Atac armat la Consulatul SUA de la Istanbul

 
Doi indivizi au deschis focul luni asupra clădirii consulatului SUA din Istanbul, cel mai mare oraș din Turcia, și au fugit după ce poliția a ripostat, a informat canalul CNN Turk, relatează Reuters, citată de Agerpres. Agenția de știri Cihan a informat că cei doi atacatori implicați în atacul asupra clădirii din cartierul Sariyer din Istanbul sunt un bărbat și o femeie. Reuters nu a putut confirma informațiile apărute în presă.
 
CNN Turk a precizat că nu au existat victime. Turcia s-a aflat într-o stare sporită de alertă după lansarea luna trecută a unui 'război sincronizat asupra terorismului', care include atacuri aeriene împotriva combatanților Statului Islamic din Siria și a militanților kurzi din nordul Irakului și detenția la domiciliu a sute de suspecți. Misiunile diplomatice ale SUA în Turcia au mai fost vizate în trecut de atacuri, amintește Reuters.
 
Frontul Revoluționar de Eliberare a Poporului (DHKP-C), ai cărui membri se numără printre cei arestați în ultimele săptămâni, a revendicat responsabilitatea pentru un atentat sinucigaș asupra Ambasadei SUA la Ankara în 2013, în care a fost ucis un membru al forțelor de securitate turcești.

Sursa: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atac asupra unei biserici creștine, în Istanbul. O persoană a murit în incident

28 Jan 2024 781

Atac armat la o cafenea din Istanbul. S-a tras de pe motocicletă. Soţia decedatului este din Constanţa

23 Feb 2017 6450

Atac armat la o cafenea din Istanbul. S-a tras de pe o motocicletă aflată în mers. Atentat nerevendicat

21 Feb 2017 3808

Cetățean al Republicii Moldova, rănit în atacul de la Istanbul

02 Jan 2017 1710

Un nou atac la o moschee din Istanbul. Cel puțin doi răniţi.

01 Jan 2017 2286

UPDATE 3. Atac în Turcia. 39 de morți Persoane înarmate deghizate în Moş Crăciun au deschis focul într-un club din Istanbul

01 Jan 2017 4045

Atac armat într-un sediu al partidului de guvernământ din Istanbul

01 Apr 2015 1633