Astăzi este Ziua Mondială a Turismului. Ministerul lansează Ghidul Turistului Responsabil

În acest an, pe 27 septembrie, Ministerul Turismului celebrează Ziua Mondială a Turismului. Cu această ocazie, Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, reprezintă România la Bruxelles, în cadrul conferinței la nivel înalt “O strategie europeană pentru sporirea competitivității industriei turismului, un factor – cheie pentru crearea de locuri de muncă”.

La conferința organizată de Parlamentul European participă Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker și Vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Kataien. În marja participării delegației Ministerului Turismului la acest eveniment, au loc întâlniri cu oficiali europeni și omologi din alte state membre, în vederea identificării unor poziții comune în domeniul turismului pentru perioada exercitării Președinției UE.

De asemenea, România, desemnată recent membru al Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului (OMT) și vicepreședinte al Adunării Generale, este reprezentată de Secretarul de Stat Cristina Tărteață la evenimentul oficial găzduit de Organizația Mondială a Turismului în Doha, Qatar, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului. Tema din acest an este “Turismul sustenabil – un instrument pentru dezvoltare”, în contextul anului 2017, Anul Turismului Sustenabil. Agenda Universală 2030 pentru dezvoltare durabilă urmărește o schimbare la nivelul politicilor, practicilor de afaceri și comportamentului consumatorilor pentru dezvoltarea sectorului turistic durabil.

La nivel național, Ministerul Turismului lansează astăzi Ghidul Turistului Responsabil, în cadrul campaniei demarate de Organizația Mondială a Turismului, #TravelEnjoyRespect. Campania încurajează responsabilizarea turistului prin ocrotirea și respectarea naturii, a culturii locurilor pe care le vizitează și a valorilor comunităților locale.

România se alătură astfel acestei inițiative internaționale, în cadrul unei campanii, susținută și de operatori privați, inclusiv prin distribuirea Ghidului Turistului Responsabil, ghid ce cuprinde un set minimal de 10 reguli de bună conduită. 25.000 de exemplare ale ghidului sunt distribuite în București, Brașov, Sibiu, Cluj, Timișoara, Alba Iulia, Oradea, Constanța, Tulcea, Iași și Suceava la nivelul aeroporturilor, unităților de cazare și obiectivelor turistice. Ghidul va fi de asemenea promovat în mediul online, prin intermediul bloggerilor de călătorie, în cadrul unui brunch. Campania #TravelEnjoyRespect a Organizației Mondiale a Turismului îndeamnă călătorul să posteze o fotografie relevantă pentru turismul responsabil, utilizând hashtag-ul #TravelEnjoyRespect.

Sursă foto: Ministerul Turismului

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Răsfățul la Băile Herculane - Regele Turismului Balneo din Inima Munților

22 Dec 2023 770

Guvernul RomânieiMarcel Ciolacu - În vizită în municipiul Craiova

23 Oct 2023 702

Ziua Mondială a Turismului OMD trece în revistă succesul destinației Mamaia-Constanța în 2023

27 Sep 2023 844

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A1 Sibiu-Deva

24 May 2023 682

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului, și Tánczos Barna, ministrul mediului, vin la Constanța!

14 Oct 2022 1245

ZIUA LIVE. Horia Constantinescu, președinte ANPC – „ Problema tarifelor la parcare în Mamaia, a câinilor fără stăpân și rutele alternative pe perioada lucrărilor puteau fi rezolvate prin comunicare”

06 May 2022 2688

27 septembrie - Ziua Mondială a Turismului

27 Sep 2021 1328

ZIUA LIVE. Președintele UGIR Constanța i-a propus primarului Chițac transformarea zonei cuprinse între Capitol și Portul Tomis într-o zonă turistică de interes național

27 Aug 2021 2807

ZIUA LIVE Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, precizări despre activitatea UGIR Constanța

26 Aug 2021 1925

ZIUA LIVE. Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, despre avizul CES

26 Aug 2021 1732

Cătălin Țibuleac Delta Dunării, „orașul cu trei autostrăzi” și reguli stricte de circulație

17 Jul 2021 3284

„Modelul de Impact al Turismului, exemplu de bună practică pentru analiza de date în realizarea strategiei de dezvoltare durabilă”, atelier online găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța

15 Jun 2021 1453

Universitatea Ovidius se implică în proiectul internațional Tourism 4.0

04 Jun 2021 1954

Deputatul PRO România, Mircea Titus Dobre "Nu se poate intra cu bocancii în spiritualitatea românilor!"

30 Nov 2020 1605

Atracțiile verii trecute, pe litoral Ziua Mondială a Turismului (video)

27 Sep 2020 1725