Avocații primarului Constanței "Demersurile anchetatorilor sunt o încercare abuzivă de umilire publică a lui Radu Mazăre"

 
Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, cere instanţei supreme revocarea controlului judiciar dispus în cazul său în dosarul locuinţelor "Henri Coandă". Motivarea în acest caz vine din partea avocaților edilului-șef al Constanței care susțin că  procurorii români ar fi comis neregului în aplicarea comisiei rogatorii, context în care Ministerul de Justiţie din Liechtenstein a notificat instituţia omoloagă din România, informează Mediafax.

"Procurorii români au extins urmărirea penală faţă de Radu Mazăre şi pentru alte fapte care nu au fost iniţial avute în vedere la momentul solicitării comisiei rogatorii «uitând să ceară permisiunea judcătorului din Liechtenstein de a utiliza aceste documente în cazul în care apare o modificare a consideraţiilor juridice asupra faptelor» (...). Deşi puteau să o facă, procurorii români nu au înţeles să solicite noi comisii rogatorii pentru încuviinţarea de la judecătorul din Liechtenstein a utilizării documentelor", se arată în cererea lui Mazăre, după cum arată Mediafax.

Apărătorii primarului Constanţei consideră ca fiind "fără precedent" faptul că "toate care au fost administrate în legătură cu Radu Mazăre(...) sunt nule de drept ca urmare a faptului de necontestat că procurorii români au încălcat condiţiile imperative impuse de judecătorii din Liechtenstein cu privire la utilizarea documentelor din cauza lui Elan Schwartzenberg în dosarul prezent".
În acelaşi cererea sa, avocații primarului Constanței susțin că demersurile anchetatorilor sunt "o încercare abuzivă de umilire publică" a lui Radu Mazăre.

"Prin evaluarea documentaţiei aparţăinând societăţilor domnului Elan Schwartzenberg, s-a adus de asemenea o gravă atingere drepturilor personale patrimoniale (societăţi comerciale şi persoane fizice) cu privire la operaţiuni financiare legal realizate", mai susţin avocaţii edilului, potrivit Mediafax.

În contextul cererii ridicării controlului judiciar, se mai arată că, dată fiind calitatea de primar a lui Mazăre, acesta trebuie să fie în ţară în cea mai mare parte a anului, cu excepţia perioadelor de concediu. Fiind cercetat sub control judiciar, Radu Mazăre are interdicţia de a părăsi ţara.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre ar putea fi pus în libertate mâine! Cine va lua decizia finală

13 Jan 2021 4547

Radu Mazăre, un an de când a plecat în Madagascar! În ce dosare este judecat fostul primar al Constanţei

31 Dec 2018 2251

​Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, nu figurează pe lista „Most Wanted“ a Poliției Române

30 Dec 2018 1983

Răducu Preda, fostul consilier al lui Radu Mazăre, sub control judiciar

31 May 2018 3069

Valentin Răducu Preda rămâne sub control judiciar

29 Jan 2018 2703

Omul de afaceri Sorin Strutinsky rămâne sub control judiciar

25 Jan 2018 2121

Ce spune IPJ Constanţa despre plecarea din România a lui Radu Mazăre (video)

30 Dec 2017 4559

UPDATE 3 - Nu s-a prezentat la IPJ, în schimb Radu Mazăre a plecat din ţară şi a cerut azil politic în Madagascar! (document)

30 Dec 2017 7714

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, menţinuţi sub control judiciar de şeful Structurii de Securitate din Înalta Curte

22 Dec 2017 3556

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky rămân sub control judiciar!

23 Nov 2017 2731

Zi mare pentru procurorii Anticorupţie din Constanţa Trei femei de la Înalta Curte vor lua o decizie definitivă. Cine este vizat

07 Nov 2017 5354

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky rămân sub control judiciar

26 Oct 2017 2628

Cinci judecători de la Înalta Curte sesizează Curtea Constituţională, la cererea lui Radu Mazăre

07 Oct 2017 7020

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky vin în faţa unui complet de cinci judecători de la Curtea Supremă

19 Sep 2017 2314

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, contestaţii la Curtea Supremă

13 Sep 2017 2207