Anunţ important Măsuri care pot salva vieţi în caz de inundaţii

În lumina ultimelor evenimente şi a numeroaselor inundaţii care au avut loc în judeţe din ţară, mai jos prezentăm câteva măsuri care pot salva viaţa în caz de inundaţii:
 
• identificarea posibilele surse/zone de inundaţii. Să existe un  există un traseu (şanţ, rigole, conducte) pentru scurgerea apei către zonele joase ale curţilor, către străzi sau către sistemul de canalizare (dacă există).
 
• verificarea cu atenţie a fiecărei zone a fundaţiei, să nu prezinte crăpături, fisuri. Acoperirea intrărilor sau ferestrelor (luminatoare) către subsoluri/demisol.
 
• construirea unor şanţuri de protecţie umplute cu balast (French drain) la 1 metru distanţă de casă, şanţ care să preia apa.
 
• cunoaşterea modului în care pot fi întrerupte utilităţile, cum ar fi alimentarea cu curent electric, gaz şi apă, de la întrerupătoarele şi supapele principale. Cunoaşterea modului în care funcţionează sistemul de încălzire.
 
• componentele reţelei electrice a casei trebuie să fe făcută de un electrician autorizat  (întrerupătoare, prize, doze şi cabluri) la o înălţime de cel puţin 1 metru faţă de pardoseală.
 
• să fie construite bariere pentru a împiedica apa să ajungă în clădire. Por fi utilizate materiale comune din orice gospodărie, precum scânduri, folie de PVC. Fiecare gospodărie să fie aprovizionată din timp cu minim 10 saci de rafie pentru a fi umpluţi cu nisip. Sacii umpluţi cu nisip trebuie aşezaţi unul peste altul, în poziţie orizontală, pe lat şi nu în picioare. Zidul creat din saci poate proteja intrările în curţi, fundaţiile sau chiar intrările în casă.
 
• pot fi realizate protecţii metalice care să asigure protecţie împotriva pătrunderii apei pentru  porţi sau intrările în casă.
 

• pereţii fundaţiilor trebuie izolaţi cu materiale hidroizolante, pentru a preveni infiltrarea şi erodarea de către apă a structurii de rezistenţă a imobilelor. Pentru hidroizolaţia pardoselilor, trebuie să existe că există placă din beton la nivelul fundaţiei.
 
• posibilele zone care pot oferi adăpost trebuie cunoscute şi localizate din timp. Oficialităţile locale poate informa cetăţenii dacă proprietăţile se află într-o zonă predispusă la inundaţii sau cu risc ridicat. De reţinut că şi în afara zonelor cu risc înalt se produc deseori inundaţii. Trebuie cunoscute din timp  care sunt semnalele ofciale de avertizare pentru inundaţii şi ce trebuie făcut când sunt auzite.
 
• documentele importante (acte de identitate, acte de proprietate, acte de studii) trebuie păstrate în copie. În două ambalaje ermetice din plastic (de exemplu: cutie cu capac, folie protecţie documente A4) pot fi ţinute actele astfel: unul pentru copiile actelor, iar celălalt pentru actele originale. După introducerea acestor acte în aceste recipiente, mai trebuie ambalate încă o dată în pungi de plastic. Aceste obiecte pot fi puse în dulapuri, la o distanţă cât mai mare faţă de pardoseală.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vrei să-ți cumperi o casă sau un teren? Vezi unde găsești cele mai ofertante opțiuni

19 Mar 2024 362

Anunț important al CT BUS Modificări pe rutele de transport călători în stațiunea Mamaia, Constanța

01 Mar 2024 464

Trafic restricționat pentru efectuare de lucrări, pe Autostrada A2

26 Feb 2024 505

UPDATE. Știri Constanța CT BUS. Liniile 14, 5-40 și 47M au fost deviate în stațiunea Mamaia

26 Feb 2024 912

Trafic oprit pe DN 22 Constanța – Tulcea. Ce s-a întâmplat ?

24 Feb 2024 4761

Primarul Constanței, Vergil Chițac „Am semnat contractul de lucrări modernizarea sistemului de termoficare”

17 Jan 2024 701

Anunț important al Ministerului Sănătății! Vizate, vaccinurile

12 Jan 2024 619

Scade prețul gigacaloriei la Constanța! Anunțul făcut de primarul Chițac pentru abonații Termoficare SRL

30 Oct 2023 1800

Anunț important al CT BUS Constanța Vizate sunt autobuzele care circulă pe liniile 51, 51B și 14

11 Oct 2023 880

Anunț important al CT BUS. Vizate autobuzele care circulă pe ruta 5B

02 Aug 2023 835

Anunț important al CT BUS. Autobuzele liniei 3 circulă pe traseu deviat

24 May 2023 920

Noi completuri de judecată desființate la Tribunalul Constanța! Ce ședințe nu se țin

21 Jan 2023 1506

Anunț important al CT Bus. Este vizată o linie de transport în comun

01 Oct 2022 1896

CT Bus anunță Mai multe linii de autobuz circulă pe traseu deviat! Două stații fost suspendate temporar

02 Aug 2022 1686

Condamnat cu executare în primă instanţă! Curtea de Apel, anunţ important în cazul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia!

04 Jul 2022 10356