Autoturisme de lux, skijet și alte bunuri, confiscate Percheziţii domiciliare pentru combaterea evaziunii fiscale prin Portul Constanţa Sud Agigea

 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa au efectuat șapte percheziţii domiciliare pe raza judeţului Călăraşi şi în municipiul Bucureşti, într-o cauză penală complexă în care patru persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.


 
În urma acestor percheziţii au fost ridicate în vederea confiscării trei autoturisme de lux în valoare de 80.000 de euro, un skijet cu peridoc evaluat la 15.000 de euro, 28 de telefoane mobile, bijuterii din aur în valoare de 10.000 de lei, precum şi alte bunuri şi diverse sume de bani provenite din activitatea infracţională.


 
Astfel, ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, beneficiind de sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă, au efectuat, în municipiul Bucureşti şi municipiul Olteniţa din judeţul Călăraşi, 7 percheziţii domiciliare într-o cauză penală complexă în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi cesionare fictivă a părţilor sociale a unei societăţi comerciale în scopul sustragerii de la urmărirea penală faţă de patru persoane, dintre care doi cetăţeni români, unul pakistanez şi unul din R. Moldova.
 


Cele patru persoane se ocupau cu introducerea în ţară a unor bunuri în sistem containerizat, prin portul Constanţa Sud Agigea, pe numele unei societăţi comerciale care nu funcţionează la sediul social declarat, după care mărfurile erau livrate unor persoane juridice şi fizice fără ca operaţiunile comerciale să fie înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către stat.


 

În urma efectuării percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării trei autoturisme de lux, cu o valoare totală de 80.000 de euro, un skijet cu peridoc evaluat la 15.000 de euro, 28 de telefoane mobile, un card de memorie, un laptop, bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, 22.705 euro, 4.500 lei şi 10.975 USD, precum şi o serie de documente financiar-contabile ce urmează a fi verificate de specialiştii antifraudă în vederea stabilirii prejudicului cauzat bugetului consolidat al statului.
 
Totodată, inspectorii antifraudă au identificat şi ulterior sigilat într-un depozit din Bucureşti, 1.959 de baxuri ce conţin materiale textile, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.


În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, contrabandă şi transmiterea fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate comercială în scopul sustragerii de la urmărirea penală sau în scopul îngreunării acesteia.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 797

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 529

VIDEOProcurorii DIICOT cutremură țara! Se fac zeci de percheziții, inclusiv la Constanța!

26 Mar 2024 785

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 542

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1314

Cinci suspecți reținuți pentru camătă și șantaj! Polițiștii BCCO Constanța au participat la descinderi (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 679

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6930

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 783

UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei!

15 Mar 2024 469

Percheziții în București și trei județe din țară! Președintele FC Rapid, Daniel Niculae, adus la audieri

14 Mar 2024 530

Percheziții într-un caz de corupție și fals! Bănuiții sunt cercetați pentru însușirea nelegală a unor bunuri imobile, aparținând unor persoane decedate

13 Mar 2024 624

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 513

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 545

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1308

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Clienta mea s-a ales cu o infecție gravă după intervenția chirurgicală“ (VIDEO)

12 Mar 2024 1445