Arestat preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi refuzul prelevării de mostre biologice

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, pe data de 3 iulie 2016, reţinerea pentru 24 de ore şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Ioan Manix sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi refuzul prelevării de mostre biologice.
 
Totodată, ieri, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 3 iulie 2016, în jurul orelor 0:10, inculpatul Ioan Manix, a condus un autovehicul marca BMW pe str. Aviatorilor din municipiul Timişoara, fără a poseda permis de conducere şi a refuzat să se supună prelevării mostrelor biologice de sânge necesare pentru determinarea cu exactitate a concentraţiei de alcool în sânge după ce, cu ocazia testării sale, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În momentul în care agentul-şef adjunct de poliţie M.D., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, i-a solicitat în mod expres să oprească maşina condusă şi să coboare din vehicul, inculpatul a efectuat manevre repetate de rulare a autovehiculului înainte şi înapoi, provocând prin aceste acţiuni leziuni traumatice persoanei vătămate, la nivelul braţelor, gâtului şi zonei cervicale. Leziunile au fost provocate în timp ce polițistul se afla cu mâinile și bustul în interiorul autovehiculului și necesită pentru vindecare un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale.
Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA a trimis în judecată un șofer! Dare de mită, ultraj, distrugere și amenințare

25 Mar 2024 391

„Alertă“ DNA! Bărbat încătușat pentru dare de mită, ultraj și amenințare. Oficial de la Anticorupție

07 Mar 2024 677

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 723

Poliția Română - Pe numele său, Judecătoria Brăila a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea

17 Jan 2024 331

Fugar condamnat la închisoare, adus de polițiști în România din Marea Britanie

17 Jan 2024 597

Știri Constanța Un bărbat a comis gesturi obscene în public și a agresat sexual o adolescentă. A fost reținut

12 Jan 2024 1120

Arestare la Judecătoria Constanța Un polițist și un jandarm, amenințați cu acte de violență la Techirghiol

27 Dec 2023 1290

Sentință definitivă în dosarul în care doi procurori din DNA Constanța ar fi fost amenințați! Judecătorii au decis achitarea (MINUTA)

18 Dec 2023 1272

Comisar ANPC, agresat fizic în cadrul unei acțiuni de control. Ce spune Poliția despre eveniment

13 Dec 2023 900

Tulcea. Polițist rutier, amenințat după ce a reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare. Condamnare definitivă la Constanța

12 Dec 2023 1006

Polițiști și jandarmi amenințați cu motofierăstrăul de un bărbat la Medgidia. Suspectul, reținut

05 Dec 2023 784

Scene interzise minorilor la Vama Veche! S-a ajuns în instanță. Dosarul, amânat

13 Nov 2023 1091

Bărbat bănuit de ultraj contra bunelor moravuri și agresiune sexuală, reținut de Polițiștii Capitalei. Ce au constatat aceștia

09 Nov 2023 717

Medgidia. Profesor, condamnat pentru purtare abuzivă! „Te calc în picioare, măi băiatule!” „Că..t cu ochi“. Dosarul, la Curtea de Apel

05 Nov 2023 1551

Poliţist local din Piteşti, în stare foarte gravă, după ce a fost lovit de un tânăr!

05 Nov 2023 865