Au mai rămas zece zile până la Tabăra de Pictură „Lucian Grigorescu”

Din data de 2 august, în Medgidia, oraşul străbătut de canalul Dunăre-Marea Neagră, vor sosi artiştii plastici invitaţi la Tabăra Internaţională de Pictură „Lucian Grigorescu”, se arată într-un comunicat de presă.

Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, evenimentul cultural organizat de Primăria Medgidia se va desfăşura anul acesta în perioada 2-10 august.

"De o mare însemnătate pentru viaţa cultural-artistică a municipiului, tabăra adună an de an pictori consacraţi cu portofolii impresionante, dar şi artişti talentaţi aflaţi la început de drum. Ediţia de anul acesta va fi una a diversităţii culturale, reunind 14 pictori din şapte ţări: Turcia, Irak, Algeria, S.U.A., Italia, Republica Moldova şi România", se menţionează în comunicat.

Tabăra de pictură a luat naştere în semn de respect faţă de personalitatea marelui pictor postimpresionist Lucian Grigorescu, născut la Medgidia la 1 februarie 1894, dar şi din dorinţa de a îmbogăţi patrimoniul cultural al municipalităţii cu tablourile realizate an de an de artiştii plastici participanţi.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 2 august, de la ora 18.00, în sala de şedinţe a Primăriei Medgidia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu” din Medgidia își va deschide porțile

28 Jul 2015 1966

Omagiu pentru pictorul Lucian Grigorescu Tabăra de pictură de la Medgidia îşi deschide porţile la sfârşitul lunii lui Cuptor

23 Jul 2015 3683

Tabăra de pictură, la linia de start

31 Jul 2014 1608

Eveniment cultural Tabăra de Pictură se întoarce la Medgidia

31 Jul 2014 2666