Arhiepiscopia Tomisului organizează un concert de muzică clasică

Cu prilejul Zilelor Constanței, Arhiepiscopia Tomisului invită constănțenii la concertul de muzică clasică „Vă place Brahms?” (lieduri, intermezzi, duete) susținut de către Bianca Luigia Manoleanu (soprană), Stanca-Maria Manoleanu (soprană) și Remus Manoleanu (pian).
 
Evenimentul se va desfășura duminică (22 mai), ora 17.00, la Muzeul de Artă și este organizat cu susținerea și binecuvântarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
Intrarea se face pe bază de invițație, iar cei interesați o pot obține de la Pangarul „Sfântul Ierarh Nicolae” (str. Arhiepiscopiei, nr. 23, în apropierea Catedralei arhiepiscopale).
 
Din program fac parte:
 
Zigeunerlieder                                    op.103 (nr. 1-8)
 
Mondnacht (v. Eichendorff)                 Wo0. 21
 
Lerchengesang (v. Candidus)              op. 70, nr. 2
 
Auf dem Schiffe (v. Reinhold)             op. 97, nr. 2
 

3 Intermezzi (pian solo)                      op. 117, nr. 2 –si  b minor
 
                                                        op. 118, nr. 2

– Re Major
 
                                                        op. 119, nr. 1– si minor
 
O kühler Wald (v. Brentano)               op.72, nr. 3
 
O wüsst' ich doch den Weg zurück (v. Groth)            op. 63, nr. 8
 
Junge Lieder I(v. Schumann)               op. 63, nr. 5
 
Klänge I (v. Groth)                               op. 66, nr. 1
 
Jägerlied (v. Candidus)                        op. 66, nr. 4
 
Die Schwestern (v. Mörike)                 op. 61, nr.1
 
Walpurgisnacht (v. Willibald Alexis)   op. 75, nr. 4
 
Bianca Luigia Manoleanu - soprană - colaborează cu toate orchestrele filarmonicilor din ţară, susţine numeroase concerte vocal-simfonice în compania unor prestigioase formaţii în Ungaria, Germania, Franţa, Italia, Japonia.
 
Susține numeroase recitaluri cu prime audiții românești și lucrări contemporane din repertoriul universal. Este prezentă în festivalurile muzicale din Timișoara, Cluj Napoca, Tg. Mureș, Craiova, Iaşi, Constanţa, Bacău, etc. După anul 2000 este prezentă cu recitaluri de muzică românească în toate ediţiile Festivalului George Enescu la Bucureşti.
 
În paralel activează ca profesor universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. A publicat două cărţi pe tema sa predilectă – liedul românesc: Direcţii poetice în creaţia românească de lied a secolului XX şi Călătorie în lumea poetică a liedului românesc contemporan. În anul 2010 a primit Premiul de Excelenţă în Interpretare al Forumului Muzical Român. În 2011 i s-a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer.
 
Stanca Maria Manoleanu-soprană, născută în familia de muzicieni Manoleanu, este licenţiată în pian, cu două Diplome de Master, prima la UNMB, sub îndrumarea prof. univ. dr. Eleonora Enăchescu, iar cea de-a doua, la Haute Ecole de Musique de Gèneve la clasa prof. Maria Diaconu. A urmat cursuri de măiestrie cu mari personalităţi ale scenei lirice internaţionale. Debutează în viaţa artistică în recitaluri şi concerte alături de
orchestrele Filarmonicilor din Timişoara, Bacău, Bucureşti, Baia-Mare, Bistriţa, Ploieşti, Târgovişte, Constanţa, Satu-Mare, Timişoara, Braşov.
 
Este deţinătoarea a numeroase premii la concursuri de specialitate, dintre care amintim: Paul Constantinescu – Ploiesti, J.S. Bach – Cluj, Marţian Negrea – Ploieşti,George Georgescu- Tulcea, Concursul Mozart – Cluj, Concursului Naţional de Interpretare al Liedului Ionel Perlea  – Slobozia. A debutat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti în rolul Donnei Anna din opera Don Giovanni de W. A. Mozart.
 
Remus Manoleanu-pianist - a absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti, Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti şi Conservatorul P. I. Ceaikovski din Moscova. Este doctor în muzică, conferenţiar universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.
 
A participat la numeroase festivaluri: Basel, Oldenburg, Berlin, São Paulo, Londra, Dublin etc. Concertează curent în România şi în străinătate (Marea Britanie, Brazilia, Coreea de nord, Rusia, Germania, Olanda, Franţa, Siria, Statele Unite etc.). A înregistrat peste 3000 de minute pentru Radiodifuziunea Română. Membru Fondator al Festivalului şi Concursului Naţional de Interpretare a Liedului „Ionel Perlea”- Slobozia.
 
A publicat, în anul 2008, la Editura U.N.M.B., două cărţi: Muzica sub semn, ludic şi Paradigme ludice în muzica românească. În anul 2010 a primit Premiul de Excelenţă în Interpretare al Forumului Muzical Român, iar în anul 2013 a primit „Premio alla cultura” în cadrul Festivalului de Muzică Sacră de la Novara, Italia.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEO ÎPS Teodosie oficiază o procesiune religioasă de Sfântul Haralambie, alături de PS Ilarion

10 Feb 2021 2657

Arhiepiscopia Tomisului. Doi ierarhi, prezenți la sărbătoarea Sfântului Haralambie

08 Feb 2021 2026

Arhiepiscopia Tomisului. Festival de colinde și concert caritabil de colinde (galerie foto)

16 Dec 2019 2615

Concert Prepascal de pricesne, organizat de Arhiepiscopia Tomisului

02 Apr 2019 1485

Concert de Ziua Națională a României, la Casa de Cultură Constanța „Să simțim românește la ziua noastră sfântă!“ (galerie foto + video)

03 Dec 2018 2246

Intrarea, plătită cu o jucărie Concertul caritabil „În vremea aceea“, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“

14 Apr 2016 2447

Concert extraordinar de folclor

28 Apr 2015 1192

Concert de excepţie al formaţiei Trei Parale la Constanţa (video)

15 Aug 2014 2290

Hramul Catedralei arhiepiscopale din Constanța

25 Jun 2014 1923