit la stingerea incendiului de la rafinăria Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO)

21 Jun 2023 4474

UPDATE Garda de Mediu Constanța, despre explozia urmată de un incendiu de pe platforma Rompetrol Rafinare

21 Jun 2023 1732

Imagini impresionante surprinse la scurt timp după explozia urmată de incendiu de la Rafinăria Petromidia Năvodari (VIDEO)

21 Jun 2023 2273

Doi pompieri răniți în timpul incendiului de la Rafinăria Petromidia Năvodari. Unul dintre aceștia, transportat la spital (GALERIE FOTO)

21 Jun 2023 2917

Oficial de la ISU Dobrogea Mai multe echipaje de pompieri intervin la incendiul de la Petromidia (VIDEO)

21 Jun 2023 1408