Băsescu „N-aş vrea să ne imaginăm ce-i la Portul Constanţa, ce-i la Oil Terminal”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, aseară, la Bruxelles, că încheierea unui nou acord cu FMI depinde de cât de repede va face Guvernul reformele structurale legate de companiile de stat, care au rămas "consistent în urmă".

"Aş vrea să rămânem în continuare în Acord cu FMI şi cu CE, pentru că am rămas consistent în urmă cu reformele structurale legate de companiile de stat. Deci, de asta aş vrea", a declarat Traian Băsescut, răspunzând unei întrebări.

"Eu cred că Guvernul trebuie să le facă (reformele - n.r.)", a mai spus preşedintele.

Întrebat când va fi încheiat un nou acord, Traian Băsescu a răspuns: "Greu de spus, depinde de cât de repede le face Guvernul, pentru că nu poţi să vorbeşti de un nou acord când ai deficienţe pe finalizarea acestui acord".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, că "şi Guvernul Ponta face aceleaşi greşeli ca şi Guvernul Boc", spunând că peste tot la conducerea companiilor de stat sunt "numai politruci" şi dând exemplele Portului Constanţa, Conpet şi Romgaz, unde s-ar fi făcut numiri politice.

"Trebuie să fim serioşi, avem un angajament cu Fondul Monetar Internaţional, un angajament pe care actualul guvern l-a găsit în vigoare. Un angajament pe care nu l-a respectat Guvernul Boc şi Guvernul Ungureanu şi pe care nu îl respectă nici Guvernul Ponta. Acest angajament se referă la managementul privat. Am făcut o mică cercetare şi am constatat că şi Guvernul Ponta face aceleaşi greşeli pe care le-a făcut Guvernul Boc, adică peste tot, numai politruci", a susţinut Băsescu.

Şeful statului a precizat că a discutat această problemă şi cu FMI, fostul responsabil Jeffrey Franks putând să confirme că solicitarea sa expresă a fost de a introduce managementul profesionist la societăţile de stat.

"Atât timp cât vom menţine management politizat, toate societăţile de stat vor fi căpuşate. A început să iasă ceva la suprafaţă legat de Oltchim. N-aş vrea să ne imaginăm ce e la Căile Ferate, ce-i la Portul Constanţa, ce-i la Transgaz, ce-i la Romgaz, ce-i la Compet, ce-i la Oil Terminal şi aşa mai departe. N-aş vrea să ne imaginăm că ne-am stricat părerea despre noi", a adăugat şeful statului.

Sursa: mediafax.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Praful saharian este vizibil deasupra mării, la Constanța (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 581

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 387

Drumurile intens circulate din Portul Constanța vor fi asfaltate

26 Mar 2024 385

Autoritatea Navală Română cumpără echipamente IT în valoare de peste o jumătate de milion de euro! Iată de la cine (DOCUMENT)

25 Mar 2024 658

Operator din Portul Constanța, amendat cu 60.000 lei, de Garda de Mediu Constanța. Iată pentru ce

25 Mar 2024 600

Marinar suspectat că ar fi sustras motorină de pe o macara plutitoare, aflată în Portul Constanța

24 Mar 2024 549

UPDATE Alertă noaptea trecută în Portul Constanța Sud-Agigea! Un marinar, decedat (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 2377

Convocator pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Societății Societății pentru data de 23 Aprilie 2024

22 Mar 2024 400

Captură impresionantă în Portul Constanța! Ce au găsit vameșii într-un container sosit din China pentru o societate din Ucraina

21 Mar 2024 510

Contract pentru îmbunătățirea conexiunii trimodale rutier - feroviar – naval din Portul Constanța. Ce valoare are

21 Mar 2024 421

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 357

Știri Portul Constanța CN APM cumpără consultanță pentru proiectul de extindere a drumului dintre Poarta 7 și podul nou de la Agigea, la intersecția cu drumul dintre Poarta 9 și Poarta 8 (DOCUMENT)

20 Mar 2024 469

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, partener al Muzeului de Istorie a Moldovei în cadrul expoziției „Lulele, imamele și tabachere. De la Kustenge la Iasbazar”

19 Mar 2024 431

SC Comvex SA anunță publicarea invitației de participare la procedura de achiziție celule de depozitare

19 Mar 2024 359

Justiție Constanța Wave House, Gas Port Oil și Gazzo Premium SRL, decizie în dosarul prin care se cere anularea autorizației de construire

18 Mar 2024 520